هفته بیست و ششم بارداری


هفته بیست و ششم بارداری - هفته ۲۶ بارداری
هفته بیست و ششم بارداری – بارداری هفته به هفته

وضعیت جنین در هفته بیست و ششم بارداری

در هفته بیست و ششم بارداری جنین شما دوره های خواب و بیداری کاملا مشخصی دارد. او در حال حاضر نحیف تر از هنگام تولدش خواهد بود، اما او همچنان چاق تر می شود، تا آخر هفته ۲۶ بارداری ، وزن او احتمالا به ۷۰۰ گرم خواهد رسید. چشمان او در حال حاضر باز هستند و شاید پلک هم بزند و هنگامی که می خوابد، آنها را می بندد. در هفته ۲۶ بارداری اعصاب اطراف دهان جنین حساستر می شود تا این آمادگی را داشته باشد که پس از تولد بتواند از سینه ی مادر، شیر بخورد و مواد غذایی لازم را برای بدنش تأمین کند.

در هفته ۲۶ بارداری جنین هنوز از بدنتان تغذیه می کند، بنابراین خون از طریق یک سیاهرگ و دو سرخرگ موجود در بدنتان مواد غذایی به او می رساند. ژل دارتون که ماده چسبناک و ژلاتینی است، مانع پیچ خوردگی و گره بند ناف می شود، مخصوصا وقتی جنین در حال حرکت و تکان خوردن است.

در هفته ۲۶ بارداری هر چقدر جنین شما بزرگتر می شود، مغز او هم رشد می کند و شکاف ها و چین خوردگی های عمیقی، در قشر مغز وی در حال شکل گیری است. وظیفه این شکاف، کنترل بخشهای اصلی مثل توانایی دیدن، شنیدن، بویایی، صحبت کردن و راه رفتن خواهد بود. در هفته ۲۶ بارداری مغز او در این وهله سه فعالیت منظم یعنی تنفس، هضم غذا و دمای بدن را کنترل می کند، زیرا این فعالیت ها برای ادامه ی حیات جنین در دنیای بیرون بسیار مهم هستند.

قد جنین : ۳۵.۶ سانتی متر
وزن جنین : ۷۲۵ گرم

وضعیت مادر در هفته بیست و ششم بارداری 

در هفته ۲۶ بارداری شما در آخرین مرحله ی نگهداری از جنین داخل رحم تان قرار دارید. بی شک از تصور روبه روشدن با نوزادتان، هیجان زده و تا حدودی سردرگم هستید. آیا او موهای قرمز پدرش را خواهد داشت؟ شما باید بیشتر صبر کنید. در هفته ۲۶ بارداری شما ممکن است در این دوران مشکل خواب داشته باشید زیرا شکمتان خیلی بزرگ شده است و انگار شب ها زمان بازیگوشی فرزند شماست. خوشبختانه راه های زیادی برای گذراندن این هفته ها، مثلا شرکت در دوره های مراقبت از کودک تا خرید، وجود دارد.

علائم طبیعی در هفته بیست و ششم بارداری

 

  • سینه های بزرگ و بزرگ تر: آیا از این که سینه هایتان تا این حد بزرگ شده اند، تعجب کرده اید؟ سینه ها حتی در سه ماهه ی سوم هم بزرگ تر می شوند. شما احتمالا احساس می کنید که وقتی می نشینید، سینه هایتان، روی شکم تان قرار می گیرند. شاید این احساس جالبی نباشد، اما حداقل فایده آن، این است که سینه هایتان برای شیردهی آماده می شوند و می توانند بعدها بچه شما را سیر کنند. اگرچه شکم تان بعد از تولد جنین کوچک می شود، اما سینه هایتان تا مدتی همچنان بزرگ باقی میمانند. در واقع حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از زایمان تان، سینه هایتان پر از شیر خواهد شد. (این مرحله ای است که به نام “پایین آمدن ” یا “واردشدن شیر” می نامند) شیردادن یا دوشیدن سینه ها باعث می شود که سینه هایتان تا نوبت بعدی شیردهی کوچک بمانند و سپس دوباره پر از شیر خواهد شد. سینه هایتان بعد از آن که بچه را از شیر گرفتید، دوباره به اندازه ی قبلی خود باز می گردند.
  • تنگی نفس در بارداری: شما ممکن است در سه ماهه ی آخر بارداریتان بیشتر احساس تنگی نفس کنید. چرا؟ همینطور که جنین بزرگتر می شود، فضای بیشتری از شکم تان را می گیرد، سایر اندام های بدنتان فشرده می شوند و به کناری می روند. در این مرحله ریه هایتان، فضای کافی ندارند تا به طور کامل باز شوند و بتوانید نفس عمیق بکشید. دیافراگم شما نمی تواند به شما کمک زیادی بکند، زیرا فشرده میشود. این شکل صدمه ای به شما وارد نمی کند. بعد از تولد جنین، وضعیت اندام هایتان به حالت اول خود باز می گردد. نگران نباشید، اگرچه ممکن است احساس کنید به سختی نفس میکشید، اما وجود پروژسترون بالا به شما کمک می کند نفس عمیق بکشید و اکسیژن بیش تری به بدنتان وارد کنید. از آنجایی که حجم خونتان در دوران بارداری زیاد است، با دم و بازدم شما اکسیژن بیشتری به جلو و عقب و درون جفت می رود.
  • نشانه های تنگی نفس در بارداری: اگر در طول روز از نفس افتادید، برای چند دقیقه از فعالیت دست بکشید، تا نفس تان به حالت عادی بر گردد. سعی کنید صاف بنشینید تا ریه هایتان فضای بیشتری برای بازشدن و نفس کشیدن داشته باشد. شما باید آگاهانه نفس بکشید، به طوری که قفسه ی سینه تان بالابیاید، که بر دستان تان فشار وارد کند. در این دوره، احتمالا هنگام شب احساس تنگی نفس در بارداری می کنید کمی می توانید این مشکل را با قرار دادن چندین بالش در اطرافتان حل کنید. اگر تنگی نفس تان همراه با درد قفسه سینه باشد، به پزشک اطلاع دهید. اغلب خانمها بعد از زایمان از تنگی نفس خلاص میشوند. هنگامی که سر جنین در هفته های ۲ تا ۳ قبل از وضع حمل در کانال زایمان قرار می گیرد، دیافراگم تان بیشتر باز میشود و بهتر می توانید نفس بکشید.
  • تنگی نفس در سه ماهه دوم بارداری: شما نباید هر گونه تنگی نفس را بارداری جدی بگیرید، اما اگر تنگی نفس تان به طور ناگهانی، همراه با درد قفسه ی سینه یا شدت ضربان قلب باشد فورا به پزشک خود اطلاع دهید. شاید به این خاطر باشد که لخته های خون در ریه های شما قرار دارد که معمولا مشکل نادری است، اما در عین حال برای خانم های باردار خطرناک است، به ویژه خانم هایی که لخته های خون در پاهایشان وجود دارد. مراقب باشید، زیرا گاهی مشکلات تنفسی در اثر ابتلا به ذات الریه ایجاد می شوند که معمولا با تب، درد قفسه سینه و سرفه همراه است. ذات الریه سومین علت مرگ و میر در خانم های باردار است. علت اصلی ذات الریه، می تواند ویروس یا باکتری باشد و با هر یک از آنها مشکلات جدیدی مثل؛ نقص دستگاه تنفسس، زایمان زودرس یا عفونت ایجاد می شود که می تواند به جنین شما آسیب برساند.

هشدارها در هفته بیست و ششم بارداری

درد دنده ها: در هفته ۲۶ بارداری اگر قفسه ی سینه تان بزرگتر شده مشکلی وجود ندارد، زیرا فضای بیشتری برای بازشدن ریه هایتان ایجاد می کند تا اکسیژن بیشتری برای جنین تان فراهم کند و از این طریق پاهایش را رو به بالا و زیر دنده ها فشار می دهد. برخی از خانم ها در این دوران دردی را در گوشه ی بالا و راست شکم شان، تقریبا در قسمت آخرین دنده خود احساس می کنند. این درد شاید به خاطر تورم غضروفهایی است که به دنده ها چسبیده اند.

تغییر حالت بدن شما می تواند در این وضعیت، باعث کاهش درد در شما شود، زیرا جنین تان در وضعیتی قرار می گیرد که کمتر احساس درد می کنید. برای جلوگیری از درد، سعی نمایید در طول روز صاف در حالی که با بالشهایی در اطرافتان و روی صندلیتان قرار دارد، بنشینید تا فشار بر روی کمرتان کم شود و بهتر بتوانید نفس بکشید. در این دوران، حمام گرم یا کیسه ی آب بسیار مفید است. در هفته های آخر حاملگی، شما کمتر احساس درد قفسه سینه می کنید، زیرا جنین به سمت پایین حرکت می کند.

تغذیه در هفته بیست و ششم بارداری

در هفته ۲۶ بارداری مواد غذایی حاوی بخورید که به ساخت و جذب کلسیم در بدن کمک می‌کند. کلسیم به رشد کودک شما و قدرت بدنی مادر، کمک می‌کند. با مصرف بیشتر مواد سرشار از کلسیم، جنین هر روز قوی‌تر از قبل می‌شود. اگر مصرف کلسیم‌‌تان کم است، ممکن است کودک شما در آینده به پوکی استخوان مبتلا شود. بنابراین از مصرف کلسیم کافی اطمینان حاصل کنید.برای این منظور ۳ یا تعداد بیشتری از مواد زیر را روزانه در برنامه غذایی خود بگنجانید.

♦ یک  فنجان شیر کم چرب یا بدون چرب
♦ یک فنجان ماست کم چرب
♦ یک نصف فنجان پنیر رنده شده کم چرب
♦ یک فنجان کلم چینی
♦ یک فنجان آب پرتقال سرشار از کلسیم
♦ یک فنجان شیر سویا سرشار از کلسیم و ویتامین دی
♦ یک فنجان سوپ شیر

 

مراقبت های بارداری، بایدها و نبایدهای هفته بیست و ششم بارداری

  • لذت بردن از فرم جدید بدنتان: برخی از خانم ها، شکل فیزیکی بارداری شان را دوست دارند و از بزرگ شدن اندام شان لذت می برند، اما برخی از خانم ها از بزرگ شدن دور کمرشان ناراحت می شوند زیرا در گذشته برای تناسب آن خیلی زحمت کشیده اند. اگر شکل بدن تان شما را ناراحت می کند، به هدف تان فکر کنید و بگویید شما روز به روز بزرگ و بزرگ تر می شوید تا نوزادی با زندگی و حیات جدیدی را به دنیا بیاورید. اگر ناراحت هستید که وزن تان از شوهرتان بیشتر شده و وقتی روی صندلی کامپیوتر یا قطار می نشینید به جای دو نفر جا می گیرید و احساس درماندگی می کنید، این احساسات را از خود دور و مهار کنید و از آنها برای تقویت اراده ی خود استفاده کنید که شما را وسوسه می کند که مقدار زیادی شکلات بخورید یا از ورزش کردن کناره بگیرید، باید به خاطر داشته باشید که تغییرات فیزیکی بدن تان موقتی است.
  • خروپف کردن: ممکن است همسرتان بخاطر خروپف شما نتواند بخوابد و ناراحت باشد. آرام باشید. او درست می گوید. خروپف کردن در طول بارداری امری طبیعی است. افزایش جریان خون به غشای مخاط در بینی باعث گرفتگی بینی می شود. می تواند این مسئله به خاطر افزایش وزن شما یا آپنه خواب باشد. همچنین می تواند به دلیل دیابت بارداری باشد. چه کاری میتوان برای کاهش خروپف انجام داد؟ در واقع کار چندانی نمی توانید انجام دهید و این مسئله تا زمان زایمان ادامه خواهد داشت. اما بهتر است با پزشک صحبت کنید و او مشکلات ممکن را بررسی کند. اما می توانید با روش های زیر با خروپف کردن برخورد کنید:

♦ استفاده از بالشت بیشتر برای افزایش ارتفاع زیر سر

♦ سعی کنید خیلی افزایش وزن نداشته باشید.

♦ سعی کنید از گرفتگی بینی جلوگیری کنید یا ابزاری برای راحت تر نفس کشیدن تهیه کنید.

♦ از دستگاه بخور برای راحت تر نفس کشیدن استفاده کنید.

 

  •  سیاتیک: سیاتیک به دلیل بزرگ شدن رحم و افزایش فشار به پشت و منطقه لگن ایجاد می شود. در این زمان اعصاب قسمت پشت و پاها فشرده می شوند زیرا سر جنین به استخوان های لگن فشار وارد می کند. این مسئله موجب:

 ♦ بی حس شدن پاها یا پشت

 ♦ درد شدید در قسمت پایین پشت، پاها و ناف

 ♦اگر درد شدید است، بهتر است از روش های زیر برای کاهش سیاتیک استفاده کنید:

 ♦ راه بروید.

 ♦ برای مدت طولانی یک جا ننشینید.

 ♦ پک یخ یا کیسه آب گرم بر منطقه دردناک قرار دهید. این دو کار باعث کم شدن درد می شود.

 ♦ سعی کنید قسمت هایی که درد می کند را بمالید.

 ♦ از خم شدن بپرهیزید.

 ♦ با بالشت های کافی به راحتی بنشینید.

 ♦ با ماساژ درد خود را کاهش دهید.

 ♦ وسیله سنگین برندارید.

توصیه های مهم در هفته بیست و ششم بارداری
  • بیماران آسمی: خانم هایی که مبتلا به آسم هستند، علائم و شدت بیماری شان در سه ماهه ی آخر بیشتر می شود. اگر آسم تان بدتر شد، با پزشک تان صحبت کنید. پزشکان معمولا ترجیح میدهند داروهای تنفسی تجویز کنند، زیرا تأثیر موضعی بیشتری دارند. اگر در قفسه ی سینه تان احساس تنگی نفس می کنید، به پزشک اطلاع دهید.
  •  گرفتگی عضلات: در هفته بیست و ششم بارداری مقدار ترشح هورمون آرامش دهنده در طول بارداری افزایش می یابد و باعث شل شدن مفاصل می شود. ممکن است سرگیجه در طول بارداری به دلیل کاهش فشار خون، کم خونی و کاهش قند خون و مشکلات سوخت و ساز  تجربه کنید. احتمال افتادن با گذشت بارداری افزایش می یابد. مطالعات نشان می دهد احتمال افتادن در بارداری بیست و پنج درصد است. این عدد مساوی احتمال افتادن افراد بالای شصدوپنج سال است. بنابراین باید مراقب خود و جنین باشید.

 

نوشتهٔ بعدی
هفته بیست و هفتم بارداری
نوشتهٔ پیشین
هفته بیست و پنجم بارداری

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up