هفته سی و سوم بارداری


هفته سی و سوم بارداری - هفته ۳۳ بارداری
هفته سی و سوم بارداری – بارداری هفته به هفته

وضعیت جنین در هفته سی و سوم بارداری

در هفته سی و سوم بارداری ، جنین وارد مرحله ی نهایی می شود، این مرحله بدین معناست که اندام های جنین، استخوانها و بدن به خوبی شکل گرفته اند، اما هنوز زمان لازم است که جنین برای دنیای بیرون، آماده شود. در هفته ۳۳ بارداری وزن جنین حدود ۲ کیلوگرم (۴/ ۵ پوند) است و بیش از ۴۳ سانتی متر قد کشیده است و ارتفاع رحم تان به قفسه ی سینه تان رسیده است.

در هفته ۳۳ بارداری مایع کیسه ی آب تان در بالاترین سطح خود قرار دارد. جفت در هفته ۳۳ بارداری ، اکسیژن مورد نیاز جنین را از بدن شما و بند ناف تأمین می کند. اما بچه ی شما در حال تمرین نفس کشیدن است و وقتی دهانش را باز و بسته می کند، مایع کیسه آب را می بلعد و با این حرکات عضلات دیافراگم خود را ورزش میدهد. جنین در هفته ۳۳ بارداری به ذخیره ی آهن در کبدش ادامه میدهد و رابط های بین سلول های مغزی مثل شاخه ی درختان در حال شکل گیری هستند. نورون ها و سیناپس ها بین سلول های مغزی شکل می گیرند، که این ارتباط، توانایی رانندگی را در انسان به وجود می آورد.

قد جنین : ۴۴.۸ سانتی متر
وزن جنین : ۱۹۵۰ گرم

وضعیت مادر در هفته سی و سوم بارداری

اگر شش خانم باردار را که در یک زمان حامله شده اند و افزایش وزن یکسانی داشته اند کنار هم جمع کنید، شاهد تفاوت هایی موجود در بین آنها خواهید بود. شکم یکی بالا، یکی پایین و دیگری فقط از جلو بارداریش مشخص است، در حالی که دیگری وقتی از همه طرف نگاهش می کنید، بارداریش نشان می دهد.

برای یکی شکمش کاملا بیرون زده است در حالی که شکم دیگری کاملا صاف به نظر می رسد که انگار همه چیز طبیعی است. شکل بیرونی شکم به خاطر اندازه و وضعیت قرارگیری جنین، قد و ساختار بدن، ناحیه ای که افزایش وزن داشته اید، کاملا متفاوت است. شکل شکم شما، جنسیت جنین تان را مشخص نمی کند، حتی اگر دیگران قسم بخورند که با بالا و پایین قرار گرفتن شکم می توانند پسر یا دختر بودن آن را تشخیص دهند.

 عللی که به خاطر آنها، نباید شیر دهی انجام شود. همه ی خانم ها نمی توانند به نوزادان خود شیر بدهند. اگر کمبود وزن دارید، به مواد مخدر یا الکل معتاد هستید و از داروهای خاصی استفاده می کنید که وارد شیرتان می شود، باید با شیشه، کودکتان را تغذیه نمایید. برای مثال داروهای سرطان، فشار خون، یا برخی بیماریها مثل ایدز، عفونت PROLACTIN از شیر وارد بدن می شوند. اگر شما قبلا عمل سینه یا توده داشته اید، در مورد شیردهی با پزشک تان مشورت نماید.

علائم طبیعی در هفته سی و سوم بارداری

  •  ترش کردن معده: ترش کردن معده می تواند در سه ماهه سوم بارداری مشکل ساز شود. دلیل آن، اِشغال فضای بیشتر شکم توسط کودک است. در هفته ۳۳ بارداری از خوردن غذاهای ادویه دار، چرب و اسیدی خودداری کنید. خوردن وعده های بیشتر ولی کوچکتر، شاید راه حل مناسبی برای مبارزه با آن باشد.
  • تکرر ادرار: تکرر ادرار به علت فشار بر مثانه که اکنون کمی از لگن بالاتر آمده شایع است.

هشدارها در هفته سی و سوم بارداری

میزان رشد جنین: در هفته ۳۳ بارداری در هر معاینه ی پزشکی که دارید، پزشک، فوندس (بالای رحم ) شما را اندازه گیری می کند تا میزان رشد جنین را بررسی کند. اگرچه این اندازه گیری از رحم که به صورت بیرونی انجام می شود تا حدودی روش قدیمی به نظر می رسد، اما کاملا دقیق است. رحم شما در طول بارداری کاملا کش می آید، به طوری که در سه ماهه اول به اندازه ی یک توپ تنیس است، اما در زمان وضع حمل تا زیر دنده ها بالا می آید. زمانی که بچه متولد می شود، رحم شما هزار برابر بزرگتر از قبل بارداری تان شده است و حدود ۹۰۰ گرم وزن دارد. مهم نیست که در چه مرحله ای از بارداری خود قرار دارید، هفته های حاملگی شما باید با فاصله میان نقطه بالای رحم و استخوان شرمگاهی برابر باشد. چنانچه این فاصله مطابقت داشت، رشد جنین تان به صورت طبیعی است.

تغذیه در هفته سی و سوم بارداری

در هفته ۳۳ بارداری اگر خوردن غذایی خاص یا مصرف آن در زمانی خاص موجب نفخ، سوزش سر دل یا دیگر علائم ناراحت کننده در شما شد، به طور موقت آن عادات غذایی را تغییر دهید. پس از تولد کودکتان، شما می‌توانید مواد غذایی مورد علاقه خود را به برنامه خود اضافه کنید. اگر به دنبال راهی می‌گردید که مقدار ۲ فنجان سبزیجات‌ و ۲ فنجان میوه پیشنهادی خود را در طول روز مصرف کنید، به این نکات توجه کنید:

♦ میوه‌های تازه را با ماست کم چرب یخ زده مصرف کنید.
♦ پرتقال را به سالاد خود اضافه کنید.
♦ نخودهای سبز یخ زده را به سوپ نودل مرغ اضافه کنید.
♦ در میلک شیک، میوه بریزید.

مراقبت های بارداری، بایدها و نبایدهای هفته سی و سوم بارداری

تولد نوزادان استثنایی: اگر چنانچه هرگونه نارسایی یا مشکلی در جنین شما تشخیص داده شده است، در مورد نحوه ی زایمان این کودکان با پزشک تان یا متخصص مشورت کنید. اگرچه کودکانی که دارای نارسایی هستند معمولا به طور طبیعی به دنیا می آیند، اما برخی از آنها با روش سزارین متولد میشوند. زمان و نوع زایمان شما بستگی به شرایط و وضعیت جنین دارد. برای مثال اگر جنین دچار نارسایی قلبی مادرزادی باشد، زایمان طبیعی بهتر است، اما اگر دو شاخگی ستون فقرات داشته باشد، سزارین بهترین روش خواهد بود، زیرا صدمات کمتری به ستون فقرات وی وارد می شود. اگر جنین دچار نارسایی دریچه ی قلب باشد، زایمان در یک زایشگاه یا بیمارستان خصوصی بهتر می باشد، زیرا پزشکان متخصص و مجرب برای درمان های تخصصی وجود دارند.

شاید پزشک شما برنامه ی زمان بندی خاص را برای سزارین در هفته های سی و هفتم بارداری یا سی و هشتم بارداری قبل از پایان دوره ی بارداری بدهد. اگر پزشک تست مایع کیسه ی آب بدهد، برای انجام آن به اندازه ی یک یا دو قاشق از کیسه ی آب نمونه می گیرد تا وجود ماده ای را که نشان دهنده ی تکامل ریه است مورد بررسی قرار دهد. در این مرحله از بارداری، آزمایش کیسه آب خطراتی مثل زایمان یا پاره شدن کیسه آب را به همراه دارد.

توصیه های مهم در هفته سی و سوم بارداری

تغذیه ی مغز جنین: در پایان سه ماه سوم، مغز جنین سه یا چهار برابر، اولین هفته سه ماه سوم رشد کرده است. مغز جنین برای رشد و عملکرد جهشی اش در این دوران، نیاز به مواد غذایی مازاد دارد. یکی از مواد غذایی بسیار مهم برای تغذیه ی مغز اسید چرب امگا ۳(DNA)، است که غالبا در ماهی وجود دارد. این ماده ی حیاتی به رشد سلول های مغزی و پوشش محافظ MYELIN که به تولید مسیرهای ارتباطی مغز سرعت میدهد کمک می کند. اسیدهای چرب در مغز جنین جمع می شود، بنابراین فرصت خیلی خوبی است که با مصرف ماهی، روغن CANOLA یا دانه های روغنی، به بالابردن سطح اسید چرب امگا ۳ در مغز، جنین کمک کنید.

 

◊در طی آخرین جلسه معاینه، پزشک رحمم را اندازه گرفت و گفت که کمی کوچک است، حالا نگرانم، علت این مشکل چیست؟

 اگر پزشک، دستور انجام آزمایش تشخیص دیگری مثل سونوگرافی نداده است، و در زمینه ی ضربان قلب جنین یا سطح فعالیت های او اظهار نگرانی نکرده ناراحت نباشید. برخی از خانم ها به دلایل بسیاری، رحم شان کوچکتر است که این انتظار وجود دارد که به آنها به خاطر کوچکی رحم، نیز کوچک باشد، در چنین وضعیتی، شاید بچه چرخیده باشد یاسرش کاملا درون لگن رفته باشد.

اگر جنین شما در سه ماهه سوم، وزن کافی نگرفته باشد، ممکن است در وضعیتی که محدودیت رشد در داخل رحم (IUGR) نامیده می شود، قرار داشته باشد. این وضعیتی است که جنین به خاطر عدم رشد کافی، کوچکتر از حد معمول است. این شرایط غالبا برای مادرانی اتفاق می افتد که از بیماری فشار خون رنج می برند و دو یا چند قلو حامله هستند و یا ممکن است نشانه ی ناهنجاری هایی در جنین یا جفت باشد. معمولا پزشکان که به محدودیت رشد درون رحمی برای جنین مشکوک هستند، سن حاملگی را با دقت و بر اساس آخرین دوره ی پریودتان و معاینه ی اولیه لگن یا سونوگرافی های قبل از هفته بیستم بارداری مورد بررسی قرار میدهند.

تاریخ زایمان براساس اندازه ی جنین در حال حاضر تغییر پیدا نمی کند، مگر این که اشتباهی از همان ابتدا وجود داشته باشد. اگر تاریخ زایمان دقیق است و جنین به اندازه ی کافی رشد نکرده است، مرحله ی بعدی این است که سونوگرافی انجام شود. در سونوگرافی، دور سر، طول استخوان و وضعیت شکم جنین بررسی می شود. سونوگرافی وزن حدودی جنین را نشان میدهد و مشخص می کند که جنین در کجای منحنی رشد قرار دارد. سونوگرافی، این امکان را به پزشک میدهد که ببیند آیا جنین کوچک در عین سالم بودن حرکت می کند یا نه.

اگر جنین شما سالم اما کوچک بود، پزشک شما خواهد گفت که کمی صبور باشید و جنین روند رشد خود را به موقع ادامه دهد. چنانچه جنین خیلی کوچک باشد و به اندازه ی کافی سرحال نباشد، احتمالا پزشک آزمایش هایی را تجویز می کند. حتی ممکن است بخواهد سزارین داشته باشید مخصوصا اگر هفته ۳۷ بارداری را پشت سر گذاشته اید.

 

 

نوشتهٔ بعدی
هفته سی و چهارم بارداری
نوشتهٔ پیشین
هفته سی و دوم بارداری

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست