نکات مهم در تغذیه نوزاد با شیشه شیر

نکات مهم و حائز اهمیت در تغذیه نوزاد با شیشه شیر

شیر مادر نه‌ تنها از لحاظ جسمی بر روی فرزند تاثیرات مثبت دارد، بلکه بر روی روح و روان کودک نیز اثرات بسیار خوبی می‌گذارد. اما گاهی به ناچار و به دلایلی نمی‌توان کودک را با شیر مادر تغذیه کرد و شیر دادن به نوزاد با شیشه شیر اتفاق می افتد و کودک از طریق تغذیه با شیر خشک رشد می کند. در این مواقع باید ضمن رعایت نکاتی در مورد شیشه شیر نوزادان، از شیر خشک استفاده کرد.

بعضی نوزادان هر شیشه‌ شیری را می‌پذیرند و برخی دیگر فقط به یک نوع خاص از شیشه‌ شیر رضایت می‌دهند. برای شروع باید بتوانید بین شیشه‌ شیرهای مختلف با جنس بطری و سری متفاوت، مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید. پرسیدن از دوستان در مورد برندهای مختلف یا مطالعه‌ درباره یک شیشه‌ شیر خواص و ویژگی های آن می‌تواند راهگشا باشد.در اینجا به نکات مهم در تغذیه نوزاد با شیشه شیر اشاره می کنیم.

تغذیه نوزاد با شیشه شیر - شیر خشک
نکات مهم در تغذیه نوزاد با شیشه شیر

انواع شیشه شیر نوزادان

عادت دادن کودک به شیشه‌شیر حاوی شیر خشک

برای شیر دادن به نوزاد با شیشه شیر می توان از انواع  شیشه شیر نوزادان استفاده کرد. بطری های پلاستیکی ضمن اینکه از بطری‌های شیشه‌ای سبک‌تر هستند، شکستنی هم نیستند. اما شاید به اندازه آنها بادوام نباشند. شیشه‌شیرهایی که بطری‌های پلاستیکی دارند، با افتادن نمی‌شکنند و همچنین رطوبت هوا را به بدنه‌ی خود نمی‌گیرند. یکی از معایب بزرگ بطری‌های پلاستیکی خراشیده‌شدن بدنه‌ی آن‌هاست.

به هنگام شست‌وشو یا برخورد با موانع خارجی این بطری‌ها ممکن است دچار خراشیدگی شوند. باکتری‌ها در این خراش‌های ریز نفوذ می‌کنند و هنگام شست‌ و شو از بین نمی‌روند. همچنین بطری‌‎های پلاستیکی پس از گذشت مدت‌زمانی از استفاده‌ ممکن است بو بگیرند و محتویات درون بطری را تحت‌تاثیر قرار دهند.

بطری‌های شیشه‌ای دارای یک سطح صاف هستند. به این معنی که پاک‌کردن شیر یا چربی از روی سطح آن‌ها کار بسیار آسانی است.هیچ نگرانی در مورد مواد شیمیایی مضر موجود در شیشه، وجود ندارد. برای استریل‌کردن شیشه هم برخلاف بطری‌های پلاستیکی می‌‌توانید از آب‌جوش استفاده کنید و ترسی از فروپاشی ترکیبات آن نداشته باشید. در واقع بطری‌های شیشه‌ای برای همیشه باقی خواهند ماند؛ مگر اینکه شکسته شوند. اما بطرهای شیشه‌ای هنگام استفاده از مایعات سرد درون آن‌ها رطوبت محیط را به بدنه‌ی خود جذب می‌کنند.

بیشتر سرهای شیشه شیرها از سیلیکون و یا لاتکس ساخته شده و در شکل‌های مختلفی عرضه می شوند. گاهی این سرها را به نسبت مقدار شیری که از آن خارج می شود، طبقه ‌بندی می کنند که این طبقه بندی بر اساس سوراخ روی آن است. ممکن است لازم باشد انواع مختلف آن را امتحان کنید تا ببینید کودکتان کدامیک را بیشتر از همه دوست دارد. به طور مرتب سر شیشه‌ شیر را چک کنید تا مطمئن شوید که پاره نشده و یا ترک بر نداشته‌ است و در صورتی که دیدید نازک شده و یا تغییر رنگ داده،‌ آن را عوض کنید.

نوزادان تازه متولد شده از اینکه شما ‌شیشه‌ شیر را به هنگام تغذیه شیر خشک نگه‌دارید، خوشحال می‌شوند؛ اما بعد از بزرگ‌شدنشان که خیلی سریع هم اتفاق می‌افتد، دوست دارند خودشان شیشه‌ شیر را در دست بگیرند. اگر نوزاد شما هم از گرفتن شیشه‌ شیر در دست لذت می‌برد، باید شیشه‌ شیری را انتخاب کنید که دسته‌دار باشد.

شست‌ و شوی شیشه شیر و پستانک نوزاد  

شیشه شیر نوزادان

پستانک و شیشه شیر باید به مدت پنج دقیقه داخل آب جوش قرار داده شوند. برای این منظور مقداری آب را در ظرفی جوش آورده سپس این وسایل را داخل آن بیندازید و بگذارید تا زمان سرد شدن آب داخل ظرف بمانند. بعد آنها را در آورید و زیر شیر آب بشویید. سپس تا زمان استفاده بعدی داخل ظرفی دربسته درون یخچال نگهداری کنید. به این ترتیب آنها به خوبی استریلیزه می‌شوند.

موارد مهم برای تغذیه نوزاد با شیشه شیر

شیر دادن به نوزاد با شیشه شیر -شیر خشک

  • اگر برای گردش به بیرون از خانه می روید و مجبورید که از نوشیدنی سرد برای شیشه نوزاد استفاده کنید، به نکات زیر توجه کنید: یک چهارم شیشه را پر از آب کنید و در یخدان یخچال قرار دهید. به هنگام خروج از منزل کمی شربت پرتغال یا آب درون آن بریزید. با این روش تا هنگام تغذیه نوزاد با شیشه شیر یخ به مرور آب میشود و نوشیدنی خنک می ماند.
  • اگر برای خروج از منزل شیشه شیر را داخل نایلون قرار دادید و خواستید که مایعی از درون شیشه نشت نکند، روی در اصلی شیشه نوزاد یک نایلون شفاف بکشید و سپس سر شیشه را روی شیشه بپیچانید تا کاملاً محکم شود. فراموش نکنید که قبل از تغذیه نوزاد با شیشه شیر آن نایلون را بردارید.
  • یکی از مواردی که لازم است به نوزاد خود بیاموزید ، نوشیدن مایعات با «نی» است؛ زیرا مواقعی پیش می آید که شیشه ی شیر در دسترسی شما نیست. این کار را از شش ماهگی وی می توانید آغاز کنید؛ به این ترتیب که با« نی» نوشیدنی را بمکد. بخش تحتانی آن را با انگشت سد کنید، سمت فوقانی نی را در دهان نوزاد قرار دهید و همانگونه که به تدریج انگشتان را از طرف دیگر جدا می کنید او را تشویق به مکیدن مایع نمایید.
  • اگر هنگام خواندن اعداد و شماره های روی شیشه شیر محتاج استفاده از عینک هستید، برای آسان کردن کار، یک علامت رنگی روی قسمت مورد نظر بکشید تا برای دفعات بعد با مشکل مواجه نشوید.
  • اگر نوزاد به جای مکیدن پستانک شیشه شیر با شیشه بازی کرد، یک اسباب بازی کوچک به دستش دهید و خود شیشه ی شیر را در دهانش بگذارید: اگر باز هم دیدید که از مکیدن امتناع میکند، نشانه ی گرسنه نبودن اوست.
  • اگر نوزاد در حالت دراز کشیده به پشت از شیشه استفاده میکند ممکن است گوش درد بگیرد؛ در این حال هر چند وقت یک بار – حتی روی تخت نوزاد – بالش پشت او را به همراه نوزاد بلند کنید و به حالت اول برگردانید.
  • اگر مجبور شدید که کودک خود را به مهد کودک بسپارید، برای جلوگیری از هرگونه اشتباه در تشخیص شیشه ها، یک نوار لاستیکی عریض روی شیشه ی شیر بکشید و نام فرزندتان را روی آن بنویسید. یک راه حل دیگر: با لاک ناخن حروف ابتدای نام و نشانی نوزاد را روی شیشه بنویسید. می توانید از شیشه های کوچک شیر به شکل حیوانات که در بازار وجود دارد استفاده کنید؛ این اشکال زیبا و آرامش بخشند اما شست وشو ی آنها دشوار است.

نوشته های مشابه
تغذیه با شیر مادر و تاثیر آن بر سلامت کودک و مادر
از خواب بیدار شدن نوزاد در صبح زود
بی اشتهایی و کم غذایی در کودک و راه های درمان آن
نحوه صحیح از شیر گرفتن کودکان

لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/Btqe99aARN2/

نوشتهٔ بعدی
بی اشتهایی در کودکان و راه های درمان آن
نوشتهٔ پیشین
روش صحیح از شیر گرفتن کودک

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up