برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان
تف کردن کودک ، زدن و گاز گرفتن ؛ تمام این اعمال ، رفتار های نابالغی هستند که بسیاری از کودکان به عنوان واکنشی به ناراحتی یا هیجان ، از خود نشان می دهند .
- آشکارا به فرزندتان بگویید که اجازه نمی دهید تف کند. در مورد تف کردن به او توضیح دهید که این کار از نظر اجتماعی غیر قابل قبول است (بجز در زمین های بازی فوتبال حرفه ای؟!) به او توضیح دهید که تف کردن میکروب ها را پخش می کند.
- مجازاتی برای هر بار که متوجه شدید تف می کند.، تعیین کنید و بدون استثناء به آن عمل کنید. مثلا اگر او را دیدید که هنگام بازی در بیرون از خانه تف می کند. مجازات مناسب او این است که وادارش کنید ۱۵ دقیقه به داخل خانه بیاید و گوشه ای بنشیند. اگر داخل خانه تف کرد، او را وادارید تا سطل و اسفنج بیاورد و آن قسمت یا تمام سطح اتاق را تمیز کند.
- برای استفاده از دهان، روش خلاقانهٔ دیگری به فرزندتان بیاموزید. برایش سازدهنی، سوت یا ِنی بخرید. بگذارید آدامس بدون قند بجود. به او بگویید آدامس را در دهان نگه دارد.
تف کردن کودک ، چگونه برخورد کنیم؟
بعضی کودکان در دسته کودکان آسان و بعضی سخت قرار می گیرند یعنی زمان رشد طبیعی آن ها مثل از شیر گرفتن، اضطراب جدا شدن و غیره را به راحتی انجام نمی دهند ولی رفتارهایی مثل تف کردن، داد زدن و زدن دیگران رفتارهای اکتسابی هستند که کودکان با دیدن یا شنیدن از فردی آن ها را یاد می گیرند.
- به او بیاموزید که ناراحتی هایش را چگونه کنترل کند. بعضی بچه ها به عنوان روش مبتدیِ ناسزا گفتن ، تف می کنند . به فرزندتان کمک کنید. احساساتش را محترمانه بر زبان بیاورد.
- او را ملزم کنید هر بار که تف کرد، دندان هایش را مسواک بزند و یا نخ دندان آنها را تمیز کند. این کار، روش مناسبی برای حفظ سلامت دندان هاست و تکرار آن می تواند به سرعت منجر به ترک این عادت شود.
- برای ترک عادت های نادرست کودکان ؛ مثل تف کردن با صدای قاطع صحبت کنید تا بداند که کار بدی انجام داده است ؛ ولی عصبانی نشوید. اگر کودک ، آن قدر بزرگ شده است که حرف شما را می فهمد ، به روشنی به او بگویید که این گونه رفتار هایش پذیرفتنی نیستند
- عادت ها اغلب موجب خجالت، سر افکندگی و اذیت و آزار والدین و یا آسیب رساندن به خود کودک می شود . بنابراین به جهت حفظ سلامت جسمی و عاطفی کودک ، این رفتارها به توجه و اقدام صحیح برای برطرف شدن از سوی والدین نیاز دارد .
- برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان این گونه است، عواقب کار کودک را به او بگویید . اطمینان یابید که کودک به خوبی می داند که اگر به زدن خواهرش ادامه دهد ، چه اتفاقی خواهد افتاد ( که شامل پیامد های منفی مثل محرومیت موقت و یا گرفتن امتیاز خاصی از کودک خواهد بود . )
نوشته های مشابه
ترک عادت انگشت در بینی کردن کودکان
درمان ناخن جویدن کودکان
بررسی اختلالات رفتاری در کودکان
آموزش مسواک زدن به کودک
آموزش آداب و روش غذا خوردن به کودک
لینک اینستگرام:
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/
۱ دیدگاه. پیغام بگذارید
سلام. دختر من تک فرزنده و ۴ سال و نیمه. جدیدا تف میکنه البته یکسال پیش هم میکرد از سرش افتاد. یا میزنه و منو پدرش ناراحتیم. دو روز پیش پدرش زدش به خاطر تف ولی سرتق شده و تو روی آدم وامیسه به خاطر اینکه پرخاشگری دیده. انقدر باهاش حرف میزنم میگه باشه دیگه تف نمیکنم نمیزنم فحش نمیدم بعد یادش میره. ناخناشو میکنه پوست کنار ناخنشو میکنه. استرسش بالاست چون پدرش عصبیه. حتی صدای تلویزیون یا آهنگ یه کم زیاد باشه میگه کم کن.