تشویق کودکان به انجام فعالیت های هنری

فعالیت های هنری کودکان، یکی از مهمترین اصول تربیتی

یکی از مهمترین راه­های پرورش خلاقیت ، تشویق کودکان به انجام فعالیت های هنری است. خلاقیت و پرورش آن، موجب افزایش اعتماد به‌ نفس ، کمک به پیدا کردن کلید حل مسایل در زندگی، پرورش حس کنجکاوی و در نتیجه، شکل‏ گیری شخصیت سازنده و پویا می­ شود.

ممکن است هنگامی که کودک صدای نواختن یک آلت موسیقی (مثل ویولن) را می شنود و یا هنرمندی را در حال نقاشی می بیند، به آن علاقه مند شده و مشتاق یادگیری و تمرین آن شود، اما وقتی کلاس ها شروع می شوند تازه متوجه می شود که صدای ویولن او مانند صدایی نیست که شنیده و یا نقاشی او مانند تابلوهایی نیست که دیده است.

از سوی دیگر متوجه می شود که حتی اجرای بخشی از آن نیز به صورت کامل، مشکل است. در نتیجه، برای بسیاری از بچه ها، ناامیدی دلیل واقعی تمایل به ادامه ندادن کلاس هاست.

تشویق کودکان به انجام فعالیت های هنری
تشویق کودکان به انجام فعالیت های هنری

تشویق کودکان به انجام فعالیت های هنری

  •  برای انجام فعالیت های هنری کودکان بهتر است مربی ای برایش انتخاب کنید که خلاق و مشتاق به کارگیری راه های غیرمعمول و غیرمنتظره برای ایجاد جرقه ی علاقه در بچه ها باشد.
  • اغلب مربیان، اثری ساده را به کودک می آموزند تا از اجرای آن لذت ببرد. محیط کلاس و مربی او را از نزدیک مشاهده کنید تا ببینید آیا فرزندتان در محلی مناسب می نشیند یا خیر.
  • با فرزندتان صحبت کنید. او باید نهایت تلاش خود را در مدتی خاص، مثلا ۶ ماه، بکند. مراقب باشید که این مدت برای ایجاد برخی مهارت ها کافی باشد. بعد از این مدت مشخص، فرزندتان می تواند تصمیم بگیرد که کلاس را ادامه دهد یا آن را رها کند. معمولاً در این زمان، کودک مهارت کافی دارد تا تصمیم مناسبی در مورد ادامه دادن یا ندادن کلاس ها بگیرد.
  • طی این مدت، فرزندتان را برای دیدار از فعالیت های هنری و فرهنگی مانند کنسرت ها و نمایشگاه ها و برنامه هایی که توسط بچه ها اجرا می شوند ببرید، تا نتایج این کلاس ها را ببیند.
  • بگذارید فرزندتان ترم جاری را به پایان برساند و یک استراحت کند. اجازه بدهید چیز دیگری را امتحان کند. به او فرصت انتخاب هایی تازه بدهید  مثلا رفتن به کلاس های هنری یا موسیقی ساده تر که نتایج آنها نیز ساده تر به دست می آید، تا بعدها به کلاس های کنونی بپردازد.
  • امر و نهی فراوان و محدودیت والدین برای کارهای کودکان، به‌خصوص کارهای هنری آن‌ها باعث می‏ شود کودکان نتوانند تمایلات درونی خود را بروز دهند. همین مساله، به‌مرور زمان، موجب انفعال، عدم تحرک و ضعف در قدرت بیان آن‌ها می ‏شود. بهتر است اجازه دهیم تا جایی که ضرر زیادی به ما وارد نمی‏ شود، از شور و شوق آن‌ها در کارهای هنری حمایت کنیم.

 دخالت نکردن بزرگ‌ترها در فعالیت‏های هنری کودکان

مهم نیست که نقاشی کودکان زیباست یا نه، مهم نیست آن‌ها چه‌ قدر از رنگ استفاده می‏ کنند و مهم نیست که انتظارات ما در نقاشی‏ ها و کارهای هنری کودکان برآورده شود؛ مهم آن است که کودک، از کار هنری خود لذت ببرد، به کشف دنیای درون و بیرون خود بپردازد، احساس خوبی داشته و روح خود را آزاد کند.

هرگز نباید از آن‌ها بخواهیم چیزی را که ما دوست داریم، بسازند. هم‌چنین دست بردن و اضافه کردن بعضی چیزها به آثار کودکان، موجب رنجش آن‌ها می‏ شود. ما فقط باید آن‌ها را تشویق کنیم؛ حتی اگر کار آن‌ها، زیبا نباشد.

هرگز بچه­ ها را تشویق نکنید در مسابقات نقاشی یا دیگر زمینه ­های رقابتی که کودکی را مقابل کودک دیگر قرار می­دهد، شرکت کنند

خلاقیت، یک آفرینش منحصربه‌ فرد است. مهم، کشف، ابداع و تولید کردن آثار هنری است. ارزش‏ گذاری آثار هنری کودکان از طریق مقیاس­ های جهان بیرونی، کم‌کم کودک را مطیع شرایط بیرونی می ­کند و او، دیگر تلاش می­ کند که رضایت الگوهای بیرونی را به دست آورد تا عقب نماند.
این مقایسه ­ها و ارزش‏گذاری‏ ها، بسیار مخرب خواهند بود.
والدین باید یاد بگیرند که به کودکان، توجهی غیرمشروط را اهدا کنند؛ فارغ از این‌که آن‌ها، در چه سطحی قرار دارند و تا چه حد، سلیقه‌های پدر و مادر را برآورده می ‏کنند.

 

نوشته های مشابه
سن مناسب شروع آموزش هنر و موسیقی به کودکان
راههای عملی تقویت دقت و تمرکز در کودکان
آموزش رنگ ها به کودکان با بازی
اهمیت آموزش مهارتهای دست ورزی به کودکان

لینک اینستاگرام
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/

نوشتهٔ بعدی
نحوه برخورد با دزدی در کودکان
نوشتهٔ پیشین
انواع خانواده از نظر انضباط کودک

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

۲ دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست