علائم اولیه بارداری چه چیزهایی هستند؟ آیا من باردارم؟

۱۰ علائم اولیه بارداری را بدانید

آیا اگر متوجه شوید که باردار شده ­اید، شگفت­زده خواهید شد؟

تنها راهی که می­ توان به طور قطع بارداری را تشخیص داد، انجام آزمایش بارداری است. اما علائم اولیه بارداری گاه ممکن است پیش از انجام آزمایش به شما پیش آگاهی دهد. آنچه به دنبال آن می ­گردید، اینجاست.

آیا همه زنان علائم اولیه بارداری را دارند؟

علائم بارداری در هر زنی متفاوت است. حتی ممکن است تجربیات هر زن در دفعات مختلف بارداری نیز متفاوت باشد. خانم­ ها از یک بارداری تا بارداری دیگری خود علائم و حالات یکسانی ندارند. همچنین، از آنجا که علائم اولیه بارداری اغلب همان علائمی است که درست قبل و در دوران قاعدگی دارید، ممکن است متوجه نشوید که باردار هستید.

زرافه-جادویی-علائم-اولیه-بارداری
آیا میدانید علایم صد درصدی بارداری چیست؟

 

آنچه در حال خواندن آن هستید، توصیف برخی از رایج­ترین علائم اولیه بارداری است. اینها علائم بارداری پیش از موعد پریود هستند که می­توانند به شما زودتر خبر بارداریتان را بدهند. باید بدانید که این علائم علاوه بر بارداری، ممکن است در موارد دیگری نیز ایجاد شوند. بنابراین اگر در وجود خود برخی از این حالات را احساس می­ کنید، لزوماً به معنای باردار بودن شما نیست. تنها راه برای اثبات قطعی بارداری، انجام تست بارداری است.

بارداری با ایجاد تغییرات شگرف در هورمون­ های زنانه سبب بروز عواملی از این قبیل می­ گردد:

لکه بینی و خونریزی

پس از بارداری، تخمک بارور شده خود را به دیواره رحم می­چسباند. این عمل می­ تواند سبب بروز یکی از اولین علائم بارداری یعنی لکه بینی و گاهی اوقات خونریزی شود. این خونریزی از علائم بارداری پیش از موعد پریود است که ممکن است با دوره پریود اشتباه گرفته شود.به این خونریزی لانه­ گزینی گفته می­ شود و در حد فاصل ۶ تا ۱۲ روز پس از لقاح بین تخمک و اسپرم رخ می­ دهد.

این خونریزی بسیار شبیه خونریزی بارداری است و درست به همین دلیل اکثر خانم­ ها آن را با شروع دوران قاعدگی اشتباه می ­گیرند.

علاوه بر خونریزی، برخی خانم­ ها ترشحات سفید و شیری از واژن ترشح می­ کنندعلت این امر ضخیم شدن دیواره­ های مهبل (واژن) است، که تقریباً بلافاصله پس از بارداری شروع می­ شود. در این زمان، افزایش رشد سلول­های دیواره مهبل (واژن) باعث این ترشحات می­ شود که می­ تواند در طول دوره بارداری ادامه داشته باشد. اما جای نگرانی نیست، به طور معمول ترشحات بی ضرر بوده و نیازی به درمان نیست. اما اگر ترشحات دارای بوی بد و نامطبوع باشد و یا اینکه سوزش و خارش در مهبل احساس شود، در این زمان حتماً بایستی با پزشک خود مشورت نمایید تا درصورت لزوم دستور انجام آزمایش­ های مربوط به وجود عفونت مخمری یا باکتریایی را صادر نماید.

تغییرات سینه

تغییرات پستان یکی دیگر از علائم اولیه بارداری در هفته اول بعد از لقاح است. بلافاصله پس از بارداری، سطح هورمون زنان دستخوش تغییر شده و به دنبال آن ممکن است یک یا دو هفته پس از شروع بارداری، سینه­ ها متورم شده یا درد داشته باشند و یا حتی در آن­ها احساس سوزن سوزن شدن داشته باشید. همچنین ممکن است حس کنید سینه ­هایتان سنگین ­تر شده و یا حس کنید به کلی لمس و بی­احساس شده ­اند. علاوه بر این­ها یکی دیگر از علائم بارداری، تیره شدن ناحیه اطراف نوک سینه یا همان آئرولا می ­باشد. پس از بروز این علائم اولیه بارداری، چندین هفته زمان لازم است تا بدن به سطح بالای هورمونی عادت کرده و درد سینه ­ها تسکین یابد.

خستگی

از شروع علائم اولیه بارداری می­ توان به احساس خستگی مفرط اشاره نمود. با سپری شدن یک هفته پس از لقاح، احساس خستگی غیرمعمول در زن باردار امری طبیعی است. پس احساس خستگی را نیز می­ توان جز علائم بارداری در هفته اول پس از لقاح محسوب کرد.

علت احساس خستگی در زنان باردار چیست؟

احساس خستگی اغلب به سطح بالایی از هورمونی بنام پروژسترون مربوط می­ شود اما در این دوران موارد دیگری مانند پایین آمدن قند خون، کاهش فشار خون و افزایش تولید خون همگی می ­توانند سبب بروز این خستگی در شما گردند. اگر این خستگی مربوط به بارداری باشد، استراحت زیادی لازم است. خوردن غذاهایی که سرشار از پروتئین و آهن هستند می­تواند به بهبود آن کمک کند.

حالت تهوع (بیماری صبحگاهی)

بیماری صبحگاهی یا همان حالت تهوع در صبح از معروف­ترین علائم شروع بارداری است. اما ممکن است تمام زنان باردار این حالت را نداشته باشند. علت دقیق حالت تهوع مشخص نیست اما افزایش سطح هورمون­ های زنانه در دوره بارداری احتمالاً در بروز این بیماری نقش دارد. در هر ساعت از شبانه روز ممکن است حالت تهوع به شما دست دهد اما بروز آن معمولاً در صبح است. همچنین، بعضی از خانم­ ها هنگام بارداری میل یا هوس غذای خاصی را می ­کنند، و یا بالعکس اصلاً نمی توانند غذاهایی را بخورند یا حتی بوی آن­ها را تحمل کنند. علت این مسئله نیز مربوط به تغییرات هورمونی است. تأثیر آن می­ تواند چنان قوی باشد که حتی فکر کردن به یک غذای موردعلاقه می تواند معده یک زن باردار را مجبور به نشان دادن عکس العمل کند. این امکان وجود دارد که حالت تهوع، هوس یا اصطلاحاً ویار غذا کردن و یا تنفر از برخی غذاها یا مواد غذایی در کل دوران بارداری ادامه داشته باشد. خوشبختانه این واکنش ­ها در حدود هفته سیزدهم یا چهاردهم بارداری بسیاری از خانم­ها به شدت کاهش می ­یابد. لازم به ذکر است که در این دوران، حتما رژیم غذایی سالم داشته باشید و غذاهای سالم و مقوی بخورید تا هم بدن شما و هم جنین در حال رشدتان از مواد مغذی اساسی استفاده کند. برای مشاوره در مورد چگونگی مصرف مواد غذایی . دریافت دستور غذایی مناسب می­ توانید با پزشک خود مشورت کنید.

عدم شروع پریود

بارزترین علامت اولیه بارداری و یکی از مواردی که بیشتر خانم ها را ملزم به دادن آزمایش بارداری می­ کند عدم شروع پریود یا همان عادت ماهیانه است. این به هیچ وجه بدان معنا نیست که هرگاه پریود عقب افتاد یا در ماهی پریود شروع نشد، حتماً باردار هستید. این تنها علامت هشداریست که شما را ملزم به بررسی علت آن می­ کند. حتی برخی زنان ممکن است در دوران بارداری مقداری خونریزی را تجربه کنند. اگر باردار هستید، حتماً از پزشک خود بپرسید که چه زمانی بروز خونریزی علامت خطر است و چه زمان بی­خطر؟ چه زمانی خونریزی طبیعی است و چه زمانی علامت اضطراری است؟

عوامل زیادی ممکن است سبب عدم پریود زنان در یک ماه شود. مثلاً ممکن است شما دچار اضافه وزن شده باشید و یا وزن زیادی از دست داده باشید. مشکلات هورمونی، خستگی و استرس از دیگر عوامل احتمالی بروز این مشکل است. بعضی از خانم­ ها وقتی که قرص ­های ضد بارداری را متوقف می­ کنند در آن ماه پریود نمی­ شوند. اما اگر دوره پریود شما عقب افتاد و شما احتمال بارداری می­ دهید، حتماً سریعتر به پزشک مراجعه نموده و آزمایش بارداری را انجام دهید تا در صورت بارداری مراقبت­ های ویژه این دوره را آغاز کنید.

تکرر ادرار

در بسیاری از زنان، تکرر ادرار از علائم بارداری است که در هفته ششم یا هشتم حاملگی شروع می­ شود. اگرچه این امر ممکن است در اثر عفونت مجاری ادراری، دیابت یا استفاده از داروهای ادرارآور ایجاد شود، اما اگر باردار باشید، وقوع آن به احتمال زیاد به دلیل بالا رفتن سطح هورمونی است.

یبوست

در دوران بارداری، سطح بالای هورمون پروژسترون می­ تواند شما را دچار یبوست کند که از ریزترین علائم بارداری است. پروژسترون باعث می­ شود مواد غذایی آهسته­ تر از روده شما عبور کنند و این امر ایجاد یبوست در شما می­ کند. برای کاهش این مشکل، آب زیادی بنوشید، ورزش کنید و موادغذایی دارای فیبر بالا مانند میوه و سبزیجات میل کنید.

نوسانات خلقی

نوسانات خلقی جزء ان دسته از علائم بارداری است که در سه ماهه نخست حاملگی بروز پیدا می­ کند و علت آن به افزایش سطوح هورمون­ ها بازمی­ گردد.

سردرد و کمر درد

بسیاری از زنان باردار از سردردهای مکرر خود شکایت دارند و برخی دیگر از کمر درد گاه و بیگاه خود آزار می­ بینند. علت اصلی بروز کمر درد در سه ماهه نخست بارداری تغییرات هورمونی و استرس مادر خصوصاً در مورد مادرانی که نخستین تجربه بارداری خود را پشت سر می گذارند و یا اینکه پیش از این بارداری سخت یا ناموفقی را تجربه کرده ­اند، می­ باشد. اما در سه ماهه دوم و سوم بارداری علل عمده آن مربوط به بازشدن عضلات رحم، بزرگ شدن شکم و تغییر نقطه ثقل بدن به جلوتر و عواملی از این دست می­ باشد.

سرگیجه و غش

علت اصلی سرگیجه و غش در دوران بارداری ممکن است مربوط به رقیق شدن خون در رگ­ ها، کاهش فشار خون و کاهش قند خون باشد.

توجه داشته باشید که یک زن باردار می ­تواند تمامی این علائم را داشته باشد، و در مقابل ممکن است فقط یک یا دو مورد از موارد مذکور را تجربه کند. اگر هر یک از این علائم دوران بارداری برای شما آزاردهنده است، با پزشک خود در مورد آنها مشورت نموده تا بتوانید برای بهبود وضعیت جسمانی خود اقدامات لازم را انجام دهید.

کلمات کلیدی: علائم بارداری- علائم اولیه بارداری- علائم شروع بارداری- ریزترین علائم بارداری- علائم بارداری در هفته اول پس از لقاح- علائم بارداری پیش از موعد پریود


نوشته های مشابه

۱۰ اقدام ضروری قبل از بارداری

تغذیه در دوران بارداری – نکات مهم برای مادر و کودک

نکات مهم ورزش در دوران بارداری

۱۱ روش کاربردی کنترل عصبانیت در بارداری

عوارض استرس در بارداری برای مادر و جنین

مراقبت های دوران بارداری

راهنمای بارداری سالم


اینستاگرام زرافه جادویی را دنبال کنید

نوشتهٔ بعدی
با ویار بارداری چه کنیم؟
نوشتهٔ پیشین
۱۰ اقدام ضروری قبل از بارداری

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up