هفته نهم بارداری

در این مقاله شرح کاملی از وضعیت مادر و جنین در هفته نهم بارداری را مطالعه می کنید


هفته نهم بارداری - هفته ۹ بارداری - وضعیت جنین در هفته نهم بارداری
وضعیت جنین در هفته نهم بارداری

وضعیت جنین در هفته نهم بارداری

در هفته نهم بارداری حالا شما ماه سوم بارداری تان را شروع کرده‌اید. اگرچه هنوز او را به خوبی حس نمی‌کنید، اما جنین شما تقریباً حرکات کوچکی را شروع کرده است. سیستم عصبی و ماهیچه‌های جنین در وضعیت خوبی است و می‌تواند بازوهای خود را خم کند. در هفته ۹ بارداری رشد سریع جنین همچنان ادامه دارد، بزودی دیگر نوزادتان نیازی به ساک حاملگی ندارد که زمانی گلبول‌های قرمز خود را از آنجا می‌گرفت. زیرا در حال حاضر، مغز، استخوان، کبد و طحال او این کار را انجام می‌دهند، در واقع، در این دوره بیشتر اندام‌ها، فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

هفته ۹ بارداری کبد، صفرا ترشح می‌کند و پانکراس، انسولین می‌سازد. این در حال حاضر، ضربان قلب جنین بین ۱۵۰-۱۶۰ بار در دقیقه است که بالاترین سرعتی است که قلب انسان تا به حال به آن رسیده است. در این ماه، جنین، کمی بیش از ۳ سانتی متر است و تا پایان این ماه رشدش دو برابر می‌شود. اگر بتوانید جنین را با سونوگرافی ببینید، متوجه می‌شوید، بازوها و پاهای جنین کمی بلندتر و انگشتان دست و پاهایش بهتر مشخص شده‌اند. در این ماه، سر بیشتر گرد شده و روی گردن در حال رشد، رو به بالا و راست قرار دارد.  هفته ۹ بارداری صفحات جمجمه در حال شکل گیری هستند، ولی هنوز چشمها دو طرف سر قرار دارد، همینطور که جنین رشد می‌کند به سمت جلو می‌آیند. در این مرحله نوک بینی او شکل گرفته و گوشهایش نیز در حال رشد هستند و لوله‌هایی از گلو تا ریه‌ها در حال شکل گیری هستند.

قد جنین: ۲۳ میلی متر
وزن جنین : ۲ گرم

وضعیت جنین در هفته نهم بارداری
وضعیت جنین در هفته نهم بارداری

وضعیت مادر در هفته نهم بارداری

ممکن است هر زمان که به متخصص زایمان مراجعه می‌کنید، پزشک از شما بخواهد روی ترازو بایستید. در حالی که ممکن است این وزن کشی‌ها شما را ناراحت کند اما باید بدانید مقدار وزن شما، هم برای سلامت خودتان و هم برای جنینتان مهم است. دلیل این وزن کشی ها آن است که وزن بسیار بالا یا کم ممکن است، بارداریتان را دچار مشکل کند شما با وزن بسیار کم نوزاد خیلی ریز و کوچک خواهید داشت.

در هفته ۹ بارداری اگر وزنتان خیلی بالا باشد ممکن است نوزاد تان خیلی سنگین و درشت شود که وضع حملش بسیار سخت باشد. افزایش بیش از حد وزنتان در دوران بارداری ممکن است خطر دیابت دوران بارداری، فشار خون، وضع حمل سخت و پیچیده و احتمال زایمان سزارین را در پی داشته باشد. زنانی که وزن بالایی در دوران بارداری دارند، زیاد احساس راحتی نمی‌کنند. لازم به ذکر است هرچه بیشتر در دوران بارداری وزنتان بالا برود، پس از تولد نوزاد نیاز به کاهش وزن بیشتری خواهید داشت.

اولین معاینه تخصصی وقت زایمان شما ممکن است از خودتان بپرسید آیا نوزادتان اردیبهشت ماه به دنیا می‌آید یا خرداد؟

شما در اولین معاینه پیش از زایمان و محاسبه موعد زایمان توسط پزشک، متوجه می‌شوید نوزاد تان چه زمانی متولد می‌شود. این معاینه که در هفته ۹ بارداری یا هفته ده بارداری انجام می‌شود با توجه به موارد زیر محاسبه می‌شود: پیشینه کامل پزشکی، پزشک احتمالاً سوالاتی در مورد سلامت شما، جزئیاتی در مورد حاملگی‌های قبلی، سلامت همسر و خانواده‌تان سؤال خواهد کرد. در معاینه فیزیکی، قد، وزن و فشار خون، اندازه گیری و ثبت می‌شود و پزشک در مورد بیماری‌های عروقی شما که ممکن است بر سلامت جنین تأثیر بگذارد، صحبت می‌کند. او یک معاینه جسمی کامل را که شامل بررسی تیروئید، سینه‌ها، گوش دادن به ضربان قلب و ریه‌هاست، و همچنین معاینه داخلی شامل بررسی گردن رحم، تخمدان، مهبل و رحم را انجام می‌دهد.

محاسبه تاریخ زایمان بر پایه آخرین دوره پریود ماهانه انجام می‌شود. به طور میانگین هر بارداری ۴۰ هفته (۲۸۰ روز) از اولین روز آخرین دوره پریود محاسبه می‌شود (LNMP). به خاطر داشته باشید ۴۰ هفته به طور میانگین است در حالی که یک بارداری طبیعی می‌تواند از ۳۷ هفته تا ۴۲ هفته نیز باشد.اگر دوره پریود تان نامنظم بود یا اولین روز آخرین پریودتان را نمی‌دانید، بنابراین تاریخ زایمان براساس آخرین سونوگرافی مشخص می‌شود.

وضعیت مادر در هفته نهم بارداری
وضعیت مادر در هفته نهم بارداری

علائم طبیعی در هفته نهم بارداری

مزه‌ها و بوها : در هفته ۹ بارداری ممکن است عطرهای جدید باعث تهوع تان شود یا غذاهای مورد علاقه‌تان که در هفته‌های گذشته می‌خوردید در حال حاضر وضعیت معده‌تان را به هم بزند. در هفته ۹ بارداری ممکن است مزه‌ها و بوها در دوران بارداری برایتان تیزتر شوند، ولی همه خانم‌ها چنین تجربه‌ای ندارند. در واقع بسیاری از دکترها شک دارند که چنین پدیده‌ای واقعی باشد. در حال حاضر اگر حس بویایی و چشایی‌تان تیزتر شده است، از چیزهایی که شما را اذیت می‌کند، اجتناب نمایید. و امیدوار باشید بعد از تولد نوزادتان همه چیز به وضعیت عادی باز می‌گردد.

التهاب نوک سینه‌ها: التهاب نوک سینه‌ها در این مرحله از دوران بارداری، بخاطر عملکرد برخی از هورمون‌های بارداری مثل استروژن، نوک سینه‌ها و سینه‌ها مهلت می‌شوند. اجتناب از لباس‌های تنگ و سایر محرکها برای تسکین درد شما مفید است. در هفته ۹ بارداری از تماس جسمی و فیزیکی نیز پرهیز نمایید. چرا که درد سینه‌هایتان را بیشتر می‌کند. به هر حال درد و التهاب سینه‌ها تا دو هفته بعد متوقف خواهد شد.

نفخ: هورمون‌هایی مانند پروژسترون، همراه با رشد جنین باعث می‌شود بدنتان حجیم‌تر و پهن‌تر شود. متأسفانه وجود این هورمون‌ها حرکت مواد غذایی در سیستم گوارش را کندتر می‌کند و این خود باعث سوزش قلب، یبوست و نفخ معده می‌شود. در این دوران باید طبیعی باشید و هرگز از داروهای ضد نفخ استفاده نکنید و از صرف غذاهای نفاخ مثل لوبیا و کلم برگ خودداری کنید.

خستگی شدید: در هفته ۹ بارداری نگه داشتن جنین در رحم، از انجام هر کاری برای مادران باردار سخت تر است، به همین دلیل است که شما به عنوان یک مادر باردار، در سه ماهه اول بارداری خود احساس خستگی شدید خواهید نمود. در هفته ۹ بارداری نرخ سوخت و ساز در بدن شما و سطح ترشح هورمون ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است. اینک، به همان اندازه هم سطح فشار خون و قند خون در بدن شما پایین خواهد آمد.

 از بین رفتن شفافیت پوست: متاسفانه، برخی از زنان باردار در هفته نهم بارداری خود، با یک اختلال پوستی که با عنوان کلاسما شناخته شده است، روبه رو می شوند. این اختلال تیرگی پوست مادران را در دوران بارداری افزایش می دهد، که معمولا “ماسک بارداری” نامیده می شود. عامل به وجود آورنده این اختلال، هورمون های استروژن و پروژسترون هستند. به غیر از صورت می توان تغییرات قابل مشاهده ای را هم در پوست سینه ها، آرئول، لگن و اطراف ناف مادران باردار احساس کرد. خوشبختانه، انجام هیچ کاری در مورد این تغییرات پوستی لازم نیست، چون بعد از تولد نوزاد شما، این اختلال پوستی، به طور طبیعی و خود به خود از بین خواهد رفت.

 تغییر وریدی: در طول هفته نهم بارداری، کاهش قابل توجهی در مقاومت عروق بدن مادر به وجود خواهد آمد که منجر به شل شدن رگ های خونی او شده و منجر به مشکلاتی مانند هموروئید و واریس خواهد شد. جلوگیری از یبوست بارداری  ، اولین قدم برای مقابله با بواسیر در دوران بارداری است، چون اگر یبوست بارداری در زنان باردار به موقع درمان نشود، ممکن است بواسیر، برای همیشه در این زنان ماندگار شود.

هشدارها در هفته نهم بارداری

 پیکا یا تمایلات نامعمول غذایی در بارداری: در هفته ۹ بارداری، علائم رخ داده در بدن شما، می تواند با پیکا سر آید. معمولا برخی از زنان باردار ولع این دوره را در خود نسبت به خاک، مخصوصا خاک رس و یا نشاسته، پودر رختشویی، سنگ، خاکستر زغال چوب، ذغال، یخ، نشاسته ذرت، خمیر دندان، صابون، شن و ماسه، گچ، قهوه، جوش شیرین، و حتی سیگار نشان می دهند. این مواد مضر نباید جای غذا خوردن را در این دوران بگیرد، بهتر است به گونه ای ولع مصرف آن ها در بدنتان را کنترل کنید. چون مصرف این مواد غیرمعمول ممکن است اثرات بدی بر سلامت شما و رشد فرزندتان داشته باشد.

 تغذیه در هفته نهم بارداری

اضافه کردن گوشت به وعده های غذایی: مواد غذایی حاوی گوشت را به خوبی بپزید زیرا گوشتی که خوب پخته نشده باشد ممکن است موجب عفونت‌هایی در بدن شما شود که به شما و جنینتان آسیب می‌رساند. علاوه بر این، از مصرف موادی همچون شیرین‌کننده‌های مصنوعی، نوشابه‌ها، شیر غیر پاستوریزه و غذاهای بسیار چرب دوری کنید.

خوردن سبزیجات و میوه های سبز:  سیب، گلابی

میوه های قرمز: سیب، انار را اضافه کنید.

میوه های خشک شده: کشمش، آلو، آجیل، زردآلو خشک.

ویتامین حیاتی C (ث): این ویتامین که در میوه‌هایی مانند: مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل سبز و قرمز، توت فرنگی، انبه، طالبی و اسفناج یافت می‌شود، برای رشد بافت‌های ارتباطی (تاندوم‌ها)، التیام زخم، سیستم ایمنی بدن و جذب آهن مفید است. ویتامین «ث» به مقاومت استخوان‌ها، دندان‌ها و پوست کمک می‌کند و این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، رادیکال‌های آزاد (مولکول‌های آسیب زننده به سلول‌ها) را نابود می‌کند. از آنجایی که ویتامین «ث» در آب حل می‌شود، بدن نمی‌تواند آن را ذخیره کند. این بدین معناست که شما باید به طور روزانه، ویتامین «ث» را جذب کنید. برای این که مطمئن شوید که ویتامین «ث» کافی برای خود و جنینتان مصرف می‌کنید، هر روز غذاهای حاوی ویتامین «ث» را بخورید.

سونوگرافی در هفته نهم بارداری

در هفته نهم بارداری، سرعت ضربان قلب به حداکثر مقدار bpm ۱۷۵ می رسد. طول نطفه در هفته نهم بارداری حدود ۵۰ میلیمتر است. در این هفته گوش ها کم کم قابل مشاهده می شوند.

زرافه جادویی - سونوگرافی در هفته نهم بارداری
سونوگرافی در هفته نهم بارداری

مراقبت های بارداری، بایدها و نبایدهای هفته نهم بارداری

عفونتهای احتمالی: آزمایش ادرار برای این است که پزشک بتواند عفونتهای احتمالی مجاری ادرار را تشخیص بدهد. علاوه بر این آزمایش ممکن است پزشک برای بررسی وجود قند، پروتئین یا کتون در خون از شما درخواست آزمایش ادرار کند. وجود سطح بالایی از قند در ادرار می‌تواند نشانۀ دیابت بارداری باشد، وجود پروتئین در ادرار اگر همراه با فشار خون بالا باشد یکی از علائم مسمومیت بارداری است.

خونریزی:  اگر خونریزی همراه با درد داشتید حتماً به پزشک مراجعه کنید.  اجسام سنگین را بلند نکنید. با سرعت از پله‌ها بالا نروید چرا که ممکن است موجب خونریزی شود. هنگام بالا رفتن از پله آرام این کار را انجام دهید و بعد از بالا رفتن از چند پله حتماً چند دقیقه‌ای استراحت کنید. در هنگام نشستن برای آنکه فشار زیادی به بدنتان نیاید یک زیر پایی یا صندلی قرار دهید تا مشکلی پیش نیاید.

تست‌های آزمایشگاهی: شما باید به توصیه پزشک، آزمایش‌های تشخیصی را انجام دهید که با نمونه گیری از خون و ادرار انجام می‌شود.آزمایش هدف آزمایش توضیحات آزمایش خون نوع گروه خونی شما را نوع گروه خونی شما در پرونده مشخص می‌کند. پزشکی‌تان ثبت می‌شود تا زمانیکه به انتقال خون احتیاج داشته باشید، نوع گروه خونی را بدانید عامل R. H خون فاکتور RH منفی یا فاکتور RH خون نیز در زمان مثبت خون را مشخص انتقال خون مهم است می‌کند.

توصیه های مهم در هفته نهم بارداری

یبوست در بارداری: اگرچه ممکن است صحبت کردن در مورد یبوست در بارداری چندان خوشایند نباشد، اما مشکل حرکت مدفوع در روده، یکی از مسائل رایج در دوران بارداری است. وجود مدفوع خشک و سفت به دو دلیل است: دلیل اول آن است که هورمون‌های بارداری، حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش و دفع را کند می‌کنند و دلیل دوم یبوست بارداری ، استفاده از آهن در ویتامین‌های مکمل است که باعث یبوست می‌شوند که در اثر فشار بیش از حد به مهبل، سبب ایجاد بواسیر یا وخیم‌تر شدن اوضاع می‌شود.

 درمان یبوست در بارداری: خوشبختانه برای پیشگیری و درمان یبوست در دوران بارداری، راه‌های ایمن بسیاری وجود دارد کرد که با رعایت آن‌ها می‌توان نه تنها این اختلال را رفع بلکه از عوارض بعدی آن مصون ماند. این اقدامات کمکی عبارتند از:

♦ یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از یبوست در بارداری ، بیرون رفتن و پیاده روی است.  تمرین ورزش باعث می‌شود مواد غذایی در سیستم گوارش و دفع حرکت کنند.

♦ معمولاً ویتامین‌های دوران بارداری باعث اسهال می‌شوند اما یبوست کمتر پیش می‌آید. در این وضعیت، مصرف ویتامین‌های بارداری را قطع نکنید، زیرا شما و جنینتان به این مواد نیاز دارید. اگر آهن باعث یبوست می‌شود که با ورزش و تغییر رژیم غذایی از بین نمی‌رود، احتمالاً پزشک به شما توصیه می‌کند مکمل‌های دیگری با میزان آهن کمتر استفاده نمایید.

♦ برای پیشگیری از یبوست در بارداری ، مایعات بیشتر بنوشید. به همین منظور ۸ الی ۱۰ لیوان در روز آب بنوشید.

♦ برای رفع یبوست در بارداری از غذاهایی با فیبر بالا استفاده نمایید. سبزیجات خام بخورید. پختن سبزیجات، به دلیل تجزیه مقداری از فیبر به کربوهیدارتها، میزان فیبر آنها کاهش می‌یابد. سبزیجات را کاملاً تا جایی که نرم شوند، با مایکرویو یا بخار بپزید.آب میوه و عصاره سبزیجات زیاد نخورید اینها فیبر خیلی کمتری نسبت به میوه‌ها و سبزیجات سالم دارند.

♦ پوست میوه‌ها را نکنید. مقدار زیادی از فیبر میوه‌ها و سبزیجات در پوستشان قرار دارد، بنابراین اگر میوه‌ها را پوست بکنید، فیبر آنها را دور می‌ریزید. همیشه میوه‌ها و سبزیجات را با آب گرم بشویید تا باکتری‌های آن از بین رود.


نوشته های مشابه

راهنمای کامل بارداری هفته به هفته

هفته هشتم بارداری

هفته دهم بارداری

لینک اینستاگرام زرافه جادویی:

https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/

 

نوشتهٔ بعدی
هفته دهم بارداری
نوشتهٔ پیشین
هفته هشتم بارداری

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست