تحسین رفتار کودک

روش درست تحسین کردن رفتار کودک

تحسین توصیفی، عبارت است از: تحسین رفتار کودک ، نه تحسین کودک . تحسین و تشویق کردن در صورتی برای تقویت رفتار مطلوب کودک شما مؤثرتر خواهد بود، که شما آن رفتار خاص را تحسین کنید، نه خود کودک را.

تحسین کردن رفتار کودک، اغلب بهترین راه برای ایجاد رفتار خوب در کودک است. این یعنی به جای تنبیه کودک، زمانی که خطایی از او سر می زند، توجه خود را روی رفتارهای خوب او متمرکز کنید.

کلمه ی تحسین به معنی تشکر، پاداش دادن ،قدردانی، تعریف و ابراز رضایت از رفتار فرد است. این والدین هستند که با توجه به رفتار خاصی احتمال آن رفتار‌ها را افزایش یا کاهش می‌‌دهند. تحسین و تشویق بیشتر از تنبیه می‌تواند رفتاری را در کودک نهادینه کند که والدین خواهان آن هستند.

تحسین رفتار کودک - تحسین و تشویق
تحسین رفتار کودک

رفتار خوب کودک را تحسین کنید 

پس از اینکه دختر شما اتاقش را تمیز و مرتب می کند، از تحسین توصیفی یعنی تحسین رفتار کودک استفاده کرده به او بگویید: «خیلی عالی شده، کار خیلی خوبی کردی که آن را تمیز کردی». این عبارت که یک تحسین توصیفی است، مؤثرتر از آن است که به او بگویید:” تو دختر خوبی هستی” عادت تحسین کردن رفتارها و کارهای خاصی را که قصد تقویت آنها را دارید، در خود توسعه دهید.

برای والدین آسان است که فقط به رفتارهای نادرست کودکان خود توجه کنند و اعمال درست آن‌ها را در نظر نگیرند. برای مثال، ممکن است پدر و مادری، از این‌که کودکانشان بی‌سروصدا باهم بازی می‌کنند و اسباب‌بازی‌هایشان را باهم تقسیم می‌کنند، آن‌ها را تحسین نکنند اما به‌محض آنکه بر سر اسباب‌بازی دعوایشان شد، سر آن‌ها داد می‌زنند و آن‌ها را سرزنش می‌کنند.

کودک از شما می‌خواهد که به او توجه کنید و برای به‌دست‌آوردن این توجه از هر طریقی تلاش می‌کند. در این حال اگر دیدگاه شما به کودکتان منفی باشد و مدام رفتارهای منفی او را سرزنش کنید، او یاد می‌گیرد که با انجام کارهای اشتباه به هدف خود خواهد رسید و می‌تواند توجه شمارا جلب کند. اما اگر شما روی نکات مثبت او توجه کنید، در مقابل، رفتارهای خوب بیشتری از جانب کودک خود دریافت می‌کنید؛ زیرا در این حالت کودک با رفتارهای مثبت خود، سعی در جلب‌توجه شما خواهد داشت.

هدف از تحسین کردن کودک ، افزایش رفتارهای مطلوب است، پس شما باید بر رفتارهای خاصی که مورد قبولتان هستند تاکید کنید. با تحسین کردن،کودک درست بودن کارش را بهتر درک می‌کند و احتمال تکرار آن عمل بیشتر می‌شود. مثلا چنین جمله‌ای مناسب به‌نظر می‌رسد «از اینکه امروز خودت لباست را پوشیدی، خیلی خوشم آمد ممنونم.»

 

نوشته های مشابه
روش صحیح تشویق و تحسین کردن کودکان
روش های موثر آموزش رفتار صحیح به کودکان
نقش تشویق در افزایش اعتماد به نفس در کودک
اهمیت پاداش دادن به کودکان
تشویق کودک به ورزش کردن

لینک اینستگرام:
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/

 

نوشتهٔ بعدی
چرا کودکان در بازی تقلب می کنند؟
نوشتهٔ پیشین
پرورش و رشد هوش مالی کودکان

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up