تربیت فرزندان، بایدها و نبایدها
همه چیز کودک به سرعت در حال تغییر است . اصول تربیت فرزند که امروز به کار می بندید، ممکن است فردا دیگر به کار نیاید؛ بنابراین برخی از رفتارهای کودک که ممکن است از آنها خوشتان نیاید، پس از مدتی تغییر خواهد کرد. هیچ چیز نهایی در مورد تربیت کودکان وجود ندارد؛ پس صبور باشید و مطمئن.
- وقتی با کودک حرف می زنید از خود با صیغه متکلم یاد کنید نه غایب ؛ مثلاً بگوید: «وقتی جیغ می کشی به شدت ناراحت می شوم.» نگوید: «دیگر قابل تحمل نیستی» و یا« مامان از تو میخواهد که بس کنی».
- عواطف و احساسات خود را همواره صریحاً با کودک مطرح کنید؛ مثلاً اگر چیزی از شما خواست سر او داد نکشید. می توانید بگوید: «امشب کمی خسته هستم و عصبی، از تو ناراحت نیستم.» .
- اگر از کودکی می خواهید که کاری انجام دهد مطمئن شوید که در هنگام صحبت کردن شما را نگاه می کند؛ چرا که گوش دادن به تنهایی برای درک کودک کافی نیست.
- اگر مسأله مهمی را با او در میان می گذارید، در گوشی به او بگویید؛ این کار از گفتن با صدای بلند، بیشتر توجهش را جلب می کنید.
- هنگامی که کودک با شما حرف میزند، گوش کنید و خود را خم کرده، در چشمان او نگاه کنید.
نقش تشویق در تربیت فرزندان
- در اصول تربیت فرزند بکوشید که با کودک برخورد لطیفی داشته باشید و کارهای نیکش را به دقت و با صراحت تشویق کنید؛ مثلاً به جای این که به طور کلی به او بگوید: « چقدر مهربان هستی » بگوید:« کار خوبی کردی که اسباب بازی هایت را به دوستت دادی. از تو متشکرم.»
- اگر قصد تشویق کودک یا انتقاد داشتید، به اعمال و رفتارها توجه کنید، نه به اشخاص ؛ به عنوان مثال بهتر است بگوید: « پاره کردن این کتاب های قشنگ کار اشتباهی است»؛ و نگوید: «چقدر بچه بدی هستی که کتاب هایت را پاره کردی».
- همواره تلاش کنید که تشکرها و تشویق های خود را از کودکی در میان جمع اظهار کنید، و انتقادها را در وقت تنهایی.
- موفقیت های کودک را تحسین کنید؛ با کلماتی مانند احسنت، چه خوب پریدی، بارکت الله! اما وقتی در کاری موفق نبود هم به او اظهار محبت و اطمینان کنید؛ مثلاً بگویید؛ « اشکالی نداره. اگر کمی تمرین کنی میتوانی».
نوشته های مشابه
پاداش و تشویق مناسب برای کودک
با نادیده گرفتن کودک، او را تربیت کنیم
برنامه ریزی هوشمندانه والدین برای کودک
تحسین رفتار کودک
لینک اینستاگرام
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/