قصه گویی برای کودکان
همه کودکان از شنیدن داستان های کودکانه و زیبا لذت می برند. قصه ها پیام ها و ارزش هایی را به مخاطب خود منتقل می کنند که تاثیر زیادی بر فرایند اجتماعی شدن و ذهن کودک دارد.
غیرمستقیم بودن این پیام ها موجب می شود که برای کودک دلنشین تر، جذاب تر و دوست داشتنی تر شود . بسیاری از والدین نگران میزان خشونت در داستان ها هستند. در مورد تاثیرات خشونت تصویر شده در داستان ها روانشناسان کودک به چند دسته تقسیم می شوند. بعضی معتقدند که این خشونت ها تأثیر پالاینده ای بر ذهن کودک دارد، در حالی که، گروهی برخلاف این نظر دلیل می آورند.
اگر داستان های کودکانه با لحنی آهنگین بدون نشان دادن غلوآمیز احساساتی نظیر هیجان، ترس یا پرخاشگری روایت شوند، بچه ها به هراس نمی افتند. داشتن پایان خوش که یکی از ویژگی های است که حسی از امنیت فراهم می کند و به کودکان اجازه می دهد از نظر حسی با داستان درگیر شوند.
بهترین توصیه شاید این است که داستانی بگویید که خودتان از آن لذت می برید ؛ مجبور نیستید همه داستان هایی را که به آنها برمی خورید برایشان تعریف کنید. از گفتن داستان هایی که آنها را خیلی خشن یا نامناسب می یابید بپرهیزید. از تخیلتان استفاده کنید تا آنچه را یقین دارید داستان مناسبی است پیدا کنید.
تاثیر قصه بر تربیت کودکان را نادیده نگیرید.
تاثیر قصه بر تربیت کودکان را نادیده نگیرید. داستان کوتاه برای کودکان اگر به درستی و با شناخت دنیای کودکانه نوشته شود، به پرورش خلاقیت کودکان کمک کرده و مفاهیم زندگی را آموزش میدهد.
داستان کودکان علاوه بر آنکه سرگرم کننده است، باید به مفاهیم زندگی اشاره کند اما آنقدر سطحی و ساده نباشد که داستان را تا حد یک پند و نصیحت پایین بیاورد. همچنین کودکان با توجه به خیالپردازی عمیق، از شنیدن داستانهایی که با جانبخشی به اشیا بیجان و همینطور حیوانات همراه است، لذت میبرند.
داستان باید کوتاه باشد چون حوصله کودک از شنیدن داستانهای طولانی و با شخصیتهای زیاد سر میرود. قصه ها به کودکان یاری می رسانند تا ارتباط ها را درک کنند رابطه ای که بین شخصیت های یک قصه وجود دارد، می تواند به کودک یاری برساند که خود چگونه این موارد را در زندگی رعایت کند.
اهمیت داستان گویی در افزایش یادگیری و رشد ذهنی کودکان
اکثر ما در کودکی ها ی خود روزهایی را به یاد می آوریم که بزرگترها برای سرگرم کردن و یا کوتاه نمودن شب های بلند زمستان با قصه، مثل و چیستان اعضای خانواده را گرد هم می آوردند و لحظات استثنایی و دلپذیری را در پس این داستان های راز گونه و پر معنا فراهم می کردند لحظاتی که تا کنون در یاد و خاطره باقی مانده است.
نویسندگان حوزه کودک و نوجوان هم چنین روانشناسان رشد بر این عقیده هم رای هستند که قصه ها برای کودکان خردسال فقط یک محرک روانی و شنیداری نیستند، بلکه کارکردهای فراوانی برای این گروه از کودکان دارند.
کودکان از طریق قصه ها با محیط پیرامون خود آشنا می شوند. هر قصه ای می تواند فضایی را به وجود بیاورد که کودکان هنگام رویارویی با نمونه های واقعی، رفتار و واکنش مناسبی را از خود نشان دهند.
در عین حال داستان های کودکانه موجب می شوند تا کودکان بتوانند با گسترهای از کلمه ها آشنا شوند. کلمه هایی که ممکن است در گفتگوی روزانه هیچ وقت مورد استفاده قرار نگیرند همچنین قصه ها موجب می شوند تا کودکان با تجربه ها، احساس ها، عواطف و شیوه های نگرش بزرگترها آشنا شوند.
هم چنین قصه گویی برای کودکان قدرت تمرکز و دقت کودکان را افزایش می دهند . کودکان در اثر شنیدن این توانایی را به دست می آورند تا بتوانند شنیدن فعال را تجربه کنند. آنها حتی برای اینکه بتوانند ماجرا را دنبال کنند، ضروری است که دقت و تمرکز لازم را برای خوب شنیدن تمرین کنند.
نوشته های مشابه
داستان جوجه شیطون و بلا
آموزش مهارتهای زندگی به کودکان با قصه گفتن
راههای عملی تقویت دقت و تمرکز در کودکان
آموزش مسواک زدن به کودک
لینک اینستاگرام
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/