ترس از موجودات خیالی در کودکان

درمان ترس از موجودات خیالی

شما هم بارها شنیده اید که فرزندتان می گوید : از هیولا ، روح و جن می ترسد . برای از بین بردن  ترس از موجودات خیالی در کودکان باید کم کم تفاوت بین واقعیت و تخیل را به او بیاموزید. وقتی موجودی خیالی را در تلویزیون می بینید، در مورد آن با فرزندتان صحبت کنید.

در مورد تفاوت های بین خرگوش واقعی باغ وحش و خرگوش پشمالوی عروسکی او و موجودات خیالی فیلم ها صحبت کنید. وقتی رانندگی می کنید و یا در صفی منتظر ایستاده اید، بازی کلمات را انجام دهید. شما یا او، نام چیزی را بگوید و دیگری بگوید آن چیز واقعی است یا خیالی. مثلا، زرافه – واقعی، پری دریایی – خیالی، دلفین – واقعی، اسب تک شاخ – خیالی.

بچه هایی که قدرت تخیل نیرومندی دارند، برای رهایی از غول های خیالی خود از ابزاری تخیلی استفاده می کنند. به فرزندتان یک بطری آبپاشی (اسپری) بدهید و بگویید این وسیله غول ها را از بین می برد یا آنها را به موجوداتی بی ضرر تبدیل می کند. روش مفید برای بسیاری از بچه ها، درست کردن تابلویی بزرگ است که روی آن نوشته شده باشد « ورود غول ها ممنوع ». این تابلو را روی در اتاق خواب کودک آویزان کنید.

وقتی کودک از چیزی می‌ترسد یا درباره چیزی ترسناک به شکل‌های نامتعارف حرف می‌زند، قبل از هر چیز سعی کنید علت ترس او را بشناسید. این کار ممکن است ساده نباشد، به صحبت‌های او دقت کنید، با او با آرامش حرف بزنید، به نقاشی‌هایش دقیق شوید، رنگ‌های تیره در نقاشی و چهره‌های خط‌خطی شده نشان دهنده نوعی ترس در کودک است. اگر نتوانستید منشأ ترس را پیدا کنید با مشاور کودک مشورت کنید.

ترس از موجودات خیالی در کودکان
ترس از موجودات خیالی در کودکان

درمان ترس کودک 

ترس های کودک

  • واکنش شدیدی نشان ندهید. واکنش افراطی شما به غول های خیالی فرزندتان، تنها به آنها اعتبار بیشتری می بخشد. اگر سعی کنید فرزندتان را متقاعد سازید که در کمدش هیچ نوع هیولایی وجود ندارد، اما هرشب، عدم وجود هیولا را بررسی کنید و بگویید: «دیدی؟ هیچ هیولایی اینجا نیست!» کودک تردید می کند که اگر غولی وجود ندارد، چرا همیشه به داخل کمد نگاه می کنید. در حالی که ترس کودک از هیولا  را تصدیق می کنید، برخوردی کاملاً واضح و مثبت داشته باشید.
  • چند اقدام ساده، به کودک کمک می کند تا احساس راحتی بیشتری بکند، مانند: باز گذاشتن در اتاق خواب او، دادن چراغ قوه به او و بستن در کمد یا باز گذاشتن آن (بستگی به کودک دارد). اگر در اتاق خواب کودک چراغ خوابی روشن کنید، ترسش کمتر می شود. چراغ خواب های کوچک، نیز سایه های ترسناک را از بین می برند.
  • برای درمان ترس کودک  انعطاف داشته باشید. بچه ها اغلب سعی می کنند ترس شان را به صورت هایی غیرمعمول کنترل کنند، نظیر: خوابیدن روی زمین یا آواز خواندن در حالی که از پله ها بالا می روند. اگر این کار باعث احساس امنیت بیشتر آنها می شود، چرا این کار را نکنند؟
  • فرزندتان را مجبور نکنید مستقیماً با ترسش روبرو شود. مثلاً وادارش نکنبد که به زیرزمین برود تا بر ترس خود از جاهای تاریک غلبه کند. شاید قلب کودک بیچاره از شدت ترس بایستد!
  • کودکانی که دیرتر به خواب می روند، بیشتر احتمال دارد دچار کابوس شوند. بچه ها به ۱۰ الی ۱۱ ساعت خواب در طول شبانه روز نیاز دارند. لوازم روشنایی در هنگام خواب مانع تولید ملاتونین همان هورمون القاء خواب می شوند.
  • برای درمان ترس از موجودات خیالی کودک خود را مجبور نکنید که مستقیما با ترسش رو به رو شود. برای مثال کودک را وادار نکنید که به انباری برود تا به ترس خود نسبت به جاهای تاریک غلبه کند. شاید این ترس شوکی برای کودک باش که باعث آسیب رساندن به او می شود.
  • به هیچ وجه او را به دلیل ترس‌هایش سرزنش و به ترسویی متهم نکنید. چیزهایی که از آن می‌ترسد را مسخره نکنید و به هیچ وجه او را به دلیل تخیلات عجیبش دروغ گو ندانید. او دروغ نمی‌گوید فقط واقعیات را طور دیگری می‌بیند و بیان می‌کند. به او بگویید شما نمی‌گذارید دزد و هیولا به او آسیب بزند و مواظب او هستید. حتی گاهی لازم است دوباره از قوه تخیل او کمک بگیرید و خرس پشمالوی قوی‌اش را کنار او قرار دهید و بگویید که از او مراقبت می‌کند.

 

نوشته های مشابه
ترس کودک از دکتر رفتن ، راهکارها
ترس کودکان از کوتاه کردن مو ، راهکارها
رفتار کودکان با حیوان خانگی
اتاق خواب مشترک خواهر و برادر
فواید قصه گفتن برای کودک

لینک اینستگرام :
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/

نوشتهٔ بعدی
با کودک بی نظم چگونه رفتار کنیم ؟
نوشتهٔ پیشین
راه های افزایش تمرکز درکودکان

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up