منظور از بهداشت روانی کودکان چیست؟
منظور از بهداشت روانی ، سازگاری فرد با محیط اطراف خود میباشد، درصورتی که فرد بتواند خود را به راحتی با محیط اطراف تطبیق دهد(سازگار شود)، قابلیتها و توانایی های خود را بروز دهد و فاقد هر گونه اختلالات عاطفی و رفتاری باشد، ” افرادی که خصوصیات ذکر شده درون شان پایدار باشد دارای بهداشت روان می باشند . تمامی انسانها در تمامی سنین بر اثر شرایط اجتماعی و روانی در معرض آسیبهای روانی بسیاری ازجمله استرس قرار دارند. طبیعی است که بخشی از پیامدهای این مسئله به شکل اضطراب در کودکان مشاهده شود. از این رو، توجه به سلامت روان کودکان و اهمیت سلامت کودکان میتواند راهگشا باشد و به حل مشکلات آنان کمک کند.
رعایت بهداشت فقط در فقدان بیماری خلاصه نمیشود، بلکه علاوه بر آن امنیت اجتماعی، به خصوص توانایی لذت بردن از زندگی و مقابله با ناملایمات آن را در هم دربرمیگیرد. برخورداری والدین از سلامت روانی و بهداشت روان ، از جمله اعتماد به نفس و تسلط بر مهارت های فرزند پروری یکی از عوامل تضمین کننده سلامت روانی کودک است.
راهکار هایی برای پرورش سلامت روان در کودکان
- در کنار رسیدگی و تامین تغذیه مناسب ، ایمن سازی بدن ، و فراهم کردن امکانات ورزشی و غیره ، محیط امن و سالم خانوادگی و اجتماعی را برای فرزندتان فراهم کنید.
- به مهارت های خود تان برای حل وکنار آمدن با مشکلات رجوع کنید. آیا شما مثال خوبی در این مورد هستید؟ اگر احساسات و عملکرد فرزندتان مایه دستپاپچگی شما شده یا قادر به کنترل خشم و ناامیدی خودتان نیستید ، کمک بجویید.
- فرزند تان راتشویق کنید احساسات خود را ظاهر کند.اجازه دهید بداند که همه افراد ، درد ، ترس ، خشم و اضطراب را تجربه می کنند. به او کمک کنید عصبانیت خود را بگونه ای مثبت ظاهر کند بدون آنکه متوسل به خشونت شود.
- احترام و اعتماد متقابل را ایجاد کنید. صدای خود را برای او بلند نکنید حتی زمانی که با او توافق ندارید. راه های ارتباطی را باز نگه دارید.
- به حرف های فرزنداتان خوب گوش دهید. از کلمات و اصطلاحاتی استفاده کنید که برای او قابل فهم باشد. او را به سوال کردن ترغیب نمایید. کاری کنید با شما راحت باشد و مایه دلگرمی اش باشید. تمایل خود را برای صحبت در باره هر موضوعی با او نشان دهید.
- مشوق او در زمینه رشد استعدادهایش باشید و به او کمک کنید محدودیت های موجود را بپذیرد. براساس توانای ها و علائقش ، در تعیین اهداف یاریش کنید.
- توانائی های او را با توانمندی های سایر کودکان مقایسه نکنید.
- منحصر بفرد بودن او را بستایید.
- از اینکه وقت خود را صرف او کنید دریغ ننمایید.
- استقلال و خود ارزشی را در او پرورش دهید.
- اصول تربیتی را بطور مفید ، دائم و مناسب بکار بندید.
- کودکان با یکدیگر متفاوتند. سعی کنید بفهمید چه روشی برای کودک شما مناسب است. بدون توجه به خواست های فرزندتان از رفتار های تربیتی دیگران تقلید نکنید.
- برای کارهای مثبتی که انجام می دهد تایید تان را ابراز کنید.
- ارزش عذرخواهی برای اشتباه مرتکب شده ، همکاری ، صبر ، بخشش و احترام به دیگران را به او بیاموزید.
- در رویارویی با فراز و نشیب های زندگی ا و را یاری کنید.
نوشته های مشابه
چگونه کودک از پوشک خلاص می شود؟
آموزش دستشویی رفتن به کودکان
آموزش نظافت و پاکیزگی به کودکان
وسواس در کودکان ، تعریف، علائم، علت و درمان
لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/Bpo97kXg79p/