اصول نگهداری و شستشوی لباس نوزاد

شستن لباس نوزاد

اگر پوست کودک شما حساس است، به جای شستشوی لباس نوزاد با پودر، از صابون استفاده کنید و در انتها آنها را با آبی تمیز آب بکشد. در نزدیکی سبد یا کیسه ی لباس های کثیف، یک نایلون قرار دهید و جوراب های کثیف فرزند خود را درون آن قرار دهید. سپس آنها را با هم درون ماشین لباسشویی بیندازید.

به خاطر داشته باشید که همواره لباس های نوزاد و کودکتان را پیش از لباس های خودتان بشویید. نوزادان پوست نازک و حساسی دارند و با شستن لباس ها، مواد حساسیت زای موجود در بافت لباس، از آن خارج می شود. جوراب ها و سایر البسه کوچک را حین شست‌وشو و خشک کردن داخل یک کیسه توری قرار دهید.

پیش از اولین مرتبه شست و شوی هر لباس، به برچسب هشداری که روی آن به کار رفته، دقت کنید. این برچسب ها اطلاعات دقیقی را درباره نحوه شست و شو و نگهداری لباس در اختیار شما قرار می‌دهند. لباس خواب کودک باید ضدحریق باشد، بنابراین هرگز از سفیدکننده روی الیاف ضد حریق استفاده نکنید زیرا اثربخشی موادشیمیایی درمانی را کاهش می دهد.

اصول نگهداری و شستشوی لباس نوزاد
اصول نگهداری و شستشوی لباس نوزاد

نکاتی در مورد شستشوی لباس نوزاد

  • لباس نوزادتان را در هوای آزاد خشک کنید و نه ماشین های خشک کن، چرا که این ماشین ها لباس ها را کهنه و چروک می کنند.
  • برای از بین بردن بوهای بدی از قبیل استفراغ کودک و … اندکی  بی‌کربنات سدیم یا جوش شیرین ؛ در آب بریزید و لباس را درون آن قرار دهید. برای گرفتن نتیجه ی بهتر، لباس را بلافاصله پس از آلوده شدن درون این محلول بیندازید.
  • به طور کلی بهترین زمان برای  از بین بردن لکه های لباس بلافاصله پس از لک شدن است. اما اگر فرصت این کار را نداشتید، لباس را خیس کنید و داخل نایلون قرار دهید، نایلون را درون یخچال بگذارید و فقط هنگامی خارج کنید که قصد شستن آن را داشته باشید.
  • با ضربه زدن با وسایلی شبیه کفگیر برای خشک کردن لباس خودداری کنید، چرا که شکل این وسایل روی لباس خواهد افتاد. بهترین شیوه برای خشک کردن آنها پس از بستن دکمه های لباس، روی بند است.
  • برای شستشوی لباس نوزاد پس از آب کشیدن، لباس ها را به شدت بچلانید و روی بند پهن کنید. خواهید دید که نیازی به اتو کردن نخواهید داشت.
  • هر وقت خواستید لباس کودک خود را اتو کنید، کمی عطر گیاه اسطو خودوسی با هر عطر دیگری را درون آب اتو بریزید، لباس فرزندتان خوشبو بخواهد شد.
  • هرگاه خواستید خیلی سریع و آسان روی لباس فرزند خود علامتی بگذارید (مثل لباسهای مدرسه)، از خودکار استفاده کنید، چرا که جوهر خودکار از پارچه ی سفید پاک نمی شود. به خوبی می چسبد و در برابر شست وشو نیز مقاومت می کند. این کار را در مورد کفش های ورزشی و غیر ورزشی نیز می توانید استفاده کنید.
  • لباس های نوزادی کودک را دور نریزید. آنها را برای عروسک ها نگهداری کنید.
  • جوراب ها و دستکش های کوچک را هرگز دور نریزید، چرا که می توانید درون آنها را پر از نفتالین کنید و داخل لباس هایتان قرار درد هید.

شوینده‌های مناسب برای شستن لباس‌ نوزاد

برخی والدین در انتخاب شوینده مناسب برای شستن لباس های نوزاد یا کودک خود دچار سردرگمی می‌شوند. متخصصان کودک توصیه می کنند که بهتر است برای شست‌وشوی لباس از شوینده های مخصوص نوزادان و کودکان استفاده کنید که فاقد بو بوده و سریع‌تر از بافت لباس خارج شده و مانع از بروز حساسیت پوستی می‌شود.

استفاده از شوینده مایع ارجحیت دارد و در ترکیب با آب راحت تر شسته می شود و احتمال بروز حساسیت پوستی را در نوزادان کاهش می‌دهد. اگر احساس کردید شوینده ای که همیشه استفاده می‌کنید باعث خشن شدن بافت لباس و در نتیجه بروز حساسیت پوستی نوزاد می‌شود، بهتر است شوینده را تغییر دهید و شوینده ملایم بدون رنگ یا بوی دیگری را استفاده کنید.

نکاتی برای شست و شوی لباس نوزاد

  • لباس نوزاد را در اولین فرصت بعد از کثیف شدن بشویید.
  • شست‌وشوی لباس‌های بدون لکه با آب گرم مناسب‌تر است.
  • برای پاک کردن لکه از روی لباس نوزاد معمولاً باید ابتدا آنها را با آب سرد بشویید.
  • بعضی از لکه‌ها مثل لکهٔ شیر اگر زود شسته شود، راحت با آب پاک می‌شود.
  • برخی لکه‌ها ممکن است با خیساندن طولانی در آب ثابت شود و از بین نرود.
  • قبل از گذاشتن لباس‌ در ماشین لباس‌شویی، به دستور شستن‌ آن روی برچسب دقت کنید.
  • دمای مناسب شستن هر لباسی را از روی برچسب آن؛ در صورت وجود، در نظر بگیرید.
  • قبل از خرید یا استفاده از محصولات شوینده، روش مصرف روی محصول را بخوانید.
  • از وایتکس و سفیدکننده‌ها برای شستن لباس نوزاد جداً بپرهیزید.
  • از نرم‌کننده‌های لباس برای شست‌وشوی لباس نوزاد استفاده نکنید.
  • اگر لباس‌ها را با دست می‌شویید، لازم است خیلی خوب آبکشی کنید.
  • از خشک کردن لباس‌ها در حمام خودداری کنید.

شستن لباس‌های نوزاد ، از بین بردن لکه ها

معمولا پیش از شست و شوی لباس ها، لکه های موجود روی آنها را پاک کنید. برای از بین بردن لکه های پروتئینی مانند شیر، لکه غذاهای مختلف و لکه مدفوع روی لباس، پیش از استفاده از محصولات شست و شوی حاوی آنزیم، لکه ها را در آب سرد غوطه ور کنید. اگر این کار موثر نبود، از لکه برها و شست‌وشوی معمولی استفاده کنید. برای از بین بردن لکه ادرار در دو مرحله اقدام کنید. به طوری که ابتدا یک قاشق غذاخوری آمونیاک در یک فنجان آب حل کنید و محلول را روی محل لکه بریزید.

  • لکه ادرار
    کافی است پوشک کوچولوی شما پس بدهد و مدتی متوجه نشوید، تا روی لباسش، مخصوصا لباس‌های روشن، یک لکه زردرنگ باقی بماند. اگر این لکه را سریع بشویید با آب و صابون تمیز می‌شود، اما اگر نشد باید برای پاک کردن لکه ادرار از پاک‌کننده‌های آمونیاکی استفاده کنید. به خاطر داشته باشید باید پاک‌کننده را با آب رقیق کنید و بعد از شستشو هم پارچه را چند بار آب بکشید تا باعث آسیب رساندن به پوست نوزاد نشوید.
  • لکه مدفوع
    برای پاک کردن لکه مدفوع باید از پاک کننده های آنزیمی استفاده کنید. البته وقتی کودک هنوز غذا نمی‌خورد، این لکه ها با آب و صابون مخصوص نوزاد به راحتی از بین خواهند رفت. اما بعد از شروع غذا خوردن، پاک کردن مدفوع کودک کمی مشکل خواهد شد. برای این کار باید ابتدا لباس را در آب خیس کنید و بعد پاک کننده آنزیم دار را به آن اضافه کنید و اجازه دهید عمل کند. در این روش هم باید پاک کننده را کم استفاده کنید و لباس را چند بار آب بکشید.
  • لکه شیر
    فرقی نمی کند شیر مادر روی لباس نوزاد ریخته باشد یا شیر خشک. در هر دو صورت بعد از خشک شدن، با لکه زشت زردرنگی مواجه خواهید شد. به همین دلیل بهتر است حتما قبل از شیر دادن به نوزاد برایش پیش‌بند ببندید. اگر این کار را نکردید باید بلافاصله بعد از ریختن شیر لباس را با آب گرم و صابون بشویید. اما اگر لکه ماند و ثابت شد، باید برای پاک کردن آن درست مثل مدفوع از پاک‌کننده آنزیمی استفاده کنید. لکه شیر با محلول رقیق آمونیاک و کمی نمک هم از بین خواهد رفت.
  • لکه مواد بهداشتی
    اگر کرم یا وازلین روی لباس نوزاد ریخت، اول آن را با دستمال بردارید بعد مقداری نمک روی لکه بپاشید. نمک چربی کرم یا وازلین را می گیرد و بعد به راحتی می توانید با کمی آب و صابون باقی لکه را از روی لباس پاک کنید. لکه لوسیون های غیر چرب هم با کمی آب و صابون به راحتی از بین می رود. اگر لکه با صابون پاک نشد، آن را با مایع ظرفشویی بشویید و چند بار با دقت آب کشی کنید تا اثری از مایع شوینده روی لباس باقی نماند.
چرا شستشوی لباس نوزاد مهم است؟

شاید با خود بگویید نوزاد هم مانند سایر انسان ها بوده و روال شستشوی معمولی برای لباس او کفایت می کند. این موضوع را فراموش کنید، یک نوزاد دارای پوستی بسیار حساس بوده و تنها آلودگی سبب حساسیت او نمی شود، گاه یک ماده شیمیایی و یا یک ماده معطر نیز در بروز مشکلات پوستی برای فرزند شما دخالت دارد. در شستن لباس نوزاد می بایست اصول اولیه را رعایت نمایید.

موضوع بسیار مهم که توسط پزشکان مورد بحث قرار گرفته است شستشوی لباس نوزاد قبل از استفاده و به محض خرید می باشد. یک لباس نو لزوماً تمیز نیست! دقت نمایید که به محض خرید لباس نوزاد آن را شستشو نموده و به بهانه نو بودن لباس، در انجام این کار سهل انگاری ننمایید.

 

نوشته های مشابه
شستشوی شیشه شیر و تمیز نگه داشتن آن
مقاومت کودک برای حمام رفتن و شامپو زدن موی سر
آموزش نظافت و پاکیزگی به کودکان
درمان ناخن جویدن کودکان

لینک اینستاگرام 
https://www.instagram.com/zarafeyejadooyi/

نوشتهٔ بعدی
شستشوی شیشه شیر نوزاد و تمیز نگه داشتن آن
نوشتهٔ پیشین
ترک عادت هله هوله خوردن کودک

هشدار: مقالات مربوط به بخش سلامتی و تغذیه، پزشکی، بارداری، زیبایی، روانشناسی برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up