بازی رنگ ها با کودک

بازی رنگ ها با کودک، توانایی حسی کودکان را تقویت می کند. کودکان از طریق تعامل با محیط اطراف خود به یادگیری می پردازند. بازی وسیله طبیعی کودک برای بیان و اظهار «خود» است.  بچه با یاد گرفتن نام رنگ‌ها و آموزش رنگها و آموختن مفاهیم بنیادی رنگ‌ها دایره لغاتشان گسترده‌تر می شود، بهتر می توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و قوه خلاقیت خود را بکار گیرند. والدین با آگاهی از تاثیر شناخت رنگ ها بر خلاقیت فکری و ذهنی کودکان به رشد تفکر در آن کمک می کنند؛ چرا که می توانند از رنگ ها بعنوان ابزاری در خدمت شکوفایی تفکر بچه ها استفاده کنند. بازی رنگ ها با کودک برای سنین دو تا چهار سال پیشنهاد می شود. کودک در این سنین یاد می گیرد، می آموزد و کشف می کند.

بازی رنگ ها با کودک - آموزش رنگها به کودکان
بازی رنگ ها با کودک

تاثیر شناخت رنگ ها بر خلاقیت فکری و ذهنی کودکان

بسیاری از والدین می پرسند از چه سنی می توان به کودکان پیشنهاد رنگ آمیزی کردن داد زیرا در سنین خیلی پایین آنها فقط خط خطی می کنند. چه بهتر! زیرا این آغاز کار است، به فرزند خود یک برگ کاغذ و مداد رنگی بدهید و بگذارید هر کاری که می خواهد با آن انجام دهد. نتیجه آن را در آینده نزدیک خواهید دید! رنگ آمیزی کردن فعالیت ساده ای است که به رشد شناختی کودکان کمک می کند. با هم چند خاصیت از بازی با رنگ ها برای کودکان را مرور می کنیم:

  •  بهتر کردن مهارت های حرکتی

حرکت عضلاتی که در این فعالیت دخیل هستند می تواند به کودک در رشد عضلات ظریف انگشتان، دست ها و مچ ها و کسب مهارت های حرکتی کمک کند که باعث بهتر شدن توانایی های نوشتاری و استفاده از اشیا کوچک می شود.

  •  کودکان را برای مدرسه آماده می کند

کاغذ، صفحه و کتاب رنگ آمیزی، کودکان را برای ورود به دنیای مدرسه و کار ساختاری روی کاغذ که در مدرسه از آنها خواسته خواهد شد، آماده می کند و به کار با کاغذ، صفحه و حتی کتاب عادت می کنند .

  • خلاقیت را تحریک می کند

چه کودکان داخل خطوط تصاویر رنگ آمیزی کنند و چه از آن خارج شوند، رنگ آمیزی به شکل گیری روحیه خلاقانه و تقویت توانایی تشخیص تفاوت های بصری کمک می کند. . همچنین می تواند موجب تحریک تخیلات و الهامات کودکان در فکر کردن و یادگیری فکر کردن به ایده های جدید شود.

  •  موجب دستخط بهتر می شود

مهارت و قدرت دست و توجه به جزییات توانایی های ضروری برای نوشتن هستند. پیشنهاد دادن به کودکان برای رنگ آمیزی از همان سنین پایین، می تواند کمک به رشد توانایی های ظریف باشد که نوشتن را آسانتر و طبیعی تر می کند.

اگر می‌خواهید روز کودک را شاداب‌تر کرده و سلول‌های مغز او را به خوبی بکار بگیرید مطلب زیر را بخوانید. هدف این نیست که به بچه نام رنگ‌ها آموزش داده شود بلکه به او مفاهیم بنیادی رنگ‌ها تعلیم داده می‌شود تا دایره لغات او گسترده‌تر شده، بهتر بتواند با دیگران ارتباط برقرار کرده و قوه خلاقیت خود را بکار گیرد.

آشنایی با رنگ ها در سنین ۲ تا ۵ سالگی اتقاق می افتد. می توانید بازی هایی برای آشنایی بهتر کودکان با رنگ ها ترتیب بدهید.

  • آموزش رنگها به کودکان با کمک اشیا

در بازی رنگ ها با کودک، نام رنگی را بگویید و شروع به شمردن عددها کنید و تا ۳۰ پیش بروید. کودک شما باید قبل از اتمام شمارش چیزی را با همان رنگ برای شما حاضر کند. با کوتاه تر کردن فرصت برای کودک می توانید بازی را سخت کنید یا این که وسیله ای دو رنگ را تقاضا کنید. کودک غالباً از حاضر کردن اشیاء ناتوان است و شما باید او را کمک و راهنمایی کنید.

  • آموزش رنگها به کودکان با نمد یا پارچه، دگمه و نخ

برای آموزش رنگها به کودکان به نمد یا پارچه، دگمه و نخ، در رنگ های مختلف احتیاج خواهیم داشت. اشکال مختلف را روی نمدهای با رنگ های مختلف میبریم و یک شیار برای جای دگمه روی آنها ایجاد می کنیم. سپس دگمه های رنگ های مختلف را روی یک پارچه یا نمد بزرگ و با فاصله از هم می دوزیم. از کودک میخواهیم که هرشکلی را به دگه ی هم رنگ خودش وصل کند.

  • آموزش رنگها به کودکان با کمک غذا
  • به طور کلی هر چه غذا سالم‌تر باشد، خوشرنگ‌تر است پس بهتر است با یک تیر دو نشان بزنید و علاوه بر تامین سلامتی کودک، رنگ‌ها را نیز به او آموزش بدهید. وقتی که به بچه غذا می‌دهید رنگ آن را هم بگویید، مثلا بگویید خیار سبز، پنیر سفید، هویج نارنجی و غیره. اجازه دهید بچه پالت نقاشی خود را مثلا با ترکیب‌کردن مربای توت فرنگی و ماست ایجاد کند. آنها را با هم ترکیب کنید تا رنگ آن صورتی یا ارغوانی بشود و دوباره رنگ آن را به کودک بگویید.
  • آموزش رنگها به کودکان با کمک غذا
  • برای کودک رنگ خانگی که خیلی ارزان‌تر از رنگ‌های موجود در فروشگاه‌ها تمام می‌شود، تهیه نمایید. فراموش نکنید که ساختن رنگ قسمتی از جذابیت کار است. نصف استکان نشاسته ذرت و دو استکان آب را مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا مخلوط سفت شود. ترکیب سرد شده را در چند ظرف بریزید و به هر میزان که دوست دارید به آنها رنگ خوراکی یا رنگ‌های دیگر اضافه کنید. سپس اجازه دهید کودک رنگ‌ها روی یک تخته گوشت یا شاسی عکس مالیده و شاهکار خود را ایجاد کند! برای آنکه خانه کثیف نشود حتما زیر پای او یک پارچه پهن کنید.
  • آموزش رنگها به کودکان با کمک غذا

قبل از آنکه به پیاده‌روی بروید بگذارید بچه به انتخاب خود یک برگ کاغذ رنگی بردارد. وقتی که بیرون می‌روید از او بخواهید چیزهایی که همرنگ کاغذ رنگی پیدا می‌کند را به شما نشان دهد. مثلا اگر کاغد رنگی آبی را انتخاب کرد ممکن است آسمان، شلوار جین،‌ استخر و نیسان همسایه را نام ببرد! وقتی که به خانه برمی‌گردید از کودک بخواهید برخی از چیزهایی که دیده را نقاشی کند تا یاد بگیرد رنگ بسیاری از چیزها مشابه است.

  • آموزش رنگها به کودکان با نوارهای رنگی

این فعالیت شامل یک فرایند آموزش رنگ به همراه یک مسابقه است که انرژی کودک را به خوبی بکار می‌گیرد. ۳ نوار با رنگ‌های مختلف را به انتهای ۳ قاشق بلند چوبی ببندید. قاشق‌ها را داخل یک سطل و در فاصله حدود ۳ متری از خود قرار دهید. سپس رنگ یکی از نوارها را بگویید و از کودک خود بخواهید قاشق مربوطه را برای شما بیاورد. چه بچه قاشق درست و چه قاشق نادرست را آورد، او را در آغوش گرفته و تشویق کنید. برای بچه‌های کمی بزرگتر (حدود ۵ ساله)، مسابقه را کمی سخت‌تر کنید مثلا بجای گفتن رنگ نوار، بگویید نواری را بیاورد که همرنگ پیراهن او است.

  • آموزش رنگها به کودکان با نوارهای رنگی با لباس مهمانی

حتی کودکان نوپای دو ساله نیز ممکن است برای انتخاب لباس کنجکاو باشند. چه خوب است مفهوم تناسب رنگ‌ها را به کودک آموزش دهید. برای شروع، یک تی شرت و سه شلوار را از کمد در بیاورید. آیا کودک می‌تواند تشخیص دهد کدام شلوار با تی‌شرت تناسب دارد؟ به او نشان دهید چگونه گل‌های سبز تی‌شرت با رنگ سبز شلوار هماهنگی دارند. سپس اجازه دهید کودک خودش شلوار را انتخاب کند. به خاطر داشته باشید که حتی وقتی کودک مفهوم تناسب رنگ را درک می‌کند، تعریف خاص خودش را از شیک بودن دارد.

  • آموزش رنگها به کودکان با جوراب‌های رنگی

اگر جوراب رنگی دارید، دو سبد لباس با دو رنگ مختلف را روی زمین قرار دهید. از کودک بخواهید جوراب‌های گلوله شده همرنگ آنها را داخل هر کدام بیندازد. حتما به او کمک دهید چون شاید برای او کمی سخت باشد. هر بار که کودک جوراب‌ها را داخل سبد درست می‌اندازد شادی کنید. اجازه ندهید بازی برای او خسته‌کننده شود.

نوشته های مشابه
آموزش رنگ ها به کودکان با بازی
آموزش شمارش اعداد به کودکان با نقاشی
بازی نقاشی با آبرنگ برای کودکان
راههای عملی تقویت دقت و تمرکز در کودکان

لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/Bg3cofQFvnm/

نوشتهٔ بعدی
راه های افزایش تمرکز درکودکان
نوشتهٔ پیشین
افزایش تمرکز کودکان به کمک بازی

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

۱ دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست