دارو خوردن کودک بیمار

دارو دادن به کودک بیمار

  • زمان دقیق دارو خوردن کودک بیمار را ثبت کنید یا برای خود ساعتی زنگ دار کوک کنید. در این صورت، ساعت مقصر خواهد بود، نه شما.
  • معمولاً اگر کودک احساس کند که مادر حتماً به او  دارو را خواهد داد و هیچ چاره ای جز خوردن دارو وجود ندارد، بدون دردسر دارو را میخورد. پس قاطع و مثبت باشید. او هم حتما با شما همکاری خواهد کرد. از این که کودک تان را وادار به خوردن چیزهای بد مزه می کنید، احساس گناه نداشته باشید. لازم نیست که چیز دیگری را برای او انتخاب کنید.
  • کودک شما در هر سن و سالی که هست، برایش توضیح بدهید که چه کاری میخواهید بکنید، چه انتظاری از او دارید.
  • روزهایی را که کودک تحت درمان قرار خواهد داشت، روی تقویم معلوم کنید و به او نشان بدهید. هر روز که می گذرد، روی آن خط بکشید.
  • گاهی احتمال دارد که کودک دارو را از مادر خود قبول نکند، اما به راحتی از دیگران بپذیرد.
  • هیچ گاه از داروهای قدیمی برای بیماری های جدید استفاده نکنید، مگر این که پزشک از راه گفت وگوی حضوری یا تلفن، موافقت خود را با این کار اعلام کند.
  •   آب میوه ای که کودک دوست دارد برای او تهیه نمایید تا بعد از خوردن دارو به او بدهید.
  •  به کودک بگویید که بینی خود را بگیرد و سپس دارو را بخورد، ولی هیچگاه شما بینی او را نگیرید.
  •  در بعضی از مواقع کودکان ۲ تا ۳ ساله، خوردن دارو را به نیم ساعت بعد موکول می کنند، بنابراین با او موافقت نکنید . به او هم رشوه ندهید.
  •  بعضی از کودکان ممکن است نسبت به یک داروی ساده واکنش و حساسیت نشان دهند. در این مواقع دستپاچه نشوید و سریع با پزشک معالج تماس بگیرید.
  •  بعضی از کودکان بد دارو تمایلی به مصرف قطره ندارند و دهانشان را باز نمی کنند. می توانید به گونه او کمی فشار آورید. برای دارو خوردن کودک بیمار بهتر است دارو را با کمی آب قند مخلوط کنید. دارو را هیچ گاه نباید با شیر مادر یا شیر خشک مخلوط کنید. البته می توانید به جای قطره از شیاف استفاده کنید.
  •  بعضی از کودکان بد دارو بلافاصله بعد از خوردن دارو، استفراغ می کنند. این وضعیت باعث می شود تمام دارو از معده خارج شود، در این مواقع مصرف دارو باید دوباره تکرار شود، ولی اگر بیش از ۳۰ دقیقه گذشته باشد نیازی به تکرار دوز نیست.
  • بعضی از کودکان بد دارو  هستند و اصلا همکاری نمی کنند. در این مواقع باید از ترفندهای مختلف استفاده کرد، مثلا دارو را داخل ماده خوراکی گذشت یا دارو را به وسیله مایع رقیق کرد تا کودک متوجه طعم آن نشود.
  • برای اینکه کودک راحت تر خوردن دارو را قبول کند می توان با یک نمایش کوچک ابتدا کمی از دارو را به عروسک محبوب کودک داد یا حتی خود والدین می توانند کمی مولتی ویتامین را به عنوان دارو بخورند تا کودک متوجه شود که دارو خوردن کار عجیبی نیست.
  •  هنگامی که می خواهید در گوش کودک قطره بریزید، بگذارید توجهش به چیز جالبی مانند تلویزیون جلب شود، بعد این کار را انجام دهید.
  • روش آسانی برای ریختن قطره در چشم کودک وجود دارد: بگذارید کودک چشم را باز و بسته کند. شما قطره ی دارو را در گوش های داخلی چشم بچکانید. بدین ترتیب، هنگامی که چشم باز می کند، دارو خود به خود به قرنیه نفوذ خواهد کرد.
دارو خوردن کودک بیمار - کودکان بد دارو
دارو خوردن کودک بیمار

داروهای بد طعم را چطور به خورد نوزادان بدهیم

  • پدر و مادر هیچگاه نباید داروئی را که در منزل دارند به کودک بدهند، زیرا بارها شده است که بدون توجه به بیماری کودک، دارو دادن به کودک بیمار موجب آسیب کلیه ها و کبد یا ایجاد کم خونی کودک گردیده است. بعضی از پدر مادرها با توصیه ی افراد نا آگاه به مسائل پزشکی، داروهایی مخصوصا داروهای گیاهی به کودک می خورانند که ممکن است نه فقط مؤثر نباشد، بلکه موجب مشکلاتی گردد.
  • یکی از روش های ساده تر کردن خوردن دارو توسط کودک، بی حس کردن جوانه های چشایی اوست. قبل از دادن دارو، به او نوشیدنی سرد بدهید. می توانید با آبمیوه طبیعی برای او یخمک سرد درست کنید تا با خوردن آن جوانه های چشایی اش بی حس شود. این خوردنی ها می توانند به عنوان پاداشی زودهنگام برای خوردن داروها به کار روند.
  • اگر دارو جز داروهای بد طعم است، سعی کنید هنگام  دارو دادن به نوزاد ، یک دانه شکلات، با بستنی یا پستانک به او بدهید.
  • برای این که کودک را به خوردن دارو تشویق کنید و اگر دارو  جز گروه داروهای بد طعم بود ، مقدار اندکی شکر رنگی روی دارو بپاشید.
  • هنگام  دارو دادن به نوزاد اگر کودک شما خیلی کوچک است، دارو را از راه قطرہ چکان داخل دهان بسته ی او بچکانید.
  • داروهای بد طعم را بدون موافقت پزشک با غذا یا نوشیدنی به کودک ندهید.
  •  اگر داروهای بد طعم احساس تهوع در کودک ایجاد می کند آن را در یخچال قرار دهید. خنکی معمولا باعث کاهش قوه چشایی می شود. اگر نباید دارو را در یخچال بگذارید قبل از دادن دارو به کودک به او مقداری یخ بدهید تا بمکد.
  •  اگر مصرف دارو با آبمیوه یا مواد خوراکی دیگر اشکالی در جذب آن ایجاد نکند می توانید هنگام دادن دارو به کودکان بد دارو به جای آب از آب میوه استفاده کنید.

روش دارو دادن به نوزاد و شیرخوار

کودکان بد دارو

بارها دیده شده است که مادر، برای دارو دادن به نوزاد او را را به پشت می خواباند و دارو را به حلق او می ریزد. در چنین حالتی، دارو معمولا به حلق و لوله های ریۀ کودک می رود و حالت خفگی (سرفه، سیاه شدن لب ها و نفس تنگی) به کودک دست می دهد. در نوزادان و شیرخواران، دارو دادن به کودک بیمار را باید همراه با شیر یا آب و به تدریج و کم کم به کودک داد.

مثلا هنگام شیر خوردن، ابتدا چند قطره از دارو (اگر دارو به شکل قطره است) یا مقدار کمی از دارو را که به شکل شربت یا قرص حل شده است به گوشه ای از دهان کودک بریزید و اجازه دهید که کودک چند مک به پستان مادر یا به شیشۀ شیرخوری محتوی شیر یا آب میوه یا آب شکر بزند و دارو را فرو دهد، سپس مجددا چند قطره یا کمی دیگر از دارو را به دهان کودک بریزید و این عمل را تکرار نمایید.
اگر کودک پس از خوردن دارو مقداری از دارو را استفراغ کرد، باید همان مقدار را دوباره به او بدهید. اگر کودک تمام دارو ی خورده شده را بعد از نیم ساعت استفراغ کرد، باید تمام دارو را دوباره به او بدهید.

روش دادن داروهای مایع به کودک

دارو خوردن کودک بیمار

اگر کودک به حدی بزرگ است که می توانید با او در مورد خوردن دارو حرف بزنید برایش عواقب دارو نخوردن را توضیح دهید. به کودک اجازه دهید که در مورد بعضی از مراحل دارو خوردن خودش تصمیم بگیرد، مثلا اینکه دوست دارد چه کسی به او دارو بدهد یا اینکه دوست دارد در کجا دارویش را بخورد و بعد از خوردن دارو چه نوع آبمیوه هایی دوست دارد اما همواره در نظر داشته باشید که کودک نباید فکر کند می تواند در مورد خود دارو خوردن هم با شما بحث کند.

اگر نصف مقدار داروی مایع را که کودک باید بخورد ، در یک قاشق و نصف دیگر را در یک قاشق دیگر بریزید، بهتر است. زیرا امکان ریخته شدن دارو در هنگام دادن به کودک کم خواهد شد. داروی مایع اگر خوش طعم نیست، شما میتوانید دارو را با کمی آب شکر، عسل یا شکلات مخلوط کنید. برای دادن دارو به کودک به نکات ذیل توجه فرمایید.

دارو را به شیشه شیرخوری و به شیر اضافه ننمایید. زیرا ممکن است دارو ته نشین شود یا به دیواره بطری بچسبد، بنابراین دارو به حد کافی به بدن کودک نمیرسد. در هنگام دادن دارو بینی کودک را نگیرید تا دارو را فرو دهد، زیرا ممکن است کودک از راه دهان نفس بکشد و دارو به داخل ریه او برود.

 

روش دادن قرص یا کپسول به کودک

دارو دادن به کودک بیمار

خوردن و فرو دادن یک جا و تمامی قرص و یا کپسول مهارت لازم دارد. بعضی از کودکان چنین مهارتی را دارند، بعضی ندارند. پدر و مادر باید به کودک بزرگتر از ۵ سال به تدریج یاد دهند که قرص یا کپسول را در عقب دهان خود قرار دهد و سپس توجه و تمرکز به بلعیدن و فرو دادن قرص یا کپسول با نصف لیوان آب یا مایعات نماید تا قرص و کپسول همراه آب بلعیده شود.

کودک نباید کپسول را بجود و شما نباید آن را باز کنید و پودر آن را به کودک بدهید، زیرا داروی کپسول برای باز شدن در معده تهیه شده است نه برای باز شدن در دهان. اگر پزشک برای کودک شما قرص تجویز کرده است، قرص را باید نرم کنید و به او بدهید. برای این منظور قرص را در کف یک قاشق قرار دهید و با پشت قاشق دیگری آن را بسایید تا به شکل پودر درآید.

مطمئن شوید که کاملا نرم شده است، زیرا کودک داروهای درشت را در دهان خود نگه میدارد و بیرون میریزد. اگر قرص سفت و سخت است و نرم نمیشود، باید یکی دو ساعت زودتر قرص را در کف قاشق قرار دهید و کمی آب به آن اضافه نمایید تا به تدریج حل شود. سپس پودر حل شده را با کمی آب شکر یا عسل یا آب میوه یا مایعات دیگری که کودک دوست دارد مخلوط نمایید و به او بدهید. اگر کودک شیرخوار است، دارو را به همراه شیر و به تدریج و کم کم به او بخورانید.

 

نوشته های مشابه
ترس کودک از دکتر رفتن ، علت و درمان آن
نکات مهم در تغذیه نوزاد با شیشه شیر
مراقبت های دوران بارداری
آموزش حرف زدن به کودک

لینک اینستگرام:
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/

نوشتهٔ بعدی
چگونه با بچه خبرچین رفتار کنیم؟
نوشتهٔ پیشین
بهترین روش برخورد با بچه های بد دهن

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up