با کودک فضول چه کنیم؟
بچه ها به دلایل مختلفی خبرچینی می کنند. درمان خبرچینی کودکان چیست ؟ چگونه با بچه خبرچین رفتار کنیم؟ کودک خبرچین گرفتار این نظریه می شوند که دنیا را از اشتباهات اخلاقی و فیزیکی حفظ کنند. برخی متوجه شده اند که تنبیه پدر یا مادر، روش موثری برای برخورد با یک متخلف است و برخی امیدوارند که وقتی دیگران بد به نظر می آیند، خودشان مفتخر به گرفتن عنوان کودکِ خوب شوند. بهتر است چند لحظه در مورد انگیزهٔ خبرچینِ کوچکتان فکرکنید.
همه ما روزی کودک بودیم و همیشه سعی می کردیم که کنجکاو باشیم. کنجکاوی یکی از ویژگی فرزند سالم و باهوش می باشد. در صورتی که کمی کودک را آزاد تر بگذاریم این کنجکاوی بیشتر می شود و ممکن است به خبرچینی و فضولی تبدیل شود. اگر فضولی در کودکان مورد توجه و رسیدگی قرار نگیرد، با بزرگتر شدن کودک، این عادت در او شکل گرفته، ریشه میدواند و منشا رفتارهای ناپسندی شود.
علت فضولی در کودکان
خبرچینی کودکان
بچه ها به دلایل مختلفی خبرچینی میکنند. اکثر آنها نمیدانند اینکار اشتباه است و نباید تکرار کنند و معمولا انگیزه های متفاوت بچگانه دارند مثلا برخی از انگیزه های کودکان برای خبرچینی کردند عبارتند از : ناراحت و عصبی شدن از کسی مثل خواهر، برادر، مادر ، پدر و … یا حس حسادت به برادر یا خواهر یا یکی از دوستان خود ، که والدین باید با توجه به هر انگیزه کودک رفتار مناسب از خود نشان دهد.
درمان خبرچینی کودکان
رفتار با بچه خبرچین
- خبرچینی کودک ،بهتر از زدن است. اگر بچه خبرچین ، ناراحت یا عصبانی است و با کمک خواستن از شما در واقع خویشتن داری نشان می دهد، اشکالی ندارد که وارد ماجرا شوید. به جای اینکه به یک نفر برچسب برنده و به دیگری برچسب بازنده بزنید، سعی کنید در احساتتان بی طرف باشید. با آرامش تمام قوانین را یادآوری کنید و بخواهید که از آنها پیروی کنند.
- اگر مشکل مربوط به بحثی میان بچه هاست، با شرح خلاصه ای از موقعیت، ارائه پیشنهادی ظریف و تشویق آنها به عمل به آن، خود را خارج از ماجرا نگهدارید: می بینم که شما دو نفر در مورد استفادهٔ مشترک از مداد رنگی ها مشکل دارید. از آنجا که ۶ مداد رنگی برای نقاشی وجود دارد و شما دو نفر هستید، می دانم که می توانید این مسئله را حل کنید
- برای درمان خبرچینی کودکان بچه خبرچین را با جمله ای کوتاه تصدیق کنید: “خوشحالم که تو قانون را میدانی” این کار نیاز فرزندتان به توجه و تأیید را ارضا می کند ؛ بدون اینکه به خبرچینی او امتیازی داده باشید. سپس از او دور شوید. اگر موقعیت به صورتی است که باید برخورد شود، به صورت اتفاقی وارد اتاقی شوید که تخلف در آن صورت می گیرد و طوری با موقعیت برخورد کنید که گویا خودتان متوجه موضوع شده اید. اگر تصمیم دارید کودکی را که مرتکب خطا شده است ادب کنید، مراقب باشید که کودک فضول ، شاهد کار شما نباشد. اگر بگذارید او این مورد را ببیند، او را تشویق کرده اید که به خبرچینی ادامه دهد.
- در مورد خبرچینی با بچه خبرچین صحبت کنید و به او بیاموزید از روش های دیگر برای جلب توجه و افزایش محبوبیت خود نزد دیگران استفاده کند.
- در مورد خبرچینی، پیرامون اینکه در چه مواردی میتوان با دیگران صحبت کرد و در چه مواردی نمیتوان، با کودک خبرچین گفتگو کنید. نقش بازی کنید، تا کودک از جایگاه خود درک کند که از پخش چه خبرهایی خوشحال میشود و پخش چه خبرهایی را دوست ندارد.
- یکی از موثرترین روش ها برای آموزش چیزی به کودکان بازی با کودک است. در هر چیزی که فکر می کنید کودک نیاز به آموزش دارد آن مسئله را از راه و روش خودش با کودکتان بازی کنید . در زمینه ی راز نگه داری شما می توانید با بازی کردن یکسری اطلاعات به او بدهید و رازی داری را به او بیاموزید به عنوان مثال : وسیلهای را در جایی پنهان کنید و به کودک بگویید که این یک راز است و در مورد آن با کسی حرف نزند. اگر کودک توانست یک روز به کسی چیزی نگویید او را تشویق کنید .
- وقتی کودک رازهای خانواده را مطرح میکند واکنش شدید نشان ندهید بلکه او را از جمع بیرون ببرید و او را از نظر خودتان مطلع کنید؛ مثلا بگویید: «من خیلی ناراحت میشوم وقتی مسائل خصوصی زندگیمان جلوی بقیه مطرح میشود» یا در همان موقع با یک نگاه جدی (بدون هیچ صحبتی) برای چند ثانیه به او نگاه کنید. به هیچ وجه از روشهای نصیحت، عصبانیت، تهدید، تنبیه و… به ویژه در حضور جمع استفاده نکنید.
به کودکمان رازداری بیاموزیم نه سخن چینی
درمان خبرچینی کودکان
گاهی اوقات ممکن است کودکان فقط و فقط به این دلیل فضولی کنند که اعتماد به نفس کافی را ندارند و به همین دلیل برای اینکه توجه شما را به خودشان جلب کنند با فضولی و خبرچینی این کار را انجام میدهند، در چنین شرایطی شما تنها کافی است که سعی در افزایش اعتماد به نفس کودک فضول خود داشته باشید و مطمئن باشید که با انجام این کار می توانید خیلی سریع باعث شوید که کودک شما فضولی و خبرچینی را کنار بگذارد چرا که با افزایش اعتماد به نفس کودک فضول کودک متوجه میشود که راه های دیگری برای جلب توجه شما وجود دارد.
نقش تشویق در شکل گیری اعتماد به نفس در بچه خبرچین را جدی بگیرید. اگر کودک عادت به خبرچینی دارد، توجه داشته باشید که هرگاه بدون خبرچینی مشکلی را حل کرد، او را بسیار تحسین کنید. تحسین رفتار کودک در این موارد بسیار مهم است. این نوع برخورد نشان می دهد که فرزندتان بدون خبرچینی هم می تواند توجه خاصر شما را جلب کند.
برای بهبود وضعیت، شوخی کنید. به کودکی که خبرچینی می کند با صدای اغراق آمیزی مانند شخصیت های کارتونی بگویید: اوه، نه ! جدی میگویی ؟ او این کار را کرد؟ وای! سرش را ببرید. این واکنش، خطا را کوچک نشان می دهد و بچه خبرچین از آمدن به نزد شما احساس حماقت می کند.
تفاوت فضولی در کودکان و اینکه چیزی را به شما بگوید که واقعاً باید بدانید، به او بیاموزید. مثلا، اگر به شما بگوید برادرش روی تخت خواب می پرد، خبرچینی کرده است، ولی اگر بگوید برادرش روی تخت خوابش آتش روشن می کند، این چیزی است که شما باید آن را بدانید.
نوشته های مشابه
مشکل زبان باز کردن کودک
اهمیت روانشناسی کودک
گفتگوی میان والدین و کودک
نحوه برخورد با بچه بی ادب در مهمانی
لینک اینستگرام:
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/
۱ دیدگاه. پیغام بگذارید
یکی که همه اینارو رفته حتی مشاوره گرفته اما بچه درست نمیشه چکار کرد! دقیقا بچه شده تهدید کردن و حساب بردن همه ازش و فضولیو خبرچینی ،اسرار مهم زندگی ک باعث میشه آبروی طرف بره رو جلوی کسی میگه!!!! واقعا اونو باید چکار کرد!