هفته سی و پنجم بارداری


هفته سی و پنجم بارداری - هفته ۳۵ بارداری - ورم بارداری
هفته سی و پنجم بارداری – بارداری هفته به هفته

وضعیت جنین درهفته سی و پنجم بارداری

هفته سی و پنجم بارداری وزن بچه ی شما بیشتر از ۲۲۰۰ گرم و قد او بلندتر از ۴۵ سانتی متر است. تلاش بچه با اندام های شکمی شما بر سر اشغال جای بیشتر در بالا تنه ی تان آغاز شده است. در هفته ۳۵ بارداری حالا شکم شما روز به روز بزرگتر می شود و ممکن است با خود فکر کنید که بچه ی من بیش از حد و غیرعادی رشد می کند. در صورتی که میزان رشد متناسب با اندام مادر صورت گیرد، وزن اضافه شده در این مدت تنها به بچه اختصاص ندارد، بلکه بخش زیادی از این وزن مربوط به افزایش حجم مایع آمینیومی کیسه ی آب و رشد جفت می باشد. در هفته ۳۵ بارداری شما متوجه می شوید در حرکات بچه تغییراتی رخ داده که چرخه ی خواب و بیداری را نیز شامل می شود و حرکت های وی حدودا ۲۰ دقیقه زمان می برد. در هفته ۳۵ بارداری پزشک شما حتی بدون سونوگرافی هم موقعیت بچه را در شکم شما تشخیص می دهد که آیا بچه با سر قرار گرفته است، یعنی به هنگام زایمان ابتدا از سر خارج می شود یا در وضعیت بریچ است.

قد جنین: ۴۷.۲ سانتی متر
وزن جنین: ۲۴۱۷ گرم

وضعیت مادر در هفته سی و پنجم بارداری

در حقیقت زایمان اول بیشتر از زایمان های بعدی طول می کشد. به طور میانگین مدت زمان زایمان اول حدودا ۲۴-۱۲ ساعت به طول می انجامد و زایمان های بعدی حدودا نصف این زمان طول میکشد، البته در مورد همه ی خانم ها این موضوع صادق نیست. پس خیلی تعجب نکنید اگر زایمان دوم شما طولانی تر از زایمان اول باشد. به طور طبیعی معمولا همه ی بچه ها با سر به دنیا می آیند . اغلب بچه ها در طول ماه های نخست و میانی بارداری در رحم به حالت های مختلف شناورند، اما با نزدیک شدن به هفته سی و پنجم بارداری سرشان رو به پایین فضای رحم تنزل می کند. بنابراین چنانچه در هفته ۳۵ بارداری بچه با پا یا باسن به دهانه ی رحم نزدیک شود، اصطلاحا می گویند بچه با پا در رحم قرار گرفته است و آن را بریچ می نامند. که این وضعیت تنها در ۳ درصد بچه ها رخ میدهد.

علائم طبیعی در هفته سی و پنجم بارداری

  • ترک خوردن و خشک شدن پوست شکم: ترک خوردن و خشک شدن پوست شکم در هفته سی و پنجم بارداری و حتی پیشتر از آن از جمله مشکلاتی است که همه خانمها را اذیت میکند. علاوه بر آزار خارش فکر اینکه این ترک ها بعدها روی پوست میماند حتی باعث میشود خیلی از حاملگی بیزار شوند. خارش و ترک خوردن پوست شکم به این راحتی ها دست بردار نیست. در هفته ۳۵ بارداری شما می توانید برای بهبود آن از ترکیب های روغنی استفاده کنید. ترکیب روغن های طبیعی زیر به راحتی قابل تهیه هستند برای این کار به میزان مساوی روغن های زیر را در یک بطری یا شیشه دردار ریخته و ترکیب کنید.
    • روغن نارگیل
    • روغن ویتامین E
    • روغن بادام شیرین
    • روغن کنجد
    • روغن زیتون
    • چند قطره روغن اسطوخودوس

می توانید هر روز یا یک روز در میان از این کرم دست ساز استفاده کنید و همیشه شکمتان را چرب نگهدارید. این کرم را میتوانید برای جلوگیری از ترک خوردگی روی شکم، روی باسن و پشت ران هم استفاده کنید.

  • تنگی نفس: در هفته ۳۵ بارداری ضربان قلب شما تندتر می‌زند و تنگی نفس هم بیشتر می‌شود. در این زمان نفس کشیدن و راه رفتن برایتان سخت شده است. سعی کنید رو به پشت نخوابید و ورزش های سنگینی که منجر به نفس نفس زدنتان میشود را رها کنید.
  • مسافرت با هواپیما: مسافرت با هواپیما در هفته ۳۵ بارداری برای نوزاد مناسب نیست زیرا هوای داخل هواپیما با استفاده از دستگاههای تهویه تأمین می شود و این بدین معناست که اگر شخصی سرماخورده در این فضا باشد، میکروب سرماخوردگی از طریق تنفس وی وارد هوا شده و از طریق دستگاه های تهویه، در محیط پخش می شود. این امر برای بزرگسالان و افراد سالم مشکل ساز نخواهد بود، اما برای نوزادانی که سیستم ایمنی ضعیف و آسیب پذیری در مقابل این ویروس ها دارند، دردسرساز خواهد بود. اگر می توانید سفر خود را تا ۲ ماهگی نوزاد به تأخیر بیاندازید، البته کودکان ۴ تا ۶ ماهه بدنی مقاوم تر در مقابل فضاهای بسته همچون هواپیما دارند، پس صبر بیشتری داشته باشید.

هشدارها در هفته سی و پنجم بارداری

  • ورم بارداری از کی شروع میشه: ورم بارداری حتی در خانم های سالمی که حاملگی بغرنجی هم ندارند ایجاد میشود. با رسیدن به هفته ۳۵ بارداری تا هفته ۳۶ بارداری جنین هم به تدریج متورم میشود. در این هنگام متوجه می‌شوید حلقه شما به انگشتانتان تنگ شده است و پاهایتان هم به سختی در کفش میرود.

بنابراین حلقه تان را از همین حالا درآورید زیرا ممکن است دو هفته دیگر نتوانید این کار را انجام دهید. اما چنانچه  ورم بارداری به سرعت افزایش پیدا کرد یا صورت شما پف کرد با پزشک خود تماس بگیرید چون ممکن است علامتی باشد که نشان دهد فشار خون شما خیلی بالا رفته است یا دچار تشنج حاملگی شده اید.

  • بهبود کاهش ورم بارداری: ورم بارداری مشکلی که است که معمولا در تمام خانم ها به طور طبیعی رخ میدهد. این تغییر که معمولا از ابتدای هفته سی و پنجم بارداری آغاز می شود حتی در خانم هایی که هیچ مشکل فیزیکی در طول بارداری نداشته اند اتفاق می افتد. در این شرایط شما متوجه می شوید که انگشتر و حلقه تان در انگشتان تان به راحتی قبل در دست نمی چرخند و کفش شما برای پای تان تنگ شده است (الان زمان آن است که انگشترتان را در آورید چون ممکن است دو هفته ی دیگر نتوانید آن را از انگشت خود خارج کنید)  ورم بارداری در طول روز افزایش می یابد و در انتهای شب به اوج خود می رسد. ورم بارداری بخش نرمالی از بارداری محسوب می شود.

برای کاهش ورم بارداری شبها بنشینید و پاهای خود را بالاتر از سطح قلب خود قرار دهید، صبح روز بعد متوجه کاهش ورم بارداری تان خواهید شد. در هفته ۳۵ بارداری از پوشیدن لباس های تنگ و انداختن پاها روی هم به هنگام نشستن اجتناب نمایید. اگر این ورم بارداری به شدت در حال افزایش بود و صورت شما را هم در بر گرفت، با دکتر خود مشورت کنید، زیرا ممکن است این تورم شدید، نشانه ی فشار خون بالا یا بروز بیماری تشنج بارداری باشد.

تغذیه در هفته سی و پنجم بارداری

در هفته سی و پنجم بارداری انرژی و سلامت خود را با تغذیه درست و متعادل و ورزش منظم حفظ کنید. دریافت و جذب کلسیم را در هفته ۳۵ بارداری فراموش نکنید. روش‌هایی برای دریافت بیشتر کلسیم:

♦ برنج قهوه‌ای یا جو دو سر را به همراه شیر کم چرب یا شیر سویای غنی شده با کلسیم بجوشانید.

♦ پودر شیر خشک بدون چربی را به مافین، نان، پنکیک و میلک شیک اضافه کنید.

♦ برای لازانیا از پنیر کم چرب استفاده کنید.

♦ سویای غنی شده از کلسیم و شیر کم چرب را با میوه‌های تازه مخلوط و یک شیک شکلات درست کنید.

♦ کنسرو سالمون و کنسرو ساردین، منابع خوبی از کلسیم هستند.

♦ سوپی که پایه آن شیر باشد مانند کرم گوجه فرنگی و کرم قارچ درست کنید.

 

مراقبت های بارداری، باید ها و نبایدهای هفته سی و پنجم بارداری

  • بچه های بریچ و چرخش آنها : پزشکان ترجیح میدهند بچه هایی که با پا وارد لگن شده اند را با سزارین دنیا آورند، زیرا در چنین شرایطی مادر و جنین با خطراتی در طی زایمان طبیعی مواجه می شوند. در این شرایط ممکن است بند ناف، دور بچه بپیچد. درصد بسیار کمی از بچه هایی که با پا داخل لگن قرار دارند، چنانچه بدن لاغر و ضعیفی داشته باشند، ممکن است در هنگام زایمان، سر آنها گیر کند و مشکل ایجاد کند. البته این اتفاق بسیار به ندرت اتفاق می افتد، اما پزشک باید برای دوری از بروز مشکل به سرعت عمل کند.

چنانچه پزشک شما در حدود هفته ۳۵ بارداری تشخیص دهد که بچه با پا قرار گرفته است و سونوگرافی هم تشخیص وی را تأیید کند، روش چرخاندن بچه را به شما توصیه کند. چرخاندن و حرکت دادن بچه از حالت پا به حالت سر: پزشک تنها باید در طی یک یا دو روز عمل چرخش جنین را انجام دهد. با این شرایط، وی نمی تواند این کار را به تعویق بیندازد. زیرا ممکن است یک یا دو هفته ی دیگر پایین تنه ی بچه بیش از حد داخل رحم پایین بیاید و روش چرخش فایده ای به همراه نداشته باشد.

  • چرخش با تزریق وریدی: با استفاده از یک داروی شل کننده ی رحم و یک آزمایش بدون استرس، شرح بیوفیزیکی از بچه، می توان عمل چرخش را انجام دهد. اگر بچه، حالتی طبیعی داشته باشد، پزشک می تواند چرخش را انجام دهد. پزشک با سونوگرافی همه ی حرکات و تغییرات را به دقت بدون هیچ مشکلی زیر نظر می گیرد. سپس، ابتدا دستهای جنین را به طرف شکم هدایت کرده و با اعمال فشار به باسن وی، او را به بالا سوق می دهد و سر وی را به پایین هدایت می کند تا پشتک زند.

در واقع وی در تلاش است تا سر بچه را به سمت پایین رحم جای دهد. بعد از اتمام چرخش، دکتر شما مجددا از بچه آزمایش ضد تنش یا شرح حال بیوفیزیکی می گیرد تا مطمئن شود بچه ی شما در کمال صحت و سلامت این چرخش و حرکت را انجام داده است. چرخاندن بچه ممکن است سخت و ناخوشایند باشد زیرا ممکن است خطرات بسیار کمی مثل پاره شدن بند ناف، خطر سقط جفت، گره خوردن بند ناف یا زایمان پیش از موعد را در پی داشته باشد. چرخش باید در بیمارستان یا زایشگاه با وجود امکانات سزارین اضطراری انجام شود.

در صورتی که چرخش با موفقیت انجام شود، موقعیت بچه از حالت پا به سر تغییر خواهد کرد، اما در مواردی جنین دوباره به حالت پا برمی گردد. هدف پزشک شما تغییر وضعیت بچه از پا به سر است، زیرا شرط داشتن یک زایمان طبیعی آسان این است که بچه با سر در لگن قرار بگیرد، بنابراین اگر بچه با پا در لگن قرار بگیرد، امکان سزارین شدن شما بسیار بیشتر می شود. در شرایطی که مادر زایمان قبلی داشته باشد، چرخش با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود. چرخش به خانم هایی پیشنهاد میشود که هیچ یک از معضلات ذیل را نداشته باشند: خونریزی واژینال، قرارگیری جفت در دهانه رحم، سابقه حاملگی با کمبود مایع کیسه جنینی، ضربان قلب نامنظم جنین، پارگی پیش از موعد غشاء یا بچه های دو یا چند قلو.

 

توصیه های مهم در هفته سی و پنجم بارداری

  • عشق ورزیدن به بچه ی دوم: اغلب مادرانی که در انتظار کودک دوم خود هستند، به این می اندیشند که آیا می توانند کودک دوم خود را به اندازه ی بچه ی اول دوست داشته باشند. آنها به قدری به کودک اول خود عشق می ورزند که حتی نمی توانند تصور کنند این احساس دوباره به هنگام تولد فرزند دوم شان در آنها تداعی شود. خوشبختانه، مادران منبع عشق ورزی به نوزادان هستند، پس مطمئن باشید شما همه ی فرزندان تان را عاشقانه دوست خواهید داشت. شاید شما نتوانید بلافاصله بعد از تولد، نوزاد خود را در آغوش بگیرید، اما نگران نباشید شما و فرزند اول تان زمان زیادی را در کنار هم گذرانده اند و فرزند دوم تان برای شما همچون غریبه ای تازه وارد به نظر می رسد. اما حالا وقت آن رسیده که شما پیوند عاشقانه ی دیگری به گرمی همان انس و الفتی که با کودک اول خود داشته اید با این تازه وارد معصوم و دوست داشتنی داشته باشید.
  • رسیدن به اندام قبل از بارداری: این رویای هر زن بارداری است که پس از بارداری به وزن قبلی خود باز گردد. با وجود آن که هنوز چند هفته ای از بارداری را در پیش دارید، به فکر برنامه ی کاهش وزن خود بعد از تولد بچه تان باشید. اگر به باشگاه می روید و نرمش می کنید، بدانید که این گونه فعالیت ها را بعد از زایمان باید افزایش دهید.

پس به دنبال یک باشگاه خوب باشید که محلی برای نگهداری نوزادان در کنار مادران ورزشکار داشته باشد. به جمع کسانی که پیاده روی می کنند، بپیوندید. در صورتی که شما در طول بارداری ۱۳ / ۵ کیلوگرم اضافه وزن داشته اید، ۳ / ۵ کیلوگرم از آن چربی خواهد بود که در دوران شیردهی لازم است و مابقی در پایین کفل و بازوها و پاهای شما قرار دارد، که زیبایی اندام شما را از بین برده است و در این میان پاهای شما کمتر از بقیهی اعضا چربی در خود اندوخته است.

اگر در حال شیردهی هستید، کاهش سریع وزن پس از زایمان به شما توصیه نمی شود، زیرا مانعی برای تولید شیر در بدنتان می باشد. در چنین شرایطی کاهش وزن را تا زمانی که از تأمین شیر مورد نیاز نوزاد خود مطمئن نشده اید، کنار بگذارید. اما باید بدانید که ممکن است خود شیردهی به کاهش وزن شما کمک کند، تا جایی که بعضی از خانم ها معتقدند شیردهی و مراقبت از نوزادشان، به آنها کمک کرده تا وزن خود را چندین کیلوگرم کاهش دهند، برعکس عده ی دیگری از مادران اظهار کرده اند که دوران شیردهی حتی گرمی وزن کم نکرده اند.

کاهش چربی، ناشی از بارداری و رسیدن به اندام پیش از بارداری مستلزم داشتن برنامه ی ورزشی و رعایت رژیم غذایی صحیح پس از زایمان است. عضله سازی، چربی سوزی و تقویت قوای جسمی، از جمله دست آوردهای تمرین و ورزش مداوم است. شما نیز می توانید با تلاش و پشتکار زیاد بدن خود را به شکل سابق خود یا حتی زیباتر از گذشته در آورید.

 

 

 

نوشتهٔ بعدی
هفته سی و ششم بارداری
نوشتهٔ پیشین
هفته سی و چهارم بارداری

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست