هفته دوم بارداری

در این مقاله شرح کاملی از وضعیت مادر و جنین در هفته دوم بارداری را مطالعه می کنید


هفته دوم بارداری - هفته ۲ بارداری - آزمایش خون بارداری

بارداری هفته به هفته – هفته دوم بارداری

وضعیت جنین در هفته دوم بارداری

در هفته ۲ بارداری هنوز خبری از جنین نیست چون لقاح انجام نشده. این هفته شما در زمان باروری قرار دارید و با دانستن زمان درست تخمک گذاری می‌توانید شانس بارداری و لقاح به موقع را بالا ببرید. در عرض ۴۰ هفته دیگر جنین همین‌طور بزرگ و بزرگتر می‌شود. زمانی که اسپرم مرد به تخمک می رسد، هسته اسپرم با تخمک ترکیب شده و این عمل طی ۱۰ تا ۳۰ ساعت بعد نیز ادامه می یابد. باور کنید یا نه، اکنون زمانی است که جنسیت جنین مشخص می شود. اگر اسپرم کروموزوم Y حمل کند، پسردار خواهید شد و اگر کروموزوم X داشته باشد دختردار می شوید.

قد جنین: ۰ سانتی‌متر
وزن جنین: ۰ کیلوگرم

وضعیت مادر در هفته دوم بارداری

زمانیکه تخمک تحت تاثیر هورمون ها از فولیکول خود بیرون می‌آید، تخمک گذاری اتفاق می افتد و در ادامه با اسپرم ملاقات کرده و منجر به بارداری شود. هرچه به زمان تخمک گذاری نزدیک شوید تولید ترشحات واژینال افزایش می یابد. در حوالی روز تخمک گذاری ترشحات شفاف، لیز و چسبنده می شوند تا اسپرم بتواند به راحتی به داخل حرکت کند.  در ابتدای هفته ۲ بارداری پریودتان تقریبا تمام شده و در انتهای این هفته شما به احتمال بالا تخمک گذاری خواهید داشت.

تخمک گذاری معمولا در هفته ۲ بارداری و ابتدای هفته ۳ بارداری (در صورت حامله شدن) یعنی از روز سیزدهم تا روزشانزدهم آغاز دوره انجام میشود  و برای بعضی خانم ها متغیر است. اگر قصد حاملگی دارید در هفته ۲ بارداری سعی کنید نزدیکی را  هر شب و یا یک شب درمیان داشته باشید این کار احتمالا شما را به نتیجه دلخواهتان برساند.

آزمایش خون بارداری

آزمایش خون بارداری اولین آزمایشی است که پزشک متخصص از شما می خواهد تا انجام بدهید. اگرقبل از بارداری آزمایش خون را انجام نداده باشید، این آزمایش اهمیت زیادی دارد . البته در طول سه ماه اول بارداری  ، ممکن است آزمایش‌های خون دیگری هم برای شما تجویز شود.

پرشک در اولین جلسه معاینات بارداری، احتمالاً یک آزمایش خون بارداری برای شما درخواست خواهد کرد. نتایج این آزمایش خون بارداری می‌تواند به پزشک در بررسی وضعیت سلامت شما کمک زیادی کند. پزشک معمولاً در این آزمایش خون بارداری ، گروه خونی، rh خون و وضعیت آنتی‌بادی‌های rh را بررسی می‌کند. همچنین آزمایش خون کامل cbc به پزشک در بررسی کم‌خونی یا عفونت احتمالی در بدن شما کمک خواهد کرد. پزشک ممکن است در آزمایش خون بارداری ، تقاضای بررسی میزان ایمنی بدن شما نسبت به بیماری‌ای مانند سرخجه و هپاتیت b را درخواست کند. ‌اگر شما روابط جنسی پرخطر داشته‌اید، پزشک می‌تواند در این آزمایش خون بارداری ، وجود بیماری‌های آمیزشی مانند هپاتیت یا hiv را بررسی کند. همچنین آزمایش قند خون ناشتا می‌تواند به پزشک اطلاعاتی در مورد وضعیت قند خون شما بدهد. اگر شما سابقۀ دیابت داشته باشید یا پره‌دیابتیک باشید، پزشک ممکن است آزمایش‌های تکمیلی و دارو برایتان تجویز کند.

وضعیت جنین در هفته دوم بارداری
وضعیت جنین در هفته دوم بارداری

علائم طبیعی در هفته دوم بارداری

چرخه قاعدگی: اگر چرخه قاعدگی شما ۲۸  روزه باشد روز تخمک‌گذاری شما احتمالا روز ۱۴  خواهد بود. علاوه بر تست بارداری برخی علائم اولیه ممکن است در هفته دوم بارداری توجه شما را جلب کند که از جمله آنها می‌توان به حساسیت خلق و خو، سینه‌های حساس و متورم، تهوع و استفراغ، افزایش ادرار و خستگی اشاره کرد.

ترشح رحم: در هفته ۲ بارداری ترشح رحم شبیه سفیده تخم مرغ خواهد بود. درست است که شاید به نظر کمی ناخوشایند بیاید اما درست است. ترشح رحم شما در زمان تخمک‌گذاری رقیق، شفاف و مانند سفیده تخم مرغ خواهد شد.

حساسیت سینه‌ها: تغییرات هورمون در ارتباط با تخمک‌گذاری باعث میشود سینه‌ها کمی درد داشته باشند.

افزایش میل جنسی: هفته ۲ بارداری زمان تخمک گذاری است و این به طور طبیعی باعث می‌شود میل به رابطه جنسی بیشتر شود.

تغییرات گردن رحم: گردن رحم در زمان تخمک‌گذاری بلندتر، نرمتر و بازتر می‌شود اما این علامتی نیست که شما متوجه آن شوید.

هشدارها در هفته دوم بارداری

بیماری ژنتیکی: در همان هفته ۲ بارداری با پزشک تان درباره سوابق جسمانی خود صحبت کنید و سوالات مهمی را که در ذهن دارید، بپرسید. اگر بیماری ژنتیکی در خانواده دارید حتما این مسئله را مطرح کنید.

لکه بینی: ممکن است در زمان تخمک گذاری لکه قرمز یا قهوه‌ای در لباس زیرتان مشاهده کنید. این اتفاق زمانی می‌افتد که فولیکول در اطراف تخمک تجزیه می‌شود. اگر چیزی بیش از لکه بینی باشد بهتر است با پزشک مشورت کنید.

تغذیه در هفته دوم بارداری

با یک برنامه مناسب تغذیه در هفته دوم بارداری را ادامه دهید.

مصرف اسید فولیک را ادامه دهید: همچنان به خوردن اسید فولیک ادامه دهید. این ویتامین در زمان اقدام به بارداری و همچنین در طول ۹ ماه بارداری بسیار حیاتی است. بسیاری از سبزیهای برگ سبر نیز سرشار از اسید فولیک هستند.

هله هوله را فراموش کنید: بهتر است از قندهای تصفیه شده و آرد سفید استفاده نکنید. مصرف خوراکی‌هایی مانند انواع کوکی، دونات، کیک و شیرینی را کم کنید. چربی‌های اشباع مانند سالاد سیب زمینی سرخ شده نیز بهتر است در این دوران استفاده نشود. مصرف زیاد این قبیل چربی‌ها می‌تواند تهوع و استفراغ و ویار بارداری را افزایش دهد.

میوه و سبزی های رنگی استفاده کنید: از سبزی‌های برگ سبز، میوه‌های زرد رنگ مانند زردآلو و هویج، بلغور، جو دو سر و لبنیات کم چرب استفاده کنید.

صبحانه را حذف نکنید: به هیچ عنوان وعده صبحانه را از وعده های غذاییتان حذف نکنید. برای ناهار هم به آنچه میخورید توجه کنید. یادتان باشد قرار نیست شما به جای دو نفر غذا بخورید و این باور اشتباه است.

عادت تغذیه ای مناسب ایجاد کنید: اگر اختلالی مانند اختلال خوردن یا بولمیا دارید پیش از بارداری حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید. بانوانی که کالری بالایی دریافت می کنند (بویژه از میوه هایی مثل موز) احتمال بیشتری برای پسر دارشدن خواهند داشت. کسانیکه از صبحانه خوردن صرف نظر می کنند یا کالری کمی استفاده می کنند به احتمال زیاد دختر دار خواهند شد. یکی از دلایلی که باعث این اتفاق می شود این است که کالری بالای مصرف شده، ترشحات واژینالی را تحت تاثیر قرار داده و کمک می کند تا اسپرم «Y» که برای پسر شدن حیاتی است خود را به تخمک برساند.

مراقبت های بارداری، بایدها و نبایدهای هفته دوم بارداری

حتما تاکنون عوامل خطرساز برای جنین از جمله سیگار و… را کنار گذاشته‌اید.

خونریزی یا لکه بینی در این مرحله قاعدگی میتواند طبیعی باشد، چنانچه خونریزی یا لکه بینی تان مداوم و طول کشیده باشد ، درمورد مشکلات بالقوه تان با پزشک تان صحبت کنید.

درد یک طرفه شکم که مداوم است ممکن است علامتی از کیست تخمدانی باشد. بعضی از کیست های تخمدانی عملکردی بوده و و مشکل آفرین نیستند ولی دانستن این مطلب با وجود اینکه باعث کاهش درد نمیشود، خیالتان را راحت میکند.

اگر داروهای افسردگی استفاده می‌کنید ادامه مصرف آنها را با پزشک در میان بگذارید. برخی از زنان بدون این داروها نمی‌توانند زندگی کنند. با این حال شما باید از مصرف این داروها صرف نظر کنید و به دنبال راهکار تازه‌ای برای مبارزه با بیماری خود در این دوران باشید.  محققان معتقدند مصرف داروهای افسردگی در بارداری ممکن است کودک شما را در آینده با بیماری‌های مختلفی درگیر کند.

سینه شما ممکن است یک یا دو هفته پس از تخمک گذاری، حساس شود. شما درهفته ۲ بارداری ، در حال تولید استروژن و پروژسترون زیادی هستید و همین ترشحات باعث بزرگ شدن سینه ها می‌شود. این عمل باعث می‌شود مایع بیشتری در سینه ایجاد شده و به نسبت احساس سنگینی، درد یا حساس شدن بیشتری در آن ناحیه کنید.

مصرف کافئین اگر به صورت متعادل باشد خطری برای شما و جنین ایجاد نمی‌کند، اما اگر در روز بیشتر از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین (در کاپوچینو یا قهوه) مصرف کنید خطر سقط جنین تا دو برابر افزایش می‌یابد.

 توصیه های مهم در هفته دوم بارداری

راههای طولانی ممنوع: در سه ماه اول بارداری ، همه چیز به خود زن باردار و وضعیت بدنی‌اش بستگی دارد. بهترین کار این است که به وضعیت بدنی خود توجه کنید. مسافرت‌های طولانی مدت با اتومبیل مناسب نیست چون خدای ناکرده احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد. در ضمن در این سه ماه اصلا نباید وسایل سنگین مثل چمدان و کوله‌های پر از وسیله را حمل کنید.

پیاده روی زیر نور آفتاب ممنوع است: ورزش، پیاده روی زیر نور آفتاب و خوردن غذاهای بیرون ممنوع است. پیاده روی های معمولی مشکلی ندارد اما پیاده روی هایی که همراه با بالا رفتن از صخره و تپه و پریدن از جوی آب و رد شدن از روی پلهای معلق است می تواند برای زن باردار خطرناک باشد.


نوشتهٔ بعدی
هفته سوم بارداری
نوشتهٔ پیشین
هفته اول بارداری

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست