آماده کردن کودکان برای رفتن به مهد کودک

فرستادن کودک به مهد کودک

آماده کردن کودکان برای رفتن به مهد کودک از ۳ سالگی شروع می شود. عدم علاقه کودک به مهد کودک به وابستگی کودک و نگرانی والدین از مشکلات مرسوم خانواده ها با اولین روزهای مهدکودک مربوط است. از یک طرف والدین مطمئن نیستند فرزندشان آمادگی لازم را برای رفتن به مهدکودک دارد و از طرفی دیگر کودک هنوز احساس وابستگی می کند و نمی خواهد از والدینش جدا شود.

صحنه ی کودکی در حال گریه کردن که به هیچ وجه حاضر به جدا شدن از مادرش نیست، یک تجربه آشنا برای اولین روزهای مهد کودک است که قرار است کودکان برای رفتن به مهدکودک آماده شوند. مهدکودک صرفا جایی برای نگهداری کودک تان برای چند ساعت در روز نیست بلکه مکانی است برای آموزش و اجتماعی شدن او. برای آماده کردن کودکان برای رفتن به مهد کودک توصیه هایی می شود که به آنها اشاره خواهیم کرد.

عدم علاقه کودک به مهد کودک - وابستگی کودک - آماده کردن کودکان برای رفتن به مهدکودک
آماده کردن کودکان برای رفتن به مهد کودک

عدم علاقه کودک به مهد کودک 

ممکن است هنگامی که به فرزند سه ساله خود می گویید که وقت رفتن به مهدکودک است جیغ و گریه به راه اندازد. موقعیت مهدکودک را بررسی کنید که مطمئن شوید اشخاص، روال برنامه یا شرایطی موجب ترس فرزندتان نباشند. وقتی خاطر جمع شدید که مشکلی نیست آن وقت می توانید روی مشکل جدا شدن او از خود تمرکز کنید، مشکل متداولی که کودکان در اولین روزهای مهد کودک با آن درگیرند.

  • برچسب نزنید و نگویید «عزیزم می دونم خجالتی هستی و دوست نداری پیش کودکان دیگر باشی ولی مامان باید بره سرکار» خجالتی نامیدن فرزندتان ممکن است به عنوان جزیی از شخصیت او همیشه همراهش بماند. در عوض حمایت عاطفی در اختیار بگذارید و بگویید «می خوای امروز خرست را با خودت به مهدکودک ببری؟» هنگامی که کودکان از رفتن به جایی اکراه دارند گاهی اوقات دوست دارند یک چیز دوست داشتنی را با خود ببرند تا زمانی که والدین در کنار آن ها نیستند، شی محبوب آن ها را آرام کند.
  • به دلیل وابستگی کودکان احساس گناه و شرمندگی استفاده نکنید و نگویید «می دونی که باید کار کنم تا برای تو لباس و اسباب بازی بخرم، کاری نکن دوباره دیرم بشه» استفاده از ملامت و سرزنش فرزندتان را تشویق به همکاری نمی کند و به او راه غلبه بر جدایی را نمی آموزد. در عوض جهت توجه را تغییر دهید و بگویید «هر کدام سر کار خود می رویم و هر دو شب برای شام خونه خواهیم بود» با این رفتار جدایی فرزندتان را به صورت امری موقت درآورید و توجه او را روی دوباره با هم بودن متمرکز کنید.
  • برای فرستادن کودک به مهد کودک او را تهدید نکنید. فرستادن کودک به مهد کودک وقتی او را تهدید می کنید او بیشتر مقاومت می کند تا ببیند شما به تهدید خود تا چه حد عمل می کنید. همچنین به او می آموزید که افراد بزرگ تر و قوی تر می توانند با استفاده از زور راه خود را پیش ببرند. در عوض رفتار هماهنگ را تحسین کنید و بگویید «مرسی که می زاری جوراب هایت را پایت کنم تا به موقع برای مهدکودک حاضر شیم». نهایت سعی خود را بکنید تا هر نشانه همکاری را تشویق کنید.
  • به دلیل عدم علاقه کودک به مهد کودک به او باج ندهید. باج دادن فقط به کودک یاد می دهد که هر وقت جیغ و گریه کند باید منتظر جایزه باشد. در عوض بگویید «اگه بدون جار و جنجال بری مهدکودک، عصری که اومدم دنبالت می ریم پارک». این کار به فرزندتان می آموزد که بعد از این که با خواسته شما همکاری کرد می تواند کاری را که دوست دارد انجام دهد و از آن لذت ببرد.
  • تسلیم نشوید و نگویید «باشه، اگه نمی خوای بری مهدکودک، من خونه پیش تو می مونم» تسلیم شدن فقط به کودک می آموزد که با مقاومت به خواسته اش می رسد. در عوض بیاموزید که خواسته اش را به تاخیر بیندازد و بگویید «امروز روز رفتن سر کار برای من و رفتن به مهدکودک برای توست. بیا بشمریم چند روز دیگه روز ماندن در خانه است» این کار مهارت مهم تاخیر در خواسته اش را به او می آموزد.

روش جذب کودکان به مهد کودک

عدم علاقه کودک به مهد

  • اگر محل کار شما فاصله ی زیادی با منزل دارد، سعی کنید مهدکودک نزدیک محل کارتان باشد. بدین ترتیب هم وقت بیشتری با فرزندتان هستید و هم در مواقع ضروری می توانید سریع تر در کنار او باشید.
  •  اگر ناچار شدید برای ساعتی محل کارتان را ترک کنید. شماره و یا نشانی محلی را که به آن جا می روید به همکاران خود بگویید. این کار برای مواقع ضروری مفید است.
  • فراموش نکنید که کودک برای سازگاری با فضای جدید در اولین روزهای مهد کودک به زمان نیاز دارد و این مسأله برای آرامش روانی وی بسیار مهم است.در صورت وابستگی کودک به والدین، به مسئولان مهدکودک توضیح دهید تا یکی از والدین بتوانند برای مدتی نزد کودک بمانند.
  •   اگر مسؤول کودک شما در مهدکودک، پرستار کودکان دیگری نیز هست، به صورت مکتوب عادات، زمان غذا و خواب و… غیره را برای وی شرح دهید.
  •   بهتر است او را از روند کارهایی که در منزل بر رفتار کودک تأثیر می گذارد مطلع کنید.
  • در ایام پایان هفته سعی کنید جوی را که کودک در مهدکودک به آن عادت دارد، حفظ کنید.  این کار مشکل است اما باید توجه کنید که صبح شنبه ماندن در مهدکودک، برای وی بسیار سخت خواهد بود. به طور مداوم و مستمر از پرستار مهدکودک تشکر کنید و او را متوجه سازید که سپاسگزاری شما به علت توجه او به فرزندتان است و از وابستگی کودک به شما کم می کند.
  • اگر فرزندتان بزرگ تر است، در کیف، او عکس اعضای خانواده را قرار دهید.
  • گاهی اوقات به او اجازه دهید که چیزی را که به آن علاقه دارد به مهدکودک ببرد؛ مانند اتومبیل کوچک
  •  کودک خود را به محل کارتان ببرید تا با آنجا آشنا شود و بتواند در طول روز شما را در آن جا تصور کند.
  •  همیشه در ساعت مقرر برای آوردن او به منزل حاضر باشید. هیچ گاه دیر نکنید. فرزند شما بی صبرانه منتظر شما می ماند.
  •  وقتی او را به مهدکودک می رسانید، بدون معطلی خداحافظی کنید. اگر ناراحتید، نگذارید او متوجه شود و او نخواهد فهمید؛ تأکید کنید که شما بزودی باز خواهید گشت تا به منزل بروید و در طول روز هم همواره یه او فکر می کنید.
  • برای آماده کردن کودکان برای رفتن به مهد کودک اگر برای فرزندتان جدایی از شما بسیار سخت است، یکی از وسایل اختصاصی خود مثل دسته کلید یا دستمال را به او بدهید و از وی بخواهید تا برگشتن شما از آن مراقبت کند. با این کار او احساس آرامش می کند چون مطمئن است برای دریافت آن بر میگردید.
  • در حضور کودک هیچ وقت با پرستارش جر و بحث نکنید، چرا که گیج و نگران می شود، و تعجب می کند که چطور او را به شخصی سپرده اید که به او احترام نمی گذارید.
  •  نشاط و شادابی خود را تا شب حفظ کنید تا بتوانید با او صحبت و بازی کنید. اجازه ندهید مشکلات کاری به روابط شما با او لطمه بزند؛ چرا که او در این مسائل دخالتی نداشته است.

 

نوشته های مشابه
نکات ضروری در مورد انتخاب پرستار کودک
اختلاف نظر والدین در تربیت کودک با پدر یا مادر بزرگ
روش های تقویت مهارت های حرکتی کودکان
نکات ضروری در مورد انتخاب پرستار کودک
بازی برای تقویت حس کنجکاوی کودکان

لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/BgOc_0Ih1wg/

 

نوشتهٔ بعدی
فریاد زدن یا کتک زدن کودک ،برخورد صحیح با اشتباه کودک
نوشتهٔ پیشین
مشارکت کودک در تعیین قوانین خانه

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up