پرورش اعتماد به نفس در کودکان
تقویت اعتماد به نفس در کودک ، یکی از عوامل موثر در تقویت یادگیری کودکان است، هنگامی که آن ها به توانایی و شایستگی ها یشان اعتقاد داشته باشند ، می توانند کارهای شگفت انگیزی انجام دهند. بنابراین رفتارهای تشویق کننده در یادگیری کودک بسیار موثر است.
برای کودک اهمیت دادن به موفقیت ھایش از اھمیت خاصی برخوردار است . ایجاد اعتماد به نفس در کودک ممکن است دشوار به نظر برسد. اما احساس ارزشمند بودن برای کودک، پایههای آیندهی فرزندتان را پی میریزد. اعتماد به نفس یعنی باور به این که میتوانیم.
اعتماد به نفس مناسب، سلاح کودک در برابر چالش های دنیاست. کودکانی که احساس خوبی در مورد خود دارند، راحت تر می توانند با مشکلات محیط اطراف مقابله کنند. یک کودک با اعتماد به نفس نیاز به درک مثبت و واقع گرایانه از توانایی هایش دارد و ناشی از دستاوردهای بزرگ و کوچک است. کلمات دلگرم کننده شما می تواند به ایجاد اعتماد به نفس کمک کند، به خصوص هنگامی که شما به تلاش یا توانایی های خاص فرزندتان اشاره می کنید.
پرورش اعتماد به نفس در کودکان
- انتقاد به کودک روحیه بچه های کوچک تر را متزلزل می کند و به اعتماد به نفس آن ها لطمه وارد می آورد . در نهایت آنها را به این نتیجه می رساند که اگر در کاری احتمال شکست وجود دارد، بهتر است آن کار را انجام ندهند ، تا احساس امنیت و آرامش خاطر داشته باشند. پرورش اعتماد به نفس در کودکان باعث موفقیت کودکان در کسب مهارتهای اجتماعی و یادگیری کودکان می شود.
- اگر کودک درحین انجام فعالیتی بدرفتاری می کند یا کارهای احمقانه از او سر می زند، به جای این که از دستش عصبانی شوید و با او دعوا کنید. سعی کنید، بگویید: « من میفهمم که تو از این کار لذت نمی بری، پس بهتر است یک روز دیگر آن را انجام دهیم». فشار آوردن به کودک برای ادامه ی فعالیتی که علاقه ای به آن ندارد، نتیجه ی عکس می دهد . تحقیقات نشان می دهد کودکانی که در خانه و مدرسه تحت فشار زیاد قرار می گیرند، اغلب موفقیت کمتری در مهارت های اجتماعی دارند.
- فرزند شما نیاز به احساس پذیرش و دوست داشتن دارد، از خانواده شروع کنید و به گروه های دیگر مانند دوستان، همکلاسی ها، تیم های ورزشی و جامعه گسترش دهید. اگر شما فریاد بزنید یا نادیده بگیرید یا اشتباه دیگر والدینی را انجام دادید، کودک خود را بغل کنید و به او بگوئید که متاسف هستید و او را دوست دارید. عشق بدون قید و شرط، پایه ای قوی برای اعتماد به نفس ایجاد می کند.
- مهم است که به فرزندتان ستایش و بازخورد مثبت بدهید، زیرا بچه ها – به ویژه جوانان – آنچه را که فکر می کنید را با ارزش و دستاوردهای خود اندازه گیری می کنند ؛ اما در ستایش خود واقع بینانه باشید ؛ اگر کودکی موفق نشود یا هیچ استعدادی را در مهارت خاصی نشان ندهد، تلاش او را ستایش کنید، اما نتایج غیر واقعی را تحسین نکنید.
- به او بگویید که مشکلی نیست که نتواند همه کارها را به طور عالی انجام ده .به او بگویید که بعضی چیزها تلاش و تمرین و تکرار زیادی می خواهند و گاهی اوقات بهتر است بعد از اینکه بهترین تلاش خود را انجام دادید، حرکت کنید.
- انعطاف پذیری را به کودک آموزش دهید. او باید بداند هیچ وقت در همه چیز موفق نمی شود ؛ مشکلات و ناکامی ها، انتقاد و درد وجود خواهد داشت. استفاده از این موانع به عنوان تجربیات یادگیری به جای در نظر گرفتن وقایع به عنوان شکست یا ناامیدی است.
- این کمک می کند تا بچه ها یاد بگیرند که به احساسات خود اعتماد کنند و راحت تر آنها را به اشتراک بگذارند. بچه ها یاد خواهند گرفت که ناکامی ها بخش عادی از زندگی هستند و می توانند مدیریت شوند ؛ اگر فرزند شما در یک آزمون خوب نبود، به او دلداری ندهید یا به او نگویید که هرگز خوب درس نخوانده بود.
نوشته های مشابه
راههای افزایش اعتماد به نفس در کودکان، تحسین و تشویق
روش آموزش لباس پوشیدن به کودکان
آموزش مسئولیت پذیری به کودک
باورهای غلط والدین درباره تربیت فرزندان
لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/BiEx_E7FCRM/