هفته هشتم بارداری

در این مقاله شرح کاملی از وضعیت مادر و جنین در هفته هشتم بارداری را مطالعه می کنید


هفته هشتم بارداری - هفته ۸ بارداری - خواب‌های دوران بارداری - سونوگرافی بارداری

بارداری هفته به هفته – هفته هشتم بارداری

وضعیت جنین در هفته هشتم بارداری

در هفته هشتم بارداری سیستم عصبی مرکزی و اندام‌های اصلی تقریباً تکامل یافته‌اند. جنین، تا پایان ماه دوم بارداری تان، تنها زیر ۲ / ۵ سانتیمتر طول و ۱۴ گرم وزن خواهد داشت در حالی که درهفته ۸ بارداری ،قلب ۴ محفظه دارد و تقریبا قوی شده است و ۱۶۰ بار در دقیقه می زند. این درست ضربان قلبی است که شما بعد از یک ورزش سنگین و پراز عرق به آن می‌رسید. در هفته ۸ بارداری سر جنین رو به بالا و سمت راست است که تقریباً هم اندازه بدنش است. پوست با این که شکل گرفته، اما تقریباً شفاف است. در هفته ۸ بارداری اگرچه اندام تناسلی جنین شروع به شکل گیری کرده است، اما هنوز تشخیص جنسیت از طریق عکس‌های سونوگرافی تقریباً غیرممکن است.

در هفته ۸ بارداری ساختار چشم نوزاد، کامل شده است و نرمه‌های گوش، مچ، آرنج قابل مشاهده است. همه مشخصات نوزاد شما، همانی خواهد بود که در نهایت خواهد شد، موجودی در اندازه کوچک در اصطلاح پزشکی، او آرام آرام، از مرحله نطفگی به جنینی می‌رسد و شروع به حرکت می‌کند.

قد جنین : ۱.۶ سانتی‌متر
وزن جنین : ۱ گرم

وضعیت جنین در هفته هشتم بارداری

وضعیت مادر در هفته هشتم بارداری

در هفته ۸ بارداری گودی کمرتان پر شده و نوک سینه‌هایتان حساس‌تر و بزرگ‌تر شده است. اندازه رحم حالا اندازه یک انار درشت است. با بزرگ‌شدن تدریجی رحم ممکن است احساس درد در شکم یا پهلو داشته باشید. بعضی از خانم‌ها در این دوران انقباضاتی را در رحم احساس می‌کنند، اگر شما هم این انقباضات را حس می‌کنید نگران نباشید. در هفته ۸ بارداری همچنان مشکلاتی مثل خستگی و تنبلی با شما همراه است، بنابراین بهتر است ۹ تا ۱۰ ساعت استراحت در روز داشته باشید. افزایش میزان حجم خون در دوران بارداری طبیعی است. البته ممکن است با عوارضی مثل واریس، خونریزی لثه و خفقان بینی همراه باشد.

در هفته ۸ بارداری با افزایش حجم خون، نیاز بدن به آهن بیشتر می‌شود. حواستان باشد که ویتامین‌های روزانه را به‌طور مرتب مصرف کنید تا مطمئن شوید آهن موردنیاز را مصرف کرده و دچار کم‌خونی نمی‌شوید. بهتر است تا پایان سه ماه اول (۱۲ هفتگی) صبر کنید و بعد از آن بارداری خودتان را اعلام کنید، در این زمان بیشترین احتمال سقط جنین وجود دارد. اگر درد شکم همراه با خونریزی شدید در بدن دارید حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

علائم طبیعی در هفته هشتم بارداری

سرماخوردگی: احتمال زیادی وجود دارد که شما در دوران بارداری سرما بخورید. مطمئن‌ترین راه برای درمان آن، استراحت، و نوشیدن مایعات است. نوشیدنی‌های گرم مثل سوپ جوجه یا چای بدون کافئین نیز کمک زیادی به برطرف شدن آبریزش بینی‌تان می‌کند. کمپرس آب سرد نیز می‌تواند باعث تسکین سردردها یا درد عضلانی شود. اگر از آبریزش بینی رنج می‌برید از قطره‌های بینی استفاده کنید که در هر مرحله از بارداری ایمن شناخته شده‌اند. یا از محلول نمک، شامل یک چهارم قاشق نمک با ۸ (أنس) استفاده کنید. چند قطره محلول بینی را در بینی خود بچکانید و ده دقیقه صبر و سپس خارج کنید.

اگر آبریزش بینی‌تان با قطرهٔ نمکی جواب نداد حتماً پزشک توصیه می‌کند که از اسپری بینی استفاده کنید. تنها داروی بی خطر برای درمان سرماخوردگی‌ها، استامینوفن است که نتایج ایمنی در دوران بارداری داشته است. از مصرف هرگونه کاهش دهنده سرفه دارویی پرهیز نمایید. «ید» می‌تواند باعث مشکلات اساسی تیروئیدی در جنینتان شود. از آسپرین و داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مثل ایپو پروفن ، مترین و آدویل  و ناپروکسن استفاده نکنید. مطالعات حاکی از آن است که استفاده این داروها در سه ماهه اول بارداری خطر نواقص مادرزادی را افزایش می‌دهد.

گودی کمراکنون به علت تغییر ثقل گودی کمرتان پر شده است برای راحت بودن بدنتان در هنگام نشستن از بالشتک های طبی که گودی کمر را پر میکند استفاده کنید و یا یک بالش کوچک هنگام خوابیدن زیر زانو خود بگذارید. از کفش پاشنه بلند  نیز استفاده نکنید.

وضعیت مادر در هفته هشتم بارداری
وضعیت مادر در هفته هشتم بارداری

هشدارها در هفته هشتم بارداری

حساسیت: اگر بخاطر حساسیت در هفته ۸ بارداری ، آبریزش بینی دارید اتاق خواب خود را مرطوب بسازید یا از «بخور صورت» استفاده کنید. شما می‌توانید در مورد مصرف آنتی هیستامین‌ها مثل: کلو فینرامین که مدتی است، توسط خانم‌های باردار مصرف می‌شود و هیچ گونه عوارض جانبی روی جنین ندارد. با دکتر مشورت کنید. همچنین ممکن است پزشک برای حساسیت‌های شدید فصلی، استروئیدهای تنفسی تجویز نماید. در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر باید با پزشک مشورت کنید.

♦ اگر با بیماری آنفولانزا ضعیف شده‌اید، ممکن است پزشک بخواهد آن را با آنتی بیوتیک مداوا کنید.

♦ اگر بعد از مصرف آنتی بیوتیک ها همچنان تب شما بالاتر از ۳۹ درجه بود.. اگر مشکل تنفسی داشتید.

♦ اگر انقباضاتی دارید و خونریزی می‌بینید.

 تغذیه در هفته هشتم بارداری

نیاز به مصرف دو برابر آهن در هفته ۸ بارداری: آهن یکی از مواد معدنی است که برای ساخت گلبول‌های قرمز خون، ضروری است و وقتی حامله می‌شوید بدنتان به آهن دو برابری نیاز دارد. در هفته ۸ بارداری بدون آهن کافی، شما دچار کم خونی و فقر آهن می‌شوید. نوزادانی که از مادرانی با کم خونی بسیار شدید متولد می‌شوند، بیشتر در معرض خطر وزن کم و تولد زودرس قرار دارند. کم خونی می‌تواند باعث خستگی و بیحالی در شما شود. ویتامین‌های دوران بارداری می‌تواند شامل آهن نیز باشد، اما ممکن است برای بسیاری از خانم‌ها کافی نباشد.

اگر سطح آهن شما کم باشد، دکتر به شما توصیه می‌کند تا از مکمل‌های دوران بارداری استفاده کنید. اگر دکتر به شما توصیه کرد که از آهن بیشتری مصرف کنید به یاد داشته باشید، مکمل‌های آهن می‌تواند باعث یبوست شود. نوشیدن آب کافی و مصرف غذاهای پر فیبر می‌تواند باعث رفع یبوست شود. برای جذب و دریافت آهن در وعده‌های غذایی خود، غذاهای حاوی آهن مانند: گوشت قرمز الخم، ماهی، مرغ، خشکبار، اسفناج، لوبیا و غلات غنی شده با آهن بخورید. ویتامین‌ها، میزان جذب آهن را می‌تواند بیشتر کند. بنابراین غذاهای حاوی ویتامین C مثل آب پرتقال یاتوت فرنگی در کنار غذاهای غیر آهن مصرف کنید.

آیا به اندازه دو نفر غذا می‌خورید؟

آیا اگر بارداری به شما اجازه دو برابر غذا خورن را بدهد، خوب نیست؟ طبق گفته‌های قدیمی یک زن حامله باید به اندازه دو نفر غذا بخورد. اگر دقت کنید، متوجه می‌شوید شما تنها در دوران بارداری، به اندازه یک نفر غذا می‌خورید، شما باید مصرف تنقلات را کنار بگذارید و تنها بیش از ۳۰۰ کالری در روز دریافت نکنید. اگر در دوران بارداری به اندازه ۲ نفر غذا بخورید، اضافه وزن پیدا می‌کنید. کالری‌های خود را هوشمندانه از مواد مغذی کسب کنید. در فهرست زیر انتخاب‌هایی برای دریافت غذاهای سالم ارائه شده است.

♦ یک فنجان ماست، معمولی بدون چربی و یک سیب متوسط

♦ یک عدد سیب زمینی تنوری شده با ۳۰ گرم پنیر کم چرب و نصف فنجان کلم بروکلی و گل کلم

♦ یک تکه نان تست با دو قاشق چایخوری کره بادام زمینی

♦ یک ساندویچ بوقلمون و ۲ تکه نان گندم سبوس دار، ۶۰ گرم گوشت بوقلمون و کاهو و گوجه فرنگی

♦ یک فنجان کشمش، نصف فنجان شیر بدون چربی و یک موز کوچک

مراقبت های بارداری، بایدها و نبایدهای هفته هشتم بارداری

جوش‌های صورت: برخی از خانم‌ها عادت دارند که برای جوش‌های صورت خود از محلول‌هایی برطرف کننده جوش استفاده می‌کنند. حتما به یاد داشته باشید که ممکن است که این محلول‌ها برای جنین شما خطرناک باشند؛ بنابراین حتما با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

گوشت را به خوبی بپزید: گوشت خام ممکن است دارای عفونت‌هایی باشد که به جنین شما آسیب برساند. حتی بعد از دست‌ زدن به گوشت خام حتما دستان خود را بشویید.

استفراغ بیش از حد حاملگی: استفراغی که باعث از دست رفتن ۵%از وزن بدن بشود نیاز به درمان دارد که شامل: ویتامین تراپی، سرم تراپی، تغذیه کامل وریدی، تغذیه لوله ای

مواد و سموم شیمیایی: نزدیک‌ شدن به مواد و سموم شیمیایی مانند رنگ، پاک کننده‌ها و حلال‌هادر این دوران چندان ضروری نیست بنابراین بهتر است از این مواد دوری کنید. مواد شیمیایی در سه ماه نخست بارداری برای جنین خطرآفرین است.

توصیه های مهم در هفته هشتم بارداری

 دیدن خواب های پریشان در بارداری: رویاها و خواب‌های دوران بارداری غالب شبیه فیلم‌های ترسناک هستند. دیدن خواب های پریشان در بارداری امکان دارد عجیب‌ترین خواب‌هایی باشند که تاکنون دیده‌اید.  دیدن خواب های پریشان در بارداری و دیدن تصاویر عجیب مثل صحبت کردن با حیوانات، تصادف ماشین کاملاً در دوران بارداری عادی هستند. ترکیب هورمون‌ها و اختلال خواب در بارداری باعث می‌شود که خواب‌های سبک و طولانی‌تری نسبت به قبل داشته باشید.

در سه ماه اول بارداری ، دیدن خواب های پریشان در بارداری  و خواب دیدن حیوانات عجیب کاملاً عادی است زیرا شما به زودی باید مراقب یک مخلوق کوچک و شکننده باشید. بسیاری از خواب‌های پریشان در بارداری و خواب‌های دوران بارداری ممکن است درباره عشق‌های پیشین، ستارگان سینما یا حتی همسایگانتان باشد، زیرا می‌توان گفت که شما به سوی تغییر مهمی در زندگیتان گام برمی دارید که درهایی را برای همیشه بر روی گذشته می‌بندد. بسیاری از خواب‌های دوران بارداری مملو از تصاویر وحشتناک است. شما ممکن است در مورد تولد یک نوزاد معلول یا بدون دست خواب ببینید یا وقتی از خواب بلند می‌شوید، بخواهید نوزاد خود را از قطار بیرون بیندازید. این خواب‌ها از احساسات و افکار شما در طی بارداری نشأت می‌گیرد که آیا نوزاد سالمی بدنیا خواهید آورد و آیا مادر خوبی خواهید بود.

رویاها و خواب‌های دوران بارداری - طرز خوابیدن در دوران بارداری - خواب های پریشان در بارداری
رویاها و خواب‌های دوران بارداری – خواب های پریشان در بارداری

 

خواب‌های دوران بارداری به دو بخش کاملاً مجزا تقسیم می‌شوند:

♦ در شش ماه نخست بارداری خواب‌ها کمابیش حاوی تصاویری جذاب و فانتزی از نوزادند.

♦ در سه ماه پایانی بارداری (از شش تا نه ماهگی) اکثر خواب‌ها ترسناک بوده و شامل کابوس‌هایی از سقط شدن جنین، به دنیا آمدن نوزاد ناقص، نوزاد مرده و غیره است

سونوگرافی در هفته هشتم بارداری : اکثر خانم‌ها با انجام یک آزمایش سونوگرافی بارداری طبق نظر دکتر موافق هستند و بیشتر زنان، سونوگرافی بارداری را تست‌های دوره بارداری می‌دانند. سونوگرافی بارداری ، آزمایش تشخیص بدون دردی است که غالباً بر امواج صوتی تکیه دارد و اغلب خانم‌ها یک بار این آزمایش را در دوران بارداری خویش انجام داده‌اند. معمولاً اولین آزمایش سونوگرافی بارداری بین ۱۸ تا ۲۰ هفته انجام می‌شود. امکان دارد برای تثبیت وضعیت حاملگی‌تان در هفته ۱۲ نیز یک آزمایش سونوگرافی انجام دهید. اگر بارداری پرخطری دارید، یا دچار خونریزی و درد می‌شوید یا سابقه تولد نوزاد با مشکلات مادرزادی داشته‌اید، یا اگر آزمایشات و معاینات پزشکی وجود چیز غیر طبیعی را نشان دهد، ممکن است این آزمایشات یک یا چند بار تکرار شوند. بنابراین اگر شما دچار بیماری‌های مزمنی مثل دیابت یا کیست یا فیبروئید تخمدان هستید، باید سونوگرافی‌های بیشتری انجام دهید.

زرافه جادویی - سونوگرافی در هفته هشتم بارداری
سونوگرافی در هفته هشتم بارداری

 

سونوگرافی در هفته هشتم بارداری ، معمولاً در مطب یا بیمارستان‌ها انجام می‌شود. امکان دارد پزشک برای انجام سونوگرافی بارداری بخواهد که به پشت دراز بکشید تا بتواند ژل گرمی را روی شکمتان بمالند. ژل، حرکت پروسداروی بدن می‌دهد و امواج صوتی ساطع شده از جنین را ثبت می‌کند. در واقع، امواج صوتی به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌شوند و به صورت تصویری روی صفحه مانیتور در می‌آید. سونوگرافی در هفته هشتم بارداری هیچ گونه خطری برای سلامت شما و جنینتان ندارد در حالیکه برای کنترل وضعیت در دوران بارداری فواید بسیاری نیز دارد. سونوگرافی بارداری در سه ماهه اول، ضربان قلب، وضعیت و اندازه جفت را نشان می‌دهد و یک یا چند قلو بودن بارداریتان را مشخص می‌کند. سونوگرافی در سه ماهه دوم (حدود ۱۸ هفته) می‌تواند جزئیات سر، صورت، ستون فقرات، قلب، شکم، دست و پاها و جفت را نشان دهد.

پزشک، به دنبال مشخصه‌های جسمانی است که ممکن است ناهنجاری‌هایی را آشکار کند. سونوگرافی بارداری نمی‌تواند همه نواقص مادرزادی را مشخص کند و یک سونوگرافی سالم، لزوماً تولد یک نوزاد سالم را تضمین نمی‌کند. به هر حال، سونوگرافی وسیله تشخیص بسیار شگفت انگیزی است که می‌تواند این اطمینان خاطر را در شما ایجاد کند که وضعیت جنین خوب است و بارداری شما در مسیر درستی است.

◊آیا می‌توانم در دوران بارداری به سونا یا داخل وان آب گرم بروم؟

در دوران بارداری از وان آب خیلی گرم یا سونا استفاده نکنید. افزایش دمای بدنتان به بیش از ۳۹ درجه باعث آسیب به جنینتان می‌شود و اگر بیش از چند دقیقه در سونا یا وان آب گرم بمانید ممکن است درجه حرارتان تا این حد بالا برود. استفاده از پتوهای الکتریکی در این دوران خوب است، زیرا باعث بالا رفتن دمای بدنتان نمی‌شود.


نوشته های مشابه

راهنمای کامل بارداری هفته به هفته

هفته هفتم بارداری

هفته نهم بارداری

لینک اینستاگرام زرافه جادویی:

https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/

نوشتهٔ بعدی
هفته نهم بارداری
نوشتهٔ پیشین
هفته هفتم بارداری

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست