پیشگیری از مسمومیت کودکان با مواد سمی

نکاتی برای پیشگیری از مسمومیت کودکان با مواد سمی

فراموش نکنید بیشتر مسمومیت کودکان با مواد سمی در منزل و در هنگامی که اطرافیان حواس شان به کودک نیست و با خوردن چیزی که از دسترس هم دور نگه داشته شده بود، اتفاق می افتد. مانند کودکی که شیشه ماده ی شوینده ی را در وقتی که مادرش برای جواب دادن به تلفن آن را روی زمین قرار داده بود، می خورد. باید تا زمانی که کودک هر چه در اختیارش باشد به دهان می گذارد، به شدت از او مراقبت نمود.

پیشگیری از مسمومیت کودکان با مواد سمی
پیشگیری از مسمومیت کودکان با مواد سمی

مسمومیت در اطفال

پیشگیری از مسمومیت کودکان با مواد سمی

  • علائم و نشانه های مسمومیت کودکان را بشناسید و از نحوه ارائه کمک های اولیه به کودکان مسموم شده قبل از مراجعه به اورژانس آگاهی پیدا کنید.
  •  اقدامات پیشگیرانه مسمومیت درکودکان را جدی بگیریم . مواد شوینده را همیشه در ظرفهای اصلی خود نگهداری کنید. (مثلا آب ژاول را در شیشه آب پرتقال نریزید).
  • بعد از استفاده از مواد آنها را در جای همیشگی خود قرار دهید و هیچ گاه در قفسه مواد غذایی یا در دسترسی کودکان نگذارید. مواد نظافتی را به جای اصلی خود بر گردانید.
  • داروهای خود را روی سکوی آشپزخانه یا دستشویی نگذارید و آنها را همیشه دور از چشم کودک مصرف کنید؛ چرا که شاید بخواهد از شما تقلید کند.
  • از مواد شویندهایی که خوشبو هستند استفاده نکنید؛ خصوصا بوی میوه های ترش، کودک را بیش از بوی آمونیاک جذب می کند.
  • دستورات مربوط به داروهای کودک را خوب بخوانید و فرقی بین دارو و سایر خوراکی های شبیه آن را برایش توضیح دهید. در خوراندن دارو به کودکی از کمترین حد لازم استفاده کنید.
  • برخی مواد خطرناک که زیاد مورد توجه نیستند و بعضاً خانواده ها آنها را در دسترسی کودکان قرار می دهند: اسپری های خوشبوکننده، شامپو بدن و مو، مواد شوینده، لاک ناخن، استون، خمیر ریش، ویتامین ها و پاره ای از گیاهان غیر خوراکی.
  • برخی مواد آرایشی و رنگ های نقاشی حاوی سرب، کودکان را در معرض مسمومیت با سرب قرار می دهند. در  خانه های قدیمی که رنگ های آن پوسته پوسته شده است، این پوسته های جدا شده و به صورت غبار در می آید و باعث آلودگی کودکانی که داخل خانه بازی می کنند می شود.
  • قرص های رنگی درخشان و قرص هایی که در بسته هایی قرار دارند که داخل آنها معلوم است برای کودکان وسوسه انگیز است و آنها را از دسترس کودکان دور نگه دارید. و هرگز به کودکان نگویید که داروها و ویتامین ها شکلات هستند.
  • اگر کودک ماده ای سختی را خورد، به سرعت با مرکز درمان مسمومیت ها و یا پزشک تماس گرفته، اسم ماده، سن کودک و میزان ماده را به آنان بگویید. کودک را مجبور به تهوع نکنید.
  • از خرید گیاهان دارای برگ یا میوه های سمی و یا آن هایی که پوست را تحریک می کنند، اجتناب کنید.

 

نوشته های مشابه
موارد ایمنی برای جلوگیری از سوختگی در کودکان
ایمنی کودکان در زمین های بازی
خطر بریدگی در کودکان را جدی بگیرید
ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی

لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/BgbQa0PBWdw/

 

نوشتهٔ بعدی
شکستگی و گچ گرفتن دست و پای کودکان
نوشتهٔ پیشین
التهاب راههای تنفسی، درمان خانگی

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست