اقدامات ایمنی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل

اقدامات پیشگیری از آتش سوزی

آیا کودک شما می داند در صورت آتش سوزی چگونه از خانه خارج شود؟  قبل از هر چیز اقدامات ایمنی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل را رعایت کنید. در نظر داشته باشید درست کردن آتش یک نوع بازی و سرگرمی برای کودک به شمار می آید که مهمترین خطر آن آتش سوزی منزل است. این امر می تواند خطرات جبران ناپذیری را به وجود آورده و جان کودک و افراد خانواده را نیز در معرض خطر جدی نابودی قرار دهد.

اقدامات ایمنی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل
اقدامات ایمنی برای پیشگیری از آتش سوزی منزل

اقدامات ایمنی راههای مقابله با آتش سوزی

اقدامات ایمنی زیر برای کاهش احتمال بروز حریق به شما توصیه می شود:

۱- نصب سیستم هشدار دود در خانه: این سیستم شانس زنده ماندن افراد در یک آتش‌سوزی مرگبار را بالا می برد. آلارم­های هشداردهنده دود را بهتر است در هر قسمتی از خانه مانند زیرزمین، داخل و خارج اتاق‌ها نصب کنید.

۲- تست کردن سیستم هشدار دود: لازم است هر ماه یکبار باطری این حس گرها چک شوند.

۳- ایمنی هشدار دود برای افراد ناتوان: برای افرادی که از نظر بینایی مشکل دارند باید زنگ هشدار کاملا واضح و قابل‌شنیدن باشد. همچنین برای افرادی که دارای اختلالات شنوایی هستند هشدار دود باید از طریق نور ارتعاشی یا چشمک‌زن صورت گیرد.

۴- چک کردن وسایل گرمایشی خانه: برای پیشگیری از آتش‌سوزی در خانه، همه وسایل گرم کننده باید بازرسی سالانه‌ داشته باشند. اگر از بخاری‌ استفاده می کنید لازم است قبل و بعد از هر استفاده، آن‌ها را به‌دقت بررسی کرده و هنگام استفاده، آن‌ها را حداقل یک متر از اجسام آتش‌زا دورنگه دارید.

۵- خاموش کردن فر یا اجاق‌گاز: پیش از خروج از منزل، فر یا اجاق گاز را خاموش کنید. توجه داشته باشید هر چیزی قابل اشتعالی را در نزدیکی فر یا اجاق‌گاز نگذارید. همچنین مطمئن شوید پرده‌ها روی اجاق‌گاز آویزان نیستند.

۶- ترک نکردن آشپزخانه در زمان پخت و پز: به هیچ عنوان یک ظرف در حال پخت روی اجاق‌گاز را به حال خود رها نکنید و از آشپزخانه خارج نشوید. اگر مجبور شدید هنگام آشپزی کردن، آشپزخانه را ترک کنید، اول شعله اجاق‌گاز را خاموش‌کنید و سپس به کارهای خود برسید.

۷- رسیدگی به ماشین خشک‌کن: در صورتی که از دستگاه خشک‌کن گازسوز در خانه استفاده می کنید لازم است آن را هرساله مورد بازرسی قرار دهید تا از ایمن بودن آن اطمینان حاصل کنید. نظافت پرزهای گیرکرده در آن می‌تواند خطر ایجاد آتش سوزی را کاهش دهد.

۸- بررسی کابل‌های اتصال:  یکی از راههای مقابله با آتش سوزی این است که به طور مرتب وضعیت کابل‌های موجود در منزل مورد بررسی قرار گیرند. همچنین سیم‌های فرسوده باید سریعا تعمیر یا با سیم جدید تعویض شوند.

نکته مهم این است که سیم‌های برق گرما تولید می کنند و نباید آن‌ها را زیر فرش یا بین مبلمان قرار داد.

۹- نگهداری صحیح مواد اشتعال‌زا: بسیاری از وسایل موجود در خانه مانند پاک‌کننده‌ ها و محصولات آرایشی قابل اشتعال هستند. برای پیشگیری از آتش‌سوزی باید از قرار گرفتن این وسایل در معرض نور خورشید و گرما جلوگیری کرد.

مهمترین عوامل آتش سوزی

  • کبریت و فندک را از دسترس کودکان دور نگه دارید و اجازه ندهید با آنها بازی کنند .
  • وقتی از وسایل برقی استفاده نمی کنید، آنها را خاموش کنید.
  • اشیای قابل اشتغال را در دسترس کودکان قرار ندهید .
  • قهوه ساز، کتری و تو سترها را از برق بکشید.
  • از اجـــاق نباید بـه عـنـوان  سیستم گرمایشی کمکی استفاده کرد. نباید سعی کنید از آن بـرای گرم کردن منزل استفاده کنید.
  • وقتی از اجاق استفاده نمی کنید، آن را خاموش کنید.
  • کاغذ، ظروف پلاستیکی، دستگیره یا هرچیزی که به سادگی آتش بگیرد را روی اجاق قرار ندهید.
  • اتو را به حال خود رها نکنید.
  •  اگر از بخاری دیواری استفاده می کنید و آن را با پنجره مشبک فلزی قابل اطمینانی بپوشانید.
  • هنگامی که در منزل حضور ندارید، وسایل برقی را روشن نگذارید. برای مثال، وقتی از خانه یا آپارتمان خود بیرون می روید، ماشین لباسشویی را روشن نگذارید.
  •  کودکان و سایر اعضای خانواده را با خطرات آتش سوزی آشنا کنید و اقداماتی را که باید در هنگام بروز حریق انجام گیرد به آنها آموزش دهید .
  • ممکن است وسایل برقی معیوب موجب آتش سوزی شوند. فقط تعمیرکاران مجرب وسایل برقی می توانند وسایل برقی معیوب را تعمیر کنند.
  • هیچ چیزی را روی لالمپ قرار ندهید. اطراف لالمپ باید فضای باز وجود داشته باشد.
  • سیستم هشدار دود را ماهیانه امتحان کنید و باتری آن را سالی یکبار تعویض کنید. مطمئن باشید که صدای هشدار دود را از هر جای خانه می شنوید.
  • وسایل ضروری مانند عینک را در کنار تخت خواب نگه دارید.
  • یک کپسول خاموش کردن آتش را در دسترس داشته باشید و مطمئن شوید که همه می دانند که چگونه از آن استفاده کنند.
  • مطمئن شوید که بچه ها می دانند موقع آتش سوزی چه کاری باید انجام دهند. منتظر وقوع حادثه نباشید. هم اکنون راه های خروج اضطراری را به او نشان دهید و با او برای این کار تمرین کنید.

به خاطر داشته باشید هنگام وقوع حریق، هر ثانیه برای شما بسیار اهمیت دارد. پس پیش از مواجه شدن با این فاجعه در پی یادگیری اقدامات لازم در زمان آتش سوزی باشید. برنامه‌های فرار را یاد بگیرید چون به شما کمک می‌کنند تا زمان بروز آتش سوزی به‌سرعت از خانه خارج شوید و جانتان را نجات دهید.

 

نوشته های مشابه
ایمنی کودک در استخر شنا
ایمنی کودکان در برابر پریزهای برق
سوختگی کودکان با آب داغ
ایمنی کودکان در زمین های بازی
ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی

لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/BdF5xAClO

 

نوشتهٔ بعدی
رشد کودک از یک تا دو سالگی
نوشتهٔ پیشین
جلوگیری از سوختگی در کودکان، نکات ایمنی کودکان

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up