ناخواسته رفتار بد کودک را پاداش ندهید

هم رفتار خوب و هم رفتار بد در صورت دریافت پاداش، تقویت می شوند

والدین ممکن است در تربیت فرزندشان دچار اشتباه شوند. این خطاها به ایجاد مشکلات رفتاری و هیجانی در کودکان، کمک می کند. والدین نیز همانند کودکان بی عیب و نقص نیستند، اما باید نهایت سعی خود را برای تربیت کودکان به کار بگیرند. یکى از جانشین هاى تنبیه اظهار نارضایتى از رفتار کودک است. اما در حدى که بچه، خود را به خاطر خطایش حقیر و بى ارزش نشمارد و باید به طریقى باشد که کودک به سوى جبران خطایش سوق داده شود. توصیه می شود با آگاهی کامل نسبت به خطایی که از کودک سر زده است، ناخواسته رفتار بد کودک را پاداش ندهید.

ناخواسته رفتار بد کودک را پاداش ندهید
ناخواسته رفتار بد کودک را پاداش ندهید

 

تا هنگامی که شما ناخواسته رفتار بد کودک خود را پاداش می دهید، این رفتار بد تقویت شده و به احتمال فراوان در آینده تکرار می شود. این کار اغلب اوقات از والدین پرکار یا پر مشغله سر می زند . هنگامی که والدین رفتار بد کودک را پاداش می دهند، باعث بروز مشکلاتی در آینده برای خود و برای کودکان خود می شوند. احتمالا این یکی از رایج ترین اشتباهات در تربیت کودک است که والدین مرتکب آن می شوند.

هنگامی که بچه  پنج ساله، قصد جلب توجه مادرش را دارد ، بویژه در مواقعی که مادر مشغول انجام کاری است، شروع به جیغ زدن می کند . ما در، جیغ زدن های او را چنان غیر قابل تحمل می یابد که بلافاصله کار خود را کنار می گذارد، او را به خاطر جیغ زدن، سرزنش می کند و سپس از او می پرسد که چه می خواهد. کودک یادگرفته است که هرگاه واقعاً خواهان توجه مادر است، باید نخست جیغ بزند و سپس سرزنش مادر را بپذیرد . آنگاه توجه مادر را دریافت خواهد کرد که این برای کودک پنج ساله، پاداشی بسیار قوی است کودکان و والدین، رفتارهای مناسب و همچنین رفتارهای نامناسب را به یکدیگر می آموزند.

 

نوشته های مشابه
به کودک لجباز و یک دنده پاداش ندهید
پاداش و تشویق مناسب برای کودک
روش صحیح تشویق و تحسین کردن کودکان
بی توجهی فعال در مقابل رفتار بد کودک
پرخاشگری در کودکان،بایدها و نبایدها

لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/BhbgvIQFF1H/

نوشتهٔ بعدی
پرت کردن اشیاء توسط کودک ، امری طبیعی یا خطرناک
نوشتهٔ پیشین
رشد کودک از یک تا دو سالگی

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up