روش صحیح کوتاه کردن و گرفتن ناخن‌ نوزاد

روش کوتاه کردن ناخن کودک 

یکی از مشکلات والدین گرفتن ناخن نوزاد است.  چگونه ناخن کودک را کوتاه کنیم؟ هرگز ناخن نوزاد خود را تا قبل از ۱ ماهگی کوتاه نکنید اما اگر فکر می کنید که صورت خود را چنگ میزند از دستکش های مخصوص نوزادان استفاده کنید.کودکان معمولاً به کوتاه کردن ناخن اعتراض دارند. برای غلبه بر این مشکل می توان هر بار هنگام کوتاه کردن ناخن کودک، برای کودکان بالای یک سال داستان زیبایی را تعریف کرد.

در این صورت، کودک با توجه کردن به داستان دست از اعتراض برمی دارد، مثلاً  اینطور بگویید «خانواده ی انگشتان دست راست به آرایشگاه رفتند. اول پدر (انگشت شصت) موهایش را کوتاه کرد. بعد از او مادر (انگشت سبابه) و سپس برادر وسطی (انگشت وسط) و به دنبال او خواهر و برادر بعدی؛ سپس به سراغ دست چپ می روید، بعد پای راست و پس از آن پای چپ . این داستان را هر بار می توانید به شکل تازه ای بیان کنید. البته صرفاً به دنبال سرگرم کردن کودک نباشید، بلکه بکوشید ضمن این کار نام انگشتان را به کودکتان بیاموزید.

گرفتن ناخن‌ نوزاد
روش صحیح کوتاه کردن و گرفتن ناخن نوزاد

روش صحیح کوتاه کردن ناخن نوزاد

ناخن نوزاد در عین نرم بودن بسیار تیز است. اگر ناخن‌های او به درستی و به موقع اصلاح نشوند- از آنجایی که نوزاد به طور مدام در حال تکان دادن دست‌هایش است – می‌تواند باعث زخمی شدن صورت شما یا خودش شود. رشد ناخن‌های دست کودک سریع است و معمولا هفته‌ای یک یا دو بار احتیاج به کوتاه شدن دارد . ناخن‌های پا با سرعت کمتری رشد می‌کنند.

  • برای کوتاه کردن ناخن کودک دست نوزاد را محکم و به درستی نگه دارید. مراقب انحنای گوشه‌های ناخن باشید و برای صاف کردن آن از سوهان استفاده کنید.
  • بهترین زمان برای کوتاه کردن ناخن نوزاد ، زمانی است که کودک خواب است و انگشتان او بی‌حرکت هستند.
  • اگر ترجیح می دهید در بیداری این کار را انجام دهید بهتر است که از همسر و یک دوست بخواهید که کودک را با در آغوش گرفتن سرگرم کند.
  • یک وقت خوب دیگر هم دقیقا بعد از حمام است که ناخن‌‌های نوزادتان نرم‌تر هستند.
  • مطمئن شوید که نور کافی برای دیدن آنچه انجام می‌دهید دارید.
  • از یک جفت قیچی نوزاد استفاده کنید یا ناخن‌گیری را بردارید که مخصوص انگشتان کوچک باشند.
  • نوک انگشت را در ناحیه‌ی دور‌تر از ناخن فشار دهید تا از ریش ریش شدن پوست جلوگیری کنید و همچنین یک چیز محکم مانند گیره یا کلیپس‌تان را در دست کودک نگه دارید.
  • برای گرفتن ناخن نوزاد ناخن‌ها را با توجه به انحنای انگشت کوتاه کنید. ناخن‌های پا را مستقیم و از عرض کوتاه کنید. سپس از سوهان ناخن برای صاف کردن لبه‌های تیز استفاده کنید.
  • اگر خراشی روی پوست اطراف ناخن افتاد، نگران نباشید. با یک دستمال تمیز چند دقیقه روی خراش را نگه دارید تا اگر کمی خون آمده باشد، خونش بند بیاید.
  • به هیچ عنوان از چسب زخم برای بند آوردن خون‌ریزی استفاده نکنید، زیرا کودک عادت به بردن انگشت خود داخل دهانش دارد و ممکن است چسب باز شود و به داخل گلویش بپرد.
  • پزشکان معتقدند برای زخم کودکان نباید از داروهای ضدعفونی کننده استفاده شود، زیرا این داروها برای استعمال خارجی هستند و نباید وارد بدن فرزند شوند. اگر بدن فرزندتان دچار زخمی شده که خون‌ریزی آن قطع نمی‌شود، بهتر است به جای درمان‌های خانگی او را نزد پزشک ببرید.
  • مکانی یا موقعیتی را برای کوتاه کردن ناخن کودک انتخاب کنید که کودک در آن وضعیت آرامتر است، مثلا روی پاهای‌تان یا در گهواره.
  •   برخی از والدین، ناخن‌های فرزندشان را با جویدن کوتاه می‌کنند. انجام این کار اشتباه است زیرا زمانی که دست فرزندتان داخل دهان شما قرار بگیرد میکروب‌های دهان شما از این طریق وارد بریدگی‌های احتمالی انگشت فرزندتان خواهد شد. همچنین عدم دید مناسب نیز از جمله دیگر مشکلات این روش بوده و می‌تواند خطرناک باشد.
  • ‎و در نهایت اگر متوجه تیزی ناخن‌های فرزند خود شده‌اید اما زمان یا شرایط کوتاه کردن ناخن‌های او را ندارید، دستکش به دست کودکتان کنید تا شرایط رسیدگی به ناخن‌های او فراهم شود.

نوشته های مشابه

درمان ناخن جویدن کودکان

بررسی اختلالات رفتاری در کودکان

آموزش نظافت و پاکیزگی به کودکان

لینک اینستاگرام: https://www.instagram.com/p/BjFeQaIluQq/?

نوشتهٔ بعدی
روش صحیح برخورد با بدرفتاری کودکان
نوشتهٔ پیشین
کوتاهی در محبت به کودکان

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up