روش صحیح پاداش دادن به کودک

تحسین و تشویق کودکان

هر فردی صرف نظر از سنش انتظار دارد در مقابل کار خوبی که انجام می دهد، مورد تشویق قرار گیرد. بطوریکه تشویق کودکان می تواند به عنوان یک ابزار مهم تربیتی در اختیار والدین قرار گیرد. بنابراین با پاداش دادن به رفتارهای قابل قبول کودک می توانیم باعث تقویت و تثبیت و نهایتاً یادگیری رفتار مطلوب در او شویم. تحسین و تشویق کودکان یکی از ابزارهای تربیتی است که باعث شکوفایی کودک میشود به شرطی که اصول صحیح آن را رعایت کینم . تحسین کودک اگر در مسیر درست خود قرار بگیرد باعث میشود تا کودک بتواند استعدادهای درونی خود را شکوفا کند و در مسیر موفقیت قدم بردارد.

زمان پاداش دادن به کودک و روش صحیح پاداش دادن به کودک را بدانیم. زمانی که می خواهیم کودک یک رفتار جدید را شروع کند، استفاده از پاداش کاربرد زیادی داشته و باعث تقویت یادگیری رفتار می شود. پاداش ها برای اینکه موثر واقع شوند، باید بلافاصله به دنبال رفتار مطلوب کودک  ارائه شوند.

روش صحیح پاداش دادن به کودک

اگر دختر شما آشغال ها را بیرون می برد شما باید بلافاصله، پس از انجام این کار توسط او، از وی (حتی اگر این کار همیشگی او باشد)، تشکر کنید، نه یک ساعت بعد از آن. همه ما دوست داریم، پاداش رفتارهای خوب خود را هر چه زودتر دریافت کنیم .

کودکان ، اغلب درخواست می کنند که پاداش های مادی برای کار خود را حتی قبل از انجام کار یا رفتار خوب ، دریافت کنند. اگر شما گاهی اوقات از پاداشهای مادی استفاده می کنید ، دقت داشته باشید که این پاداش را فقط بعد از انجام رفتار مطلوب، به او بدهید. هنگامی که از پاداش مادی یا فعالیتی استفاده می کنید، پاداش اجتماعی را هم با آن همراه کنید. در تشویق کلامی بهتر است تشویق با توصیف آن رفتار همراه باشد.

اگر کاری کنید که رفتار خوب و مثبت کودک شما بیشتر شود یعنی آن را تشویق کرده اید و اگر کاری کنید که رفتار منفی و غلط کودک شما کم تر شود یعنی او را تنبیه کرده اید. پس تشویق کردن کودک  رخداد یک رفتار را افزایش می دهد و تنبیه آن را کم می کند.

تحسین و تشویق کودکان
روش صحیح پاداش دادن به کودک

نحوه و اصول پاداش دادن به کودکان 

تحسین و تشویق کودکان 

  • برای جایزه دادن به کودک هرگز از وسایل خراب و آلوده یا شکسته و کهنه استفاده نکنید.
  • کودکان تنوع را دوست دارند. در پاداش ها تنوع را رعایت کنید.
  • حتماً باید کودک از کسی پاداش بگیرد که مورد علاقه و توجهش باشد.
  • جایزه دادن به کودک آنقدر زیاد نباشد که کودک نتواند آن را مصرف کند. باید حد اعتدال در هر نوع پاداشی رعایت شود.
  •  یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در تشویق کردن کودک ، سرعت دادن آن بعد از بروز رفتار صحیح است. پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که هر قدر فاصله بین اجرای پاسخ صحیح و دریافت پاداش بیشتر باشد، اثر آن کاهش می‌یابد.
  •  همراه کردن پاداش با تحسین
  • در صورت امکان باید هر وقت که به کودک پاداش می‌دهید، او را تحسین هم بکنید. غالباً بد نیست که خوشحالی طبیعی خود را از رفتار کودک با لبخند یا نوازش به او نشان دهید.
  • کودک شما باید حس کند که دائما و در هر شرایطی، تحت حمایت و محبت شماست و هیچ امری سبب طرد و دوری او از شما نخواهد شد. بنابراین در هر شرایطی فرزندتان را دوست دارید و به او  محبت می‌کنید، امّا زمانی که رفتار مطلوبی از او سر می‌زند، به او پاداش نیز می‌دهید.

 

نوشته های مشابه

تشویق کودکان به انجام فعالیت های هنری

تربیت کودک، تشویق و تنبیه به موقع

تشویق کودک به ورزش کردن

نقش تشویق در افزایش اعتماد به نفس در کودک

نوشتهٔ بعدی
اهمیت پاداش دادن به کودکان
نوشتهٔ پیشین
پرخاشگری در کودکان ،بایدها و نبایدها

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست