طرز برخورد با کودک دمدمی مزاج چگونه است؟

خلق و خوی کودک دمدمی مزاج چیست ؟

کودک دمدمی مزاج نسبت به برخی مسائل بیش از اندازه حساس و زود رنج  است . خلق و خوی کودک در دوره هایی خاص از رشد، تغییر می کند. بعضی از آنها با خلق و خویی متغیر به دنیا می آیند و این بخشی از خصوصیات کودک است. معمولاً متغیر بودن خلق و خوی کودک تاثیر بیشتری بر والدین او دارد تا خود کودک. به بیان دیگر، این مسئله والدین را بیشتر از کودک ناراحت می کند، مخصوصا در کودکان دمدمی مزاج و کودک بد اخلاق .

اجازه ندهید بداخلاقی کودک بر مهارتهای فرزند پروری شما غلبه یابد و شما هم بداخلاق شوید. اگر سعی کنیم با گفتن حرف هایی نظیر: « این قدر بد اخلاق نباش » کودک دمدمی مزاج را مجبور کنیم که خوش اخلاق باشد، معمولا وضعیت را بدتر کرده ایم. کودک خود را آن گونه که شما به او لقب داده اید، خواهد دید و برای اینکه ثابت کند شما درست گفته اید، بدخلق تر می شود. برای حل بدخلقی در کودک دمدمی مزاج بگذارید فرزندتان احساسات خود را کشف کند.

طرز برخورد با کودک دمدمی مزاج چگونه است؟
طرز برخورد با کودک دمدمی مزاج چگونه است؟

یک کودک نوپا توانایی چندانی در مسلط شدن بر احساسات و خلق و خوی در حال تغییر خود ندارد و از ھمین رو آستانه نوسان احساس شادی، غم، سرخوردگی و ناامیدی در او بیشتر از یک فرد بزرگسال است. آنھا از منطق و استدلالی که به بزرگسالان کمک می کند بر خشم خود فائق آیند برخوردار نیستند و ھمین موضوع تصمیم گیری برای پایان دادن به یک وضعیت یا پیشامد یا یک اتفاق خوشایند را برای آنان دشوار می کند.

اخلاق کودکان به گونه ای است که در این سن با هدف یا پیش‌فرض‌های خاصی به سراغ انجام کار مورد علاقه‌شان می‌روند و وقتی توانایی فیزیکی یا ذهنی لازم برای آنچه را که می‌خواهند انجام دهند در خود نمی‌یابند یا صرفاً والدینشان آنها را از انجام کار منع می‌کنند آن حس کنجکاوی شیرین در چند ثانیه تبدیل به اشک و اعتراض می‌شود.

به او کمک کنید تا دریابد. احساساتش را چگونه شناسایی و بر آنها غلبه کند. موقعیت را ارزیابی کنید و جمله ای مفید بگویید که نظر شما را در مورد احساسات او توصیف کند. جمله ای در این مورد که چگونه خود شما چنین شرایطی را کنترل می کردید، به کار برید. کودک دمدمی مزاج معمولا این روش را بسیار بهتر از موقعی می پذیرد که با عبارت «تو باید…» حرفتان را شروع کنید.

مثلا، می توانید بگویید: « وقتی نتوانی تصمیم بگیری که کدام لباس را برای مدرسه ات بپوشی، ناراحت کننده است. اگر من نتوانم در این مورد تصمیم بگیرم، معمولاً یکی از لباس های مورد علاقه ام را میپوشم و احساس بهتری پیدا می کنم.» پس از جمله ای کوتاه، شاید هنگامی که او «سرحال» است، راحت تر بتوان با او صحبت کرد تا اینکه سعی کنیم در زمانی که کودک بد اخلاق است، با او برخورد کنیم.

خصوصیات کودک دمدمی مزاج چیست؟

درک علت دمدمی‌مزاج بودن کودک و راه‌های کنار آمدن با آن به والدین کمک می‌کند بر عصبانیت خود غلبه کرده و از همه مهم‌تر این مرحله از رشد عاطفی کودک را بپذیرند. دمدمی‌ مزاج بودن بچه‌ها در این سن دلایل مختلفی دارد و از جمله خصوصیات کودک به حساب می آید.

کودکان دمدمی مزاج و بداخلاق برای هیچ کس سرگرم کننده و مطلوب نیستند و بیشتر اطرافیان از نگهداری و مراقبت از آنها طفره می روند. بدخلقی و اخمو بودن کودکان می تواند ناشی از بیماری، گرسنگی، خستگی، ترس، حسادت، تحریک شدن توسط اطرافیان و … باشد. از خصوصیات کودک بد اخلاق این است که به دلایل مختلف سر و صدا و قشقرق راه می اندازد و یا سعی می کند شما را عصبانی و تحریک کند. همچنین ممکن است از شما نافرمانی کنند و یا به شدت به شما بچسبند و با جار و جنجال از شما بخواهند همیشه در آغوش شما باشند.

در کودک دمدمی مزاج ، بدخلقی او را نادیده بگیرید. لجبازی کودک و بد خلقی کودکان به‌طور کلی یک ابراز خشم ناگهانی و غیرمنتظره است و تمایل به جلب توجه در آن نقشی ندارد. زمانی که کودکان  روش دیگری را برای نشان دادن عصبانیت و ناامیدی بلد نباشند خواسته‌های خود را با لجبازی بروز می دهند، از این‌رو این بدخلقی‌ها  و لجبازی ها هنگام عصبانی شدن کودک و یا ناامیدی او رخ می‌دهد.

در مواجهه با کودک بد اخلاق سعی کنید با پرت کردن حواس او یا مشغول کردنش به فعالیتی دیگر، او را خوشحال کنید. طوری رفتار کنید که انگار به صورتی خوشایند با شما همراه شده است. پس از مدتی کوتاه همینطور هم خواهد شد.

خلق و خوی کودک بد اخلاق
خلق و خوی کودک بد اخلاق

با کودک بد اخلاق خود چگونه رفتار کنیم ؟

دمدمی مزاج بودن کودک و تغییرات لحظه ای اخلاق کودکان باعث می شود که خانواده در رفتار با آنھا دچار سردرگمی شوند. این گونه کودکان نسبت به برخی مسائل بیش از اندازه حساس ھستند و ھمچنین بسیار زود رنج می شوند. گاهی اوقات والدین با برخورد نامناسب و مدیریت غیر صحیح، خود باعث دمدمی مزاج شدن کودکان می‌شوند؛ در این صورت کودکان با داشتن استقلال عملِ زیاد در انتخاب کردن سردرگم می شوند و همین امر آنها را به انتخاب های زیاد و ناتمام می‌کشاند.

  •  در کودکان دمدمی مزاج مراقب الگوی قابل پیش بینی دمدمی مزاج بودن او باشید. این امر شاید با گرسنگی یا خستگی او نیز نسبت داشته باشد. در این صورت، یک میان وعده یا ساعت استراحت را در مواقع بروز این حالت، برنامه ریزی کنید.
  • گاهی وقت ها خلق و خوی کودک ناشی از استرس است. شاید هر بار قبل از شروع مسابقه ی فوتبال، استرسی دارد. در این صورت به فرزندتان کمک کنید به صورتی صحیح، استرسش را کنترل کند. شاید بتوان، با تمرین یا با صحبت کردن در مورد برنامه ایی که در پیش دارد، استرس او را کاهش داد.
  • به کودک بد اخلاق کمک کنید تا احساساتش را درک کند و راه هایی برای جلوگیری از آفت روحی خود بیابد.
  •  از فرزندانان بخواهید در نوعی فعالیت روزمره شرکت کند. بچه هایی که مدت زیادی می نشینند و یا مدتی طولانی مشغول تماشای تلویزیون می شوند، ممکن است  به بدخلقی در کودک بیانجامد. فرزندتان را در فعالیتی ورزشی ثبت نام کنید و یا نوعی سرگرمی در حیاط خانه برایش فراهم کنید. مدت تماشای تلویزیون را به ۳۰ دقیقه محدود کنید. کاری کنید تا به درست کردن یک کار دستی یا هر سرگرمی دیگر مشغول شود. او را تشویق کنید تا مجموعه ای تهیه کند. از خصوصیات کودک که بر یادگیری چیزی جدید متمرکز شده و به نوعی فعالیت مشغول می شوند، شادتر بودن و کمتر عبوس و بد خُلق بودن و دمدمی مزاج بودن است.
  •  دقت کنید که آیا فرزندتان برای کسب مهارت در فعالیتی که برایش اهمیت دارد مانند نواختن موسیقی، یادگیری زبان خارجه و یا بازی فوتبال در تیمی جدید شرایط سختی را میگذراند یا خیر، بعضی اوقات، اگر بچه ها  نتوانند کاری را آن طور که در ذهن خود دارند انجام دهند، عزت نفس شان پایین می آید. آنها به جای نشان دادن ناراحتی خود،  حالت کودک دمدمی مزاج  پیدا می کنند. اگر به نظر شما این توصیف در مورد فرزندتان صدق می کند، رشد مثبتی را که به دست آورده است، به او نشان دهید.
  • شاید او به حدی بر کسب مهارت کامل، متمرکز شده که متوجه نیست چه چیزهایی آموخته است. با کودکان دمدمی مزاج تمرین کنید. سعی کنید از آن کار نوعی سرگرمی ایجاد کنید نه یک وظیفه و کار، اگر ذهن او بیش از حد لازم به آن مسئله مشغول است، سعی کنید او را به فعالیت دیگر ی سوق دهید و فکرش را از آن مسئله رها کنید.

 

نوشته های مشابه
شکایت کردن و غر زدن در بچه ها،راهکارها
آموزش کفش پوشیدن به کودک
چه زمانی به کودک دستور می دهیم ؟
آموزش نظافت و پاکیزگی به کودکان
لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/Bfiv4IUlEzc/

 

نوشتهٔ بعدی
بررسی مشکلات و اختلالات رفتاری در کودکان
نوشتهٔ پیشین
نکات مهم در تزیین اتاق کودک

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

۱ دیدگاه. پیغام بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up