چگونه از کودکی که دست یا پایش را گچ گرفته مراقبت کنیم؟
معمولا کودکی که دست یا پایش را گچ گرفته ، بیحوصله و بدخلق می شود نگهداری از از او در این شرایط تبدیل به یک امر دشوار می شود. در طول این مدت کودک ممکن است خواستههای عجیب و غریبی از شما داشته باشد. صبر و شکیبایی شما کمک خواهد کرد تا دوره نقاهت کودک با آرامش بیشتری سپری شود. در صورت شکستگی و گچ گرفتن دست و پای کودکان ، آنها را راحت بگذارید، مثلا اجازه بدهید عکس قهرمان هایی را که دوست دارد را روی گچ بچسباند.
شکستگی و گچ گرفتن دست و پای کودکان ، نکاتی برای والدین
شکستگی استخوان کودکان، شیوه مراقبت
- به او اجازه دهید گچ را تزئین کند. اگر یک چیز جالب در مورد گچ وجود داشته باشد، این است که کودک میتواند آن را به سلیقه خود تزئین کند و روی آنرا بنویسد. یک ماژیک مناسب به او بدهید تا روی گچ چیزی بنویسد یا طرحی بکشد. این کار محبوبیت او را پیش دوستانش افزایش می دهد.
- به لبه های گچ، وازلین یا روغن بادام شیرین بمالید تا باعث حساسیت پوستی کودک نشود، برای این که کودک بتواند حمام کند، دست یا پای گچ گرفته را با یک کیسه ی پلاستیک، یا حتی پلاستیک هایی که روی ظروف غذا می کشند، ببندید. سپس او را در تشت یا وان کوچکی با کمی آب بگذارید و مراقب باشید که لب های گچ خیس نشود. نگذارید کودک برای خاراندن خود چیزی را داخل گچ فرو کند. اگر خارش بیش از حد او را آزرده کرده است، از پزشک بخواهید یک آنتی هیستامین برای کودک تجویز کند تا از شر خارش خلاص شود.
- علائم حاد تورم را نادیده نگیرد. اگر انگشتان دست یا پای شکسته کودک سرد است یا به رنگ آبی کمرنگ درآمده، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید یا با اورژانس تماس بگیرید. همچنین در صورتی که کودک از بیحس بودن یا سوزش انگشتانش گله دارد، به یک پزشک متخصص اطفال مراجعه نمایید. اگر کودک قادر به تکان دادن انگشتانش نیست یا احساس گرفتگی میکند، سریعا او را برای معاینه نزد پزشک ببرید.
- پای شکسته کودک را بالا نگه دارید، به خصوص در چند روز اول. پای شکسته معمولا متورم میشود. از این رو، بالاتر نگه داشتن پا نسبت به قلب باعث کاهش تورم میشود و درد و ناراحتی کودک را کاهش میدهد. کافی است او را روی مبل یا راحتی بخوابانید و پای آسیب دیدهاش را روی یک بالش بگذارید تا بالاتر از بدنش باشد. اگر گچ دست یا پا مانع از این میشود که کودک وضعیت خود را تغییر دهد یا در یک حالت دلخواه دراز بکشد، هر چند ساعت یک بار به او کمک کنید که در حالت دلخواهش قرار بگیرد تا احساس راحتی کند. این امر کمک میکند که زخم ناشی از شکستگی زودتر برطرف شده و عفونی نشود.
- محل گچ گرفته را خشک نگه دارید. متاسفانه، کودک نباید تا چند ماه آتی محل گچ گرفته را بشوید یا آب بکشد؛ چون آب بافت گچ را تضعیف کرده و لایه بیرونیاش را از بین میبرد. از پزشک بخواهید یک راه ساده به شما پیشنهاد دهد. اگر میخواهید کودک را حمام کنید، توصیه میشود که از دستکشهای پلاستیکی استفاده کنید تا محل گچگرفتگی خیس نشود. اگر محل گچگرفتگی به هر دلیلی خیس شد یا رطوبت گرفت، سریعا آن را با استفاده از سشوار خشک کنید تا لایه بیرونیاش از بین نرود.
- پوست کودک را به صورت روزانه معاینه کنید. لبههای گچ را به صورت روزانه چک کنید تا متوجه تاول و نشانههای التهاب شوید. اگر متوجه هر چیز غیرمعمولی شدید، سریعا با پزشک تماس بگیرید و علت را جویا شوید.
- از لوسیون یا پودر روی پوست کودک استفاده نکنید. این محصولات به جای تسکین دادن اپیدرم پوست کودک دلبند شما موجب تحریکپذیری بیشتر پوست شده و سوزش و خارش را به دنبال خواهند داشت.
- محل خارش را با سشوار تسکین دهید. سشوار را روی حالت باد خنک تنظیم کنید و آن را به سمت محل خارش بگیرید تا تسکین پیدا کند.
نگذارید کودک برای خاراندن خود چیزی را داخل گچ فرو کند. اگر خارش بیش از حد او را آزرده کرده است، از پزشک بخواهید یک آنتی هیستامین برای کودک تجویز کند تا از شر خارش خلاص شود. - گچ را بررسی کنید تا مطمئن شوید نشکسته باشد. گچ نیز گاها دچار شکستگی میشود؛ چون یا ترک برمیدارد یا بر اثر ضربه ضعیف میشود. باید به پزشک مراجعه کنید تا گچ را برایتان ترمیم کند.
- اجازه ندهید کودک لبههای گچ را ببرد یا روی آن فشار وارد کند. این کار باعث ایجاد لبههای تیز شده و خارش و التهاب بیشتری به دنبال خواهد داشت.
- اگر متوجه بوی بد یا هرگونه ترشح از زیر گچ شدید، با پزشک تماس بگیرید. این امر ممکن است نتیجه یک عفونت پوستی باشد.
- خیلی زود میبینید که او دوباره بازی و شیطنتش را شروع کرده است.
استخوان کودکتان را قوی کنید
برای آن که کودک استخوان های محکم تر و قوی تری داشته باشد، به نکات زیر توجه کنید:
• فعالیت جسمانی و تمریناتی مانند دو و پرش انجام دهد.
• با کلسیم و ویتامین D استخوانها را تقویت کند؛ یعنی شیر، غذاها و نوشیدنی های پر کلسیم مانند بروکلی و آب پرتقال بیشتر مصرف کند.
• مصرف نوشیدنی های گازدار را نیز در کودکان بسیار محدود کنید. این نوشابهها حاوی فسفر زیاد هستند و فسفر زیاد باعث میشود بدن کلسیم از دست بدهد، بنابراین نوشابه های گازدار بیشتر به تضعیف بافت های استخوانی کمک میکنند.
اگر اتفاقی برای خودتان یا کسی افتاد که حدس می زنید شکستگی رخ داده باشد، مهمترین کارهایی که باید انجام دهید به قرار زیر هستند:
• آرام باشید.
• سعی کنید فرد مجروح تا حد ممکن در وضعیت راحتی قرار داشته باشد.
• به یک بزرگسال اطلاع دهید.
• اگر بزرگسالی اطرافتان نیست، با پلیس یا اورژانس منطقه تماس بگیرید.
نوشته های مشابه
باورهای غلط والدین درباره تربیت فرزندان
نقش بازی در یادگیری کودکان
ایمنی و مراقبت از کودک در حمام
آموزش عبور از خیابان به کودک
لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/BgWFN2LB0kx/