مهارتهای برقراری ارتباط موثر با کودک
ارتباط با کودکان نیاز به داشتن مهارت هایی دارد که والدین باید از آن آگاهی پیدا کنند. ارتباط شیوه ی بیان عقاید، ارزشها و احساسات است. مهارت های ارتباطی با کودکان روشهای مختلفی دارد. همه افراد چه پیر و چه جوان عاشق یادداشت هستند. پیامهای نوشتاری در خود جادویی دارند که کلام ندارد.
شاید دلیلش این باشد که شما به جای اینکه به صدای شخص گوینده گوش کنید یادداشت را با صدای خودتان می خوانید. این یادداشت ها را به جاهایی بچسبانید که فرزندتان بیشتر رفت و آمد می کند، یادتان باشد آنها را تا ارتفاع چشم کودک بچسبانید نه خیلی بالا.
هنگامی که از راه پیام نوشتاری ارتباط برقرار می کنید، باید بدانید چه چیزی، چرا و به چه کسی می خواهید بنویسید. زمانی که دانستید موضوع اصلی چیست با این کار توجه خواننده را به هدف اصلی خود جلب می کنید. مهارت های ارتباطی با کودکان از طریق پیام نوشتاری یکی از بهترین روش های برقراری ارتباط است. برقراری ارتباط با دیگران برای بشر که موجودی اجتماعی است یک امر طبیعی و مهم به شمار می آید.
زیرا ارتباط فقط این نیست که حرفی بین ما و دیگران رد و بدل گردد، بلکه هر آنچه که انجام می دهیم و انجام نمی دهیم توسط دیگران تفسیر شده و در واقع همه اعمال ما نوعی ارتباط به حساب می آیند. تکان دادن سر، روی برگرداندن، اشارات چشمی یا بدنی و … هر یک می توانند پیامی را به دنبال داشته و در برگیرنده انواع ارتباط و تعامل با دیگران باشند. حتی سکوت نیز در برخی مواقع می تواند نشانه های ارتباطی مختلفی را در بر داشته باشد.
چگونه یک ارتباط موثر با کودک برقرار کنیم؟
مینا پسری پنج ساله به نام سامیار داشت که اصلا به حرفش گوش نمی داد، مینا به سختی می توانست سامیار را کنترل کند. او از روش های زیادی استفاده کرد تا فرزندش را وادار به حرف شنوی کند؛ التماس، تهدید، حتی رشوه، اما هیچ یک از این روش ها مثمر ثمر واقع نشدند.
یک روز مینا ، سامیار را دید که کنجکاوانه مشغول خواندن لیست خریدی است که او تهیه کرده بود. وقتی به خرید رفتند سامیار تقریبا همه موارد داخل لیست را به خاطر داشت.
از آن روز به بعد مینا همه خواسته هایش را روی برگه هایی می نویسد و روی یخچال می چسباند. اگر اسباب بازی ها روی زمین پخش و پلا باشند، مینا مینویسد: «قبل از اینکه کسی روی ما لگد کند ما را از زمین بردار.» در عرض نیم ساعت کل اتاق مرتب می شود.
نوشته های مشابه
آنچه باید در مورد تربیت کودکان بدانیم
نقش پدر در تربیت کودک
نحوه پاسخ والدین به پرسش های کودکان
بررسی مشکلات و اختلالات رفتاری در کودکان
لینک اینستاگرام
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/